fbpx
Skip to main content
Granica

Činio uslugu prijatelju pa nagrabusio: Carinici pretresali autobus, zbog onoga što su pronašli uhapsili čoveka iz Negotina

Foto: Profimedia/ilustracija
Carinici na ulazu graničnog prelaza Kelebija u prtljažniku autobusa zaplenili rendgen uređaj sa pratećom opremom i sto za hirurške intervencije nad životinjama.

Kada je 11. januara u 21.30 autobus negotinskih registarskih oznaka na liniji Beč - Kladovo stigao na red za kontrolu, svi putnici i vozači su odrečno odgovorili na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave.

Međutim, prilikom pregleda prtljažnika i poluprikolice autobusa, ispostavilo se da je jedan od dvojice vozača - 56-togodišnji državljanin Srbije iz Negotina, ipak prećutao nešto. 

PAO SA 35 kg MARIHUANE: Policija uhapsila Srbina na graničnom prelazu Šćepan Polje

Nakon što su carinici otkrili neprijavljenu robu u prtljažniku, on je rekao da je reč o TA peći i vitrini koje je poneo za prijatelja. 

Pregledom robe ustanovljeno je da se radi o rasklopljenom polovnom rendgen aparatu marke "Simens" i pratećoj opremi, kao i operacionom stolu za životinje, o čemu vozač navodno ništa nije znao, jer je robu prevozio na nagovor prijatelja iz Beča. 

Prijatelj koji ga je zamolio za uslugu mu nije rekao koliko roba koju treba da preveze vredi, već samo da ju je "uzeo iz magacina i da za nju ništa nije platio". 

Pale vođe klanova, VELIKA AKCIJA HAPŠENJA u Kragujevcu

Uprava carina podseća putnike da obrate pažnju na to o kakvoj robi je reč kada žele da je "samo prevezu za nekoga", jer, ukoliko se ispostavi da se na nju plaćaju carinske dažbine, a roba nije prijavljena, onaj koji je prevozi naći će se u prekršaju.

Pročitajte i:

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
0 Beograd