fbpx
Skip to main content
Milena, Iva, Mika

ZVANIČNA ODLUKA DONETA! MIKA ALEKSIĆ OSTAJE U PRITVORU: Učitelju glume još 30 dana zatvora

Foto: Pink.rs/Ilustracija
Apelacioni sud u Beogradu produžio je pritvor do 30 dana učitelju glume Miroslavu Miki Aleksiću.

Aleksiću je najverovatnije produžen pritvor zbog bojazni da bi mogao da ponovi krivično delo. Prethodno je samozvanom učitelju glume produžen pritvor zbog sumnje da bi mogao da utiče na svedoke.

"HAJDE, UĐI, POSLALI SU ME PO TEBE": Majka iz Mladenovca opisala kako je muškarac pokušao da namami devojčicu (12)

"HAJDE, UĐI, POSLALI SU ME PO TEBE": Majka iz Mladenovca opisala kako je muškarac pokušao da namami devojčicu (12)

DETE OD STRAHA SKOČILO SA TERASE: Stanari u neverici gledaju šta je ostalo od njihovih domova nakon požara u Nišu

DETE OD STRAHA SKOČILO SA TERASE: Stanari u neverici gledaju šta je ostalo od njihovih domova nakon požara u Nišu

"PRIČALA JE DA JOJ STALNO PRETE" Misterija u slučaju sudije iz Majdanpeka - porodica još uvek ne zna ništa o ubistvu

"PRIČALA JE DA JOJ STALNO PRETE" Misterija u slučaju sudije iz Majdanpeka - porodica još uvek ne zna ništa o ubistvu

Kako je najavljeno, do petka je i trebalo da bude dostavljena optužnica, nakon čega će Viši sud doneti odluku da li će ona biti potvrđena ili vraćena na dopunu. Ukoliko bude potvrđena to jest pravosnažna, sud bi trebalo da zakaže najpre pripremno ročište, a potom i glavni pretres.

- Imajući u vidu osetljivost predmeta, sud može doneti odluku po zahtevu nekog od učesnika u postupku da sa suđenja isključi javnost, zbog zaštite privatnosti napastvovanih devojaka. Takođe, zasad nije poznato da li će nekoj od njih, ili pak svima biti dodeljen status posebno osetljivih svedoka, kojim će im biti omogućeno da svedoče iz druge prostorije, kako sa okrivljenim ne bi boravile u istoj prostoriji -  kazao je dobro obavešten izvor.

Istraga protiv Aleksića se privodi kraju, a on bi trebalo da se suoči sa 19 krivičnih dela na štetu 10 devojaka, i to osam silovanja i 11 slučajeva polnog uznemiravanja.

Podsetimo, klupko je počelo da se odmotava u januaru kada je glumica Milena Radulović otkrila da ju je silovao učitelj glume kada je imala 17 godina. Kako je tada ispričala, to se nije desilo samo jednom. Aleksić je ubrzo uhapšen. Nakon nje, u javnost je izašla i glumica Iva Ilinčić koja je takođe ispričala strahote koje je doživela u školi glume.

Milena Radulović
Foto: Instagram/Printscreen

Za ovaj slučaj javnost je saznala u januaru, kada je glumica Milena Radulović ispričala šta je pretrpela od svog profesora glume, Miroslava Aleksića. U tužilaštvu je davala iskaz pet sati, a tokom višesatnog ispitivanja do detalja je ispričala šta je preživela.

- Imala sam 17 godina i već šest godina sam išla u školu Mike Aleksića. On je imao 61 godinu tada. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se - rekla je mlada glumica.

Ubrzo nakon Milene, još devojaka osmelilo se i prijavilo Aleksića za razne vidove seksualnog uznemiravanja. Jedna od njih je i glumica Iva Ilinčić.

Inače, pretpostavlja se da je Aleksićevih žrtava mnogo više, nego što je to zvanično saopšteno, međutim, neke od njih biće saslušana kao svedoci, jer je došlo do zastare krivičnog dela.

Aleksić je negirao optužbe na svoj račun, a on se u pritvoru nalazi od hapšenja, koje je bilo u januaru.

Podsetimo, osumnjičeni Aleksić se tereti da je u periodu od 2008. do 2020. godine izvršio ova krivična dela.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd