fbpx
Skip to main content
Velja Nevolja

"IDEM DA OVERIM DEBELOG" Kako je Vukićević namamljen u kuću strave: Poslali mu snimak vezanog Belivuka i rekli mu da dođe da ga ubije

Foto: Privatna arhiva/Profimedia
Vukićević je u kuću strave u Ritopeku namamljen pozivom da dođe i ubije Veljka Belivuka poznatijeg kao Velja Nevolja!

- Idem da overim debelog - poslednje je što je Beograđanin Lazar Vukićević (31) rekao prijateljima prošlog oktobra kada je krenuo na sastanak u Ritopeku sa kog se nikada nije vratio. Kako se ekskluzivno saznaje, Vukićević je u kuću strave u Ritopeku namamljen pozivom da dođe i ubije Veljka Belivuka poznatijeg kao Velja Nevolja!

TOP hoteli u Turskoj po najboljim cenama za odmor u Junu - Samo 99€ za rani buking!

TOP hoteli u Turskoj po najboljim cenama za odmor u Junu - Samo 99€ za rani buking!

KO ĆE KOGA AKO NE SVOJ SVOGA: Velju izdao svedok saradnik - za manju kaznu i zaštitu član bande otkrio JEZIVE DETALJE o zločinima

KO ĆE KOGA AKO NE SVOJ SVOGA: Velju izdao svedok saradnik - za manju kaznu i zaštitu član bande otkrio JEZIVE DETALJE o zločinima

KIMIJEVOM ČOVEKU SEKIROM ODRUBILI GLAVU I SAMLELI GA: Novi detalji monstruoznih zločina klana Veljka Belivuka

KIMIJEVOM ČOVEKU SEKIROM ODRUBILI GLAVU I SAMLELI GA: Novi detalji monstruoznih zločina klana Veljka Belivuka

Brojni DNK tragovi Lazara Vukićevića pronađeni su u nedavno otkrivenoj tajnoj sobi u vikendici klana Velje Nevolje u Ritopeku. Prema tragovima u kući, koje pripadnici klana nisu uspeli da uklone i operu, zaključuje se da je Vukićević dugo i brutalno mučen, a potom tu i ubijen.

Kako se saznaje, Vukićević i Belivuk su imali i poslovni, ali i lični problem, te je upravo zbog toga iživljavanje nad Lazarom, prema do sada pronađenim dokazima, najduže trajalo.

Vukićević je takođe vodio poslove sa drogom, i jedno vreme je sarađivao sa Belivukom. Međutim, Vukićević je potom počeo da radi "na svoju ruku" i nekoliko puta nije poslao dogovorenu drogu Veljinom klanu. Zbog toga su ga pripadnici grupe više puta opominjali i upozoravali, međutim on je nastavio po starom i Belivuk, koji je u tom trenutku bio najmoćniji čovek srpskog podzemlja i nije mogao da podnese da mu neko prkosi, odlučio je da mu se za sve to osveti i skovao je jeziv plan.

Kako se saznaje, kobnog dana u oktobru 2020. godine Vukićević je dobio snimak na kom je Velja Nevolja vezan i pripadnici klana ga šutiraju. Potom je dobio i poruku u kojoj je pozvan da "dođe da ubije Velju". Vukićević je tada rekao: "Idem da overim debelog" i uputio se ka Ritopeku. Nije ni slutio da je u pitanju jeziva nameštaljka i da više nikada neće izaći iz kuće strave.

Po dobro poznatom receptu kada je ušao u kuću očekujući da vidi vezanog Belivuka, Vukićevića je sačekalo užasno iznenađenje.

Kako se saznaje iz izvora bliskog istrazi, Vukićević je mučen najduže i najbrutalnije od svih ostalih žrtava klana. Zamerio se lično Belivuku i zbog toga je satima ili danima mučen, delovi tela su mu odsecani i iživljavanje je trajalo sve dok nije umro. Nakon toga njegovo telo je raskomadano i, sudeći po pronađenim tragovima, samleveno u industrijskoj mašini za mlevenje mesa nađenoj u tajnoj sobi u Ritopeku.

Istražitelji sumnjaju da su ostaci njegovog tela bačeni u Dunav.

Ko je Lazar Vukićević?

Vukićević je poslednji put viđen 16. oktobra 2020. godine na Banovom Brdu. Njegova porodica je dva dana kasnije prijavila njegov nestanak i izrazila sumnju da je otet.

Vukićević je široj javnosti postao poznat prošle godine kada je ispod automobila njegovog oca, a koji on koristi, postavljena eksplozivna naprava. Do detonacije je došlo na Vračaru u trenutku kada u vozilu nije bilo nikoga, te srećom u eksploziji nije bilo povređenih. Pojedini izvori su kasnije tvrdili da je bomba aktivirana daljinski i da je motiv bila opomena mlađem Vukićeviću koji je u trenutku eksplozije izašao iz dvorišta na ulicu.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd