fbpx
Skip to main content
Joca Amsterdam

NA ZABAVI GOSTI IMALI VIŠE OD HILJADU GODINA ROBIJE! Incident o kome se i dalje priča - gangster Balkana sutra na slobodi

Foto: Facebook/Printscreen/Joca Amsterdam
Incident na rođendanskoj proslavi koju je Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, organizovao 2007. godine i dalje se prepričava.

Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, koga nazivaju poslednjim pravim gangsterom Balkana i šire, kako je najavljeno, pojaviće se sutra na Novom groblju, na sahrani svog tasta.

HRVATIN KRENUO STOPAMA BUHE, ČUMETA, MUTAVOG... Sve je počelo ubistvom Đinđića - svedoci saradnici "propevali" i otkupili slobodu

HRVATIN KRENUO STOPAMA BUHE, ČUMETA, MUTAVOG... Sve je počelo ubistvom Đinđića - svedoci saradnici "propevali" i otkupili slobodu

NAJPOZNATIJI ZATVORENIK NA SLOBODI! Joca Amsterdam izlazi iz zatvora na kratko - OVO JE RAZLOG

NAJPOZNATIJI ZATVORENIK NA SLOBODI! Joca Amsterdam izlazi iz zatvora na kratko - OVO JE RAZLOG

ČLANOVI ZEMUNSKOG KLANA NA SLOBODI: Kaznu odslužili "doktor za zolju", pripadnici JSO - ko izlazi sledeći?

ČLANOVI ZEMUNSKOG KLANA NA SLOBODI: Kaznu odslužili "doktor za zolju", pripadnici JSO - ko izlazi sledeći?

Jociću, koji se nalazi na robiji u Zabeli zbog podstrekivanja na ubistvo Goksija Bombaša, zbog dobrog vladanja ranije su odobreni slobodni vikendi, a sada mu je omogućeno da u pratnji policije prisustvuje sahrani oca svoje supruge koji je učestvovao u podizanju njihova tri sina, s obzirom na to da Sreten još od njihovog detinjstva boravi u zatvorima.

Pre spektakularnog hapšenja za ubistvo novinara i vlasnika zagrebačkog “Nacionala” Iva Pukanića, Jocić se nepune dve godine nalazio u Srbiji, u koju je bio izručen iz Holandije, a uslovnu slobodu tada je otkupio polaganjem kaucije od nekoliko stotina hiljada evra.

Prethodno je dugo godina boravio u Bugarskoj, u kojoj je uhapšen i iz koje je, uz neviđene mere bezbednosti, isporučen Holandiji, gde je više godina proveo u samici, uz danonoćni audio i video nadzor.

Na saslušanju pred tužiocem izjavio je da nije kriminalac, da se ne bavi trgovinom oružjem i drogom, a dalja istraga holandskih istražitelja nije uspela da ga demantuje, zbog čega je odlučeno da se izruči matičnoj državi Srbiji.

U tom kratkom periodu koji je proveo na slobodi, Jocić je oktobra 2007. godine organizovao proslavu rođendana u jednom restoranu na Čukaričkoj padini. Gosti na zabavi, kako se u šali pričalo, zajedno su imali više od hiljadu godina robije, a pevali su im pokojni Džej Ramadanovski i Goca Božinovska.

Joca Amsterdam
Foto: Youtube/Printscreen/B92

Negde pred ponoć, uoči posluženja rođendanske torte, u objekat je uletela brigada Interventne policije, navodno zbog buke. Gosti su se uznemirili, a Jocić ih je preko mikrofona ljubazno zamolio da organima reda pokažu dokumenta, da ostanu pribrani, kako bi nakon legitimisanja mogli da nastave sa slavljem.

Međutim, od veselja nije bilo ništa jer je Jocić priveden u policiju zbog “sprečavanja službenih organa u vršenju dužnosti”. U beogradskoj policiji dugo se prepričavao Jocićev iskaz od te večeri. Na svako postavljeno pitanje o tome šta se dogodilo na rođendanskoj proslavi, Jocić je sa odgovorima "išao" u širinu, objašnjavajući da od Crnogoraca u Beogradu ne može da se živi.

- Gde god dođem, glavni je neki Crnogorac. U biznisu, u tužilaštvu... - odgovarao je privedeni.

Potom je rekao da mu ni na kraj pameti nije bilo da pravi bilo kakav incident, pogotovo zato što je veliki broj ljudi te večeri došao iz inostranstva da budu njegovi gosti.

- Pa zašto ste onda nasrnuli na vođu Interventne? - upitao je inspektor.

Jocić je rekao da je goste zamolio da budu krajnje ljubazni i kooperativni sa policajcima, međutim, kako je rekao, nestrpljivo čekajući da odu, prišao mu je šef Intervente i upitao ga:

- Đe je tebe lična karta?

Kad je ovo čuo, rekao je, pao mu je mrak na oči. Odbio je da se legitimiše, došlo je do vređanja i koškanja, posle čega je priveden u beogradsku policiju, u kojoj je zadržan do narednog dana. Sreten Jocić sutradan je napravio reprizu rođendandske proslave, a aprila 2009. godine uhapšen je u kući u Tolstojevoj ulici zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Pukanića.

Sudilo mu se i on je za ovaj slučaj, za koji je u pritvoru proveo četiri godine, pravosnažno oslobođen optužbi, međutim, u međuvremenu je oživljen slučaj ubistva Gorana Marjanovića, zvanog Goksi Bombaš, i njegove devojke u blizini sportskog centra "Olimp" 1995. godine.

Za ova dva ubistva dugogodišnju kaznu su odležala dvojica policajaca, a Jocić je na osnovu iskaza jednog svedoka osuđen na 15 godina zatvora, zbog čega se i danas nalazi u Zabeli.

Vremenska prognoza
Mist
4 Beograd