Skip to main content
Resavska

Ubio najboljeg prijatelja zbog novca pa telo SKRIVAO U LOKALU! Komšije i stanari Resavske i nakon četiri godine ne mogu da se oporave od ŠOKA

Foto: Društvene mreže
Da stvar bude još gora, Filip je učestvovao u potrazi za telom, a ono se sve vreme nalazilo u njegovom lokalu...

Sećam se tog dana... Poznavao sam Ostojića, držao je pekaru u mojoj zgradi. Stalno je bio sa Gavranovićem, pili su zajedno kafu, družili se. Jedan dan sam samo čuo da je nestao, a par dana kasnije da je pronađen ubijen i to baš kod svog najboljeg prijatelja u radnji... Taj događaj me je baš potresao... Užas.

Otkrivamo proizvode i brendove koje smo najviše kupovali online u 2021. godini

Otkrivamo proizvode i brendove koje smo najviše kupovali online u 2021. godini

TANJA DOBILA MILION DA ISPRIČA SVE O VELJINOJ EKIPI! Novi podaci o razbijanju tajni kavačkog klana - U SVE UMEŠANA I OVA ŽENA

TANJA DOBILA MILION DA ISPRIČA SVE O VELJINOJ EKIPI! Novi podaci o razbijanju tajni kavačkog klana - U SVE UMEŠANA I OVA ŽENA

"NISAM UBILA DRAGICU, IŠLA SAM DA JOJ ZALIJEM CVEĆE": Osumnjičena za ubistvo u Kudrešu saslušana tvrdi da ne zna ko je počinilac

"NISAM UBILA DRAGICU, IŠLA SAM DA JOJ ZALIJEM CVEĆE": Osumnjičena za ubistvo u Kudrešu saslušana tvrdi da ne zna ko je počinilac

Četiri godine nakon stravičnog zločina kada je staklorezac i bivši košarkaš Filip Gavranović ubio svog najboljeg prijatelja, pekara Nikolu Ostojića u svom lokalu, stanari Resavske ulice u centru Beograda, u kojoj se nalaze lokali oba aktera ovog užasa, još ne zaboravljaju. Svi se dobro sećaju, kažu, dana kada su saznali da je njihov omiljeni pekar nestao... I šoka koji je nastao kada je, nekoliko dana kasnije, otkriveno da se njegovo telo, svih dana dok se za njim tragalo, nalazilo u lokalu preko puta ulice, kod njegovog najboljeg prijatelja. Da situacija bude još gora, ubica, Fiilip Gavranović, danima je učestvovao u "potrazi" za Nikolom, tešio njegovu suprugu i decu dok je telo skrivao u svom lokalu...

- To je bio užasan zločin. Pa njih dvojica su bili najbolji prijatelji, zar da ga ubije zbog novca?! U kakvom svetu mi to živimo... - pričaju stanari Resavske ulice.

Nikola Ostojić
Foto: Društvene mreže

Kažu, naježe se, kada se sete da se tih dana Gavranović pravio da traga za Ostojićem, išao je po nasipima, vozio njegovu uplakanu i zabrinutu suprugu...

Gavranović je za ovaj jeziv zločin koji se dogodio u novembru 2017. godine osuđen na 30 godina zatvora, međutim Vrhovni kasacioni sud je ukinuo ovu presudu i njemu se sada ponovo sudi.

Staklorezačka radnja Filipa Gavranovića, u kojoj je Nikola ubijen i njegovo telo sakriveno, od dana zločina ostala je zatvorena. Rešetke na vratima stoje do danas. Gavranović je ovu radnju nasledio od oca, a zašto taj objekat i danas stoji prazan, nije poznato.

Nakon zločina, Nikolina supruga, Vera nastavila je njihov porodični posao. Pekaru je nazvala "Nikolicina pekarica" i radila je do pre nekoliko meseci kada ju je prodala.

Priznao zločin

Inače, Gavranović se teretio za krivično delo teško ubistvo iz koristoljublja, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora. Na početku suđenja 2018. on je priznao da je ubio svog prijatelja i rekao da se kaje. Tom prilikom, međutim, osporio je da je zločin učinio na način koji se navodi u optužnici.

Vlasnik pekare ubijen je 3. novembra 2017, a njegovo telo pronađeno je tri dana kasnije u staklorezačkoj radnji koja se nalazi u vlasništvu Gavranovića.

pekara
Foto: Društvene mreže

Za ceo slučaj saznalo se nakon što je supruga optuženog Gavranovića posumnjala da on ima neke veze sa nestankom svog prijatelja jer se danima čudno ponašao, a onda je videla krv na njegovoj košulji i to prijavila policiji.

Detalji zločina koji je potresao Beograđane

Prema presudi, Gavranović je 3. novembra 2017. godine u večernjim casovima u svojoj staklorezačkoj radnji u alkoholisanom stanju iz koristoljublja ubio Ostojića, sa kojim se intenzivno družio duži vremenski period i od njega pozajmljivao novac, a i znao da sakuplja i poseduje novac za finalnu realizaciju otkupa poslovnog prostora u kojem se nalazi pekara.

Oni su prethodno tog dana sedeli zajedno u kafiću i konzumirali alkoholna pića, a potom su otišli do staklorezačke radnje.

Dok su boravili u staklorezackoj radnji on je Ostojiću dok se nalazio u položaju glavom naniže u odnosu na njega (sedeći ili ležeći položaj) naneo najmanje 26 udaraca čekićem i gletom po glavi, usled kojih je preminuo.

Filip
Foto: Društvene mreže

Njegovo telo je ostavio u paravanom odvojenom delu radnje, i potom se našao po dogovoru, sa I. S. koja je prethodno telefonom inistirala da iste večeri vrati dug njenom drugu od 2.000 evra.

Potom se vratio do svoje radnje, uzeo Ostojićevu torbicu izdvojio deo novca koji je poneo sa sobom, a torbicu i deo novca i ličnih stvari ostavio u fioci i ponovo se našao sa I.S, koja ga je i dalje cekala u kolima kada joj je pokazao rukama novac u iznosu od 1.800 evra.

U torbici se nalazilo oko 5.000 evra. Ostatak novca, torbica i telo oštećenog su pronađeni prilikom pretresa staklorezačke radnje 6 i 7. novembra 2017. godine, a do pronalaska tela okrivljenog se postupalo pri prijavi o njegovom nestanku, podseća sud.

Danima pratili signal Ostojićevog telefona

Ovaj slučaj pratili su svi beogradski mediji. Situacija je postala dramatična kada je tokom potrage za Ostojićem policija uspela da locira signal njegovog mobilnog telefona. Na lokacije gde je poslednji put registrovan išla je njegova supruga i do tamo ju je vozio upravo Gavranović. Kasnije je utvrđeno da je nakon zločina, Gavranović Ostojićevu torbicu i mobilni telefon bacio u kontejner koji su đubretari odneli i kuda su se oni kretali tuda je signal pokazivao Ostojićev telefon što je u tom trenutku i policiju i njegovu porodicu dovelo u zaveru da je živ i da menja lokacije... Nažalost, nekoliko dana kasnije, policija je posumnjala da njegov najbolji prijatelj, koji se danima čudno ponašao, nešto krije, pa je polciija upala u njegov lokal. Šok je nastupio kada su u njemu pronašli Nikolino telo prekriveno tepisima i ramovima za ogledala.

U tom trenutku u Resavskoj je zavladao muk. Nikolina supruga, stajala je preko puta ulice i u šoku gledala kako iz radnje njihovog porodičnog prijatelja policija iznosi njegovo telo...

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd