Utorak 19. mar 2024.
Ubice

Monstrumi koji su zavili Srbiju u crno: Nemilosrdno su ubijali decu, a neki od njih su se SPASILI ZATVORA!

Foto: MUP
Do sada su u ubice koje su počinile neke od najstravičnijih zločina koje Srbija pamti osuđivani na maksimalnih 40 godina zatvora

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas uvođenje oštrije kaznene politike za sva krivična dela koja obuhvataju nasilničko ponašanje, do nasilja u porodici do ubistava i najavio uvođenje doživotnog zatvora za višestruke ubice, ubice dece i druga najteža krivična dela.

Osumnjičeni ZA UBISTVO GASTARBAJTERA imali SAUČESNIKA? Policija traga za TREĆIM ČOVEKOM

- Uvodimo institut doživotne kazne zatvora, doživotne robije za one koji su počinili najteža krivična dela - za višestruke ubice, ubice dece i druga najteža krivična dela - rekao je Vučić i dodao da je time prihvaćen predlog dela javnosti i Igora Jurića. Kako je rekao, za silovanje ubuduće kazne neće biti od 3 do 12 godina, već od pet do 15 godina, ali bez mogućnosti ublažavanja kazne.

Do sada su u ubice koje su počinile neke od najstravičnijih zločina koje Srbija pamti osuđivani na maksimalnih 40 godina zatvora.

Vladica Rajković

Vladica Rajković je u julu prošle godine u selu Vratarnica kraj Zaječara odveo Anđelinu Stefanović (3) sa proslave rođendana ćerke svog rođenog brata Perice. Odveo ju je na livadu kraj puta gde ju je, kako je pokazala istraga, najpre silovao, a zatim ubio udarcima kamenom u glavu. Policiji je rekao da je devojčicu voleo i da je ona volela njega. Osuđen je na 40 godina zatvora.

Vladica Rajković
Foto: MUP

Čedomir Đurić

Penzioner Čedomir Đurić (66) iz Salaša ubio je u nastupu ljubomore Draganu Ćirić (18) iz istog mesta, učenicu četvrtog razreda Ekonomske škole u Zaječaru. Obdukcija je pokazala da je Đurić tukao i davio devojku, a onda joj sipao u usta sonu kiselinu. Zločin je priznao tek nakon što su mu predočeni mnogobrojni dokazi.

Dragan Đurić

Na najstrašniji način završena je drama koja je Srbiju i region držala u neizvesnosti 13 dana. Tijana Jurić, tinejdžerka koja je nestala u noći između 25. i 26. jula 2014. godine, pronađena je mrtva. Ovaj nezapamćen zločin počinio je Dragan Đurić (34) iz Surčina, radnik u mesari.

Dragan Đurić
Foto: MUP

Mališa Jevtović

Trogodišnja Katarina Janković iz Beograda životom je platila monstruozno iživljavanje ljubavnika svoje majke Ane Filipović (26). Od povreda koje joj je prilikom silovanja naneo Mališa Jevtović (31) devojčica je umrla 17. jula 2005. Jevtović je osuđen na 40, a Filipovićeva na 37 godina zatvora.

Darko Kostić

Ivana Podraščić (14) nestala je 29. jula 2014. kada se uputila ka Kanarevom brdu. Porodica je nestanak prijavila 9. avgusta pod obrazloženjem da je i ranije bežala od kuće i da su verovali da će se vratiti. Telo devojčice nađeno je u dvorištu kuće koju je njen ubica iznajmljivao u Rakovici. Bili su prijatelji na Fejsbuku, a ubica Darko Kostić ju je prvo silovao, pa davio i na kraju ubio.

Dragan Nikolić Čombe

Tamaru Ivanović (13) zverski je ubio Dragan Nikolić Čombe (52) u blizini železničke stanice Šangaj u Batajnici. Kobne večeri videla je čoveka kako leži na zemlji i odlučila da mu pomogne, a on je na njenu dobrotu uzvratio krvavim pirom koji je šokirao Srbiju - nožem ju je izbo 19 puta u srce i leđa.

Dragan Čombe
Foto: MUP

Mladen Ogulinac

Mladen Ogulinac, silovatelj povratnik, najpre je silovao, a zatim zverski ubio Mariju Jovanović (8), devojčicu iz komšiluka. Zločin se dogodio 2010. Zbog pretnji da će se ubiti, prebačen je iz Okružnog zatvora u Novom Sadu u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu 2. avgusta 2010. Umro je u ćeliji.

Danijel Jakupek

Luku Opačića (5) i njegovog ujaka Vasilija Trbovića (26) ubio je Danijel Jakupek (36) u njihovoj kući u Novim Banovcima 2007. godine. Jakupek je nakon ubistva delove tela bacio u Dunav. Osuđen je na lečenje u zatvorskoj bolnici i izbegao boravak u zatvorskoj ćeliji.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd