fbpx
Skip to main content
Mika, Iva i Milena

EPILOG SLUČAJA "ALEKSIĆ I NJEGOVIH 436 SVEDOKA": Advokati Mike predložili samo SEDAM ljudi koji će stati u njegovu odbranu

Foto: Pink.rs/Ilustracija
Odbrana samozvanog nastavnika glume Miroslava Mike Aleksića predložila je sedam svedoka od kojih su neki već saslušani, saznaje se nezvanično.

Nakon što su saslušane sve žrtve koje su Aleksića prijavile za silovanje, odnosno za seksualno uznemiravanje, a potom i svedoci devojaka, izjave pred tužiocem počeli su da daju i svedoci odbrane. Do sada je saslušano pet svedoka - tri u četvrtak, dva juče, a očekuje se da će dva preostala biti saslušana u ponedeljak. Najava Aleksićevog advokata Zorana Jakovljevića da će odbrana imati više stotina svedoka pokazala se netačnom.

POŽAR U NOVOM SADU: Brza reakcija vatrogasaca, izgorela kuća u kojoj je često boravio beskućnik

POŽAR U NOVOM SADU: Brza reakcija vatrogasaca, izgorela kuća u kojoj je često boravio beskućnik

TEŽAK UDES U ČAČKU: "Polo" leteo 20 METARA, povređena trojica mladića!

TEŽAK UDES U ČAČKU: "Polo" leteo 20 METARA, povređena trojica mladića!

RAFALNA PALJBA U PRIJEDORU: Policija traga za muškarcem koji je pucao

RAFALNA PALJBA U PRIJEDORU: Policija traga za muškarcem koji je pucao

- Odbrana je predložila sedam svedoka. Reč je o četiri bivša polaznika ili polaznice Mikine škole, dve majke polaznika i o logopedu - kaže izvor.

Kako se saznaje, kod spomenutog logopeda Miroslav Aleksić i njegova supruga Biljana Mašić slali su učenike škole koji su imali problem s izgovorom i dikcijom. Takođe, reč je o osobi koja je angažovana na Fakultetu dramskih umetnosti, ali naš sagovornik nije znao da kaže o kakvom aranžmanu je reč.

Budući da nema mnogo svedoka odbrane, očekuje se da svi oni budu saslušani već do ponedeljka.

Psihološko veštačenje devojaka takođe je završeno ove nedelje, pa ako sve bude išlo po planu, očekuje se da za najkasnije nekoliko meseci bude podignuta optužnica.

Najkasniji rok do kada tužilaštvo treba da podigne optužnicu je 17. jul, kada ističe tačno šest meseci od Aleksićevog hapšenja.

- Sudeći po tempu po kojem tužilaštvo sprovodi istragu, očekuje se da se ona okonča i pre jula - dodaje izvor.

Inače, Aleksić se tereti za ukuno 19 krivičnih dela - 11 za polno uznemiravanje i osam silovanja izvršenih od 2008. do 2020. godine na štetu ukupno deset oštećenih, od kojih je jedna bila maloletna.

Ostale devojke je napadao, kako se sumnja, i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Miroslav Mika Aleksić
Foto: Printscreen/RTS

Podsetimo, Miroslav Mika Aleksić uhapšen je sredinom januara nakon što ga je pet devojaka koje su pohađale časove glume u njegovoj školi prijavilo za silovanje i seksualno zlostavljanje. Na dan njegovog hapšenja je objavljena ispovest hrabre glumice Milene Radulović koja je prvi put javno ispričala da ju je Aleksić silovao nekoliko puta. Prvi put bilo je kada je imala samo 17 godina!

Aleksić je nakon privođenja više puta sproveden kod tužioca. Prvi put u januaru ove godine, kada je negirao optužbe da je napastvovao glumicu Milenu Radulović i ostale učenice u svojoj školi. Aleksić je zatim ponovo saslušan u tužilaštvu, a po prijavama još pet devojaka koje su ga naknadno prijavile za seksualno zlostavljanje.

Inače, pored 10 devojaka koje su u krivičnoj prijavi označene kao žrtve Aleksićevog seksualnog zlostavljanja, u Tužilaštvu je u svojstvu svedoka saslušano još najmanje šest devojaka koje su govorile o zlodelima koja je činio samozvani profesor glume.

- One su kao svedoci ispričale kroz šta su prošle i šta im je Aleksić radio, što će čitavu sliku o seksualnom zlostavljanju učenica učiniti potpunijom - rekao je ranije izvor.

Užas kroz koji su žrtve prošle

Ispovest o užasima koje su doživele kada ih je Miroslav Aleksić silovao ili seksualno zlostavljao dale su glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić, kao i dvadesetogodišnja devojka koja je htela iz razumljivih razloga da ostane anonimna. One su ispričale kako im je Aleksić ispirao mozak godinama dok su pohađale njegovu školu. Na kraju škole, kada su imale 17 ili 18 godina i kada su počinjale pripremu za prijemni za glumu, počelo je seksualno iživljavanje.

Mika Aleksić
Foto: Youtube printscreen/Balkan u licima-Balkan u licima

Milena Radulović je ispričala da ju je prvi put Aleksić silovao kada je bila maloletna, a da se to potom ponavljalo. Iva Ilinčić nije silovana, ali jeste seksualno uznemiravana i šest godina nikome nije ispričala kroz šta je prošla. Možda i najstrašnije iskustvo imala je dvadesetogodišnjakinja koju je, prema njenom svedočenju, Aleksić silovao svakog utorka sedam meseci.

Produžen mu pritvor

Odlukom suda Miroslav Aleksić se nalazi u pritvoru da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti. Njemu je pritvor istekao pre tri nedelje, nakon čega je sud doneo odluku da se on produži do sredine marta. Nakon što svi svedoci budu saslušani, sud će ponovo odlučivati o produženju pritvora.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
21 Beograd