fbpx
Skip to main content
Knele

ON NA PODU, A NA OGLEDALU KRVAVA PORUKA: Objavljene ČITULJE za Kneleta (FOTO)

Foto: Facebook/Legende devedesetih
Jedan od najpoznatijih srpskih kriminalaca devedesetih pronađen je mrtav u hotelu 28. oktobra 1992. godine.

Aleksandar Knežević Knele, žestoki momak sa Voždovca i tvorac čuvene "dizel generacije", ubijen je pre 28 godina u apartmanu 331 hotela "Hajat". Kneletovo ubistvo sve ove godine nije dobilo epilog, a njegov život i kriminalnu karijeru i danas, skoro tri decenije kasnije, prate brojne kontroverze.

Tog 28. oktobra 1992. imao je 21 godinu kada je sobarica pronašla njegovo telo u lokvi krvi sa licem okrenutim ka podu, a na ogledalu je bila krvlju ispisana poruka: "Broj 1".

Kad je ubijen, njegovi prijatelji su objavili 162 čitulje, ne računanjući one koje su dali posle 40 dana.

Na Fejsbuk stranici "Legende devedesetih" objavljena je čitulja koju su Kneletu dala braća Branković i Soton (Vlada Jovanović Japanac), koji su u to vreme bili na odsluženju zatvorske kazne.

- Nemoćni smo da dođemo i oprostimo se od tebe sa svećama u rukama, ali ti šaljemo veliki i poslednji pozdrav sa mesta koje se ne razlikuje mnogo od tvoga. Uvek ćemo ceniti tvoju hrabrost i poštenje. Tvoji veliki prijatelji - piše u čitulji.

Obdukcioni nalaz pokazao je da je Knežević usmrćen sa tri hica u glavu, a da je pre toga bio primoran da legne na pod. Istraga je nepobitno utvrdila da je sam pustio svoje ubice u sobu.

Iz izveštaja o kriminalističko-tehničkom pregledu mesta, utvrđeno je da je pucano iz dva pištolja. U sobi su pronađene četiri čaure: prva neposredno pored ormara s televizorom, druga i treća pored kreveta, a četvrta pored zida naspram ulaza u sobu. Sve su imale istovetnu oznaku - 14.54, koja govori da su ispaljene iz "kolta 45".

Prema uveravanju Dušana Kneževića, Kneletovog oca, kao i najbližih prijatelja, Knele se nikad nije razdvajao od pištolja. U sobi, medutim, taj pištolj iz koga su najverovatnije ispaljena tri hica nije pronađen. Ubice su ga, pretpostavlja se, ponele sa sobom.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
13 Beograd