fbpx
Skip to main content
Milena, Iva, Mika

DETALJI VEŠTAČENJA MIKINIH UČENICA: Objašnjeno od čega zavisi da li će protiv Aleksića biti podignuta optužnica

Foto: Pink.rs/Ilustracija
Oštećene devojke ponašaju se iskreno i kod njih nema poremećaja, mitomanije i pseudologije fantastike, neki su od nalaza veštaka.

Psihološka veštačenja devet devojaka, koje tvrde da su žrtve profesora glume Miroslava Mike Aleksića (68) su završena, navodi advokat Jugoslav Tintor koji je punomoćnik nekoliko oštećenih.

POLICIJSKA AKCIJA "GNEV" SLAMA KRIMINAL: Uhapšen muškarac iz Obrenovca, sumnja se da je prodavao drogu

POLICIJSKA AKCIJA "GNEV" SLAMA KRIMINAL: Uhapšen muškarac iz Obrenovca, sumnja se da je prodavao drogu

VELJA NE LIČI NA SEBE - PROMENIO LIČNI OPIS: Nije lako kad neko ima protiv vas čvrste dokaze za stravična kasapljenja

VELJA NE LIČI NA SEBE - PROMENIO LIČNI OPIS: Nije lako kad neko ima protiv vas čvrste dokaze za stravična kasapljenja

NAJVEĆE PARE ZARADIO ŠVERCOVANJEM DROGE: Belivuk umislio da je DRŽAVA U DRŽAVI - za njega radili na carini i u policiji

NAJVEĆE PARE ZARADIO ŠVERCOVANJEM DROGE: Belivuk umislio da je DRŽAVA U DRŽAVI - za njega radili na carini i u policiji

Kako Tintor navodi veštačenja potvrđuju verodostojnost i validnost njihovih iskaza u kojima su optužile vlasnika škole glume "Stvar srca" da ih je silovao ili polno uznemiravao.

Advokat oštećenih je rekao da je devojke veštačila komisija veštaka neuropsihijatara i psihologa, koja je zaključila da su one trpele "psihičke patnje visokog intenziteta".

- Dobili smo nalaze i mišljenja, koja se razlikuju od žrtve do žrtve, ali u suštini potvrđuju njihove iskaze i pojačavaju optužbu protiv okrivljenog - kaže Tintor, koji zastupa i glumicu Milenu Radulović, koja je prva podnela prijavu protiv Aleksića. 

Veštaci su utvrdili da se iskazi devojaka o tome šta su navodno preživele od beogradskog učitelja glume mogu smatrati potpuno validnim. Naime, prema informacijama, iz veštačenja proizilazi da se oštećene devojke ponašaju iskreno, da kod njih nema poremećaja, mitomanije, pseudologije fantastike...

Ukoliko tužilaštvo ne bude tražilo izvođenje još nekih dokaza, istraga bi ovim veštačenjem mogla da se okonča, a potom da usledi odluka o podizanju optužnice.

Milena Radulović
Foto: Instagram/Printscreen

Miroslav Mika Aleksić se tereti za silovanje i polno uznemiravanje devet polaznica svoje škole u periodu od 2008. do 2020. godine.

Podsetimo, sredinom marta je Miki Aleksiću još jednom produžen pritvor, do 30 dana, dva meseca nakon hapšenja po prijavama za silovanje i polno uznemiravanje.

Istraga je već pri kraju, a učitelju glume stavlja se na teret 19 krivičnih dela na štetu 10 devojaka i to osam silovanja i 11 slučajeva polnog uznemiravanja.

Inače, klupko krivičnih dela počeo je da se odmotava u januaru kada je glumica Milena Radulović otkrila da ju je silovao učitelj glume kada je imala 17 godina. Kako je tada ispričala, to se nije desilo samo jednom. Milena Radulović ispričala jeda su ona i nekoliko devojaka, od kojih su neke maloletne, prijavile policiji da ih silovao ili seksualno uznemiravao. Aleksić je uhapšen 16. januara. Nakon nje, u javnost je izašla i glumica Iva Ilinčić i još osam žrtava, koje su bile učenice okrivljenog u školi glume.

Ako trpite nasilje ili znate nekog ko je žrtva pozovite SOS telefon 0800 - 35 00 36. Ukoliko ste žrtva seksualnog zlostavljanja ili znate nekog ko jeste, javite se na SOS telefon Autonomnog ženskog centra 0800-100-007.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
15 Beograd