fbpx
Skip to main content
Branko Bata Bulatović

NAJMOĆNIJI FUDBALSKI ČOVEK SRBIJE IZREŠETAN U SAČEKUŠI! I dalje se ne zna ko je ubica - ispalio hice pa mirno odšetao Terazijama

Foto: Youtube/Printscreen/Nikola Stoilkovic
Srbiju je danas šokirala vest o smrti ćerke poznatog sportskog radnika Branka Bulatovića, 39-godišnje Ane, a tragedija cele porodice počela je još 2004. godine.

Danas je sve ražalostila vest da je Ana Bulatović, ćerka Branka Bate Bulatovića, nekadašnjeg generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore, preminula u 39. godini.

Doktorka otkriva: Zbog čega su ŽENE podložnije NADUTOSTI, GASOVIMA I GRČEVIMA i kako to da rešite?

Doktorka otkriva: Zbog čega su ŽENE podložnije NADUTOSTI, GASOVIMA I GRČEVIMA i kako to da rešite?

POJAVIO SE NOVI DETALJ U ISTRAZI ZA UBISTVO ĐOKIĆA! Istraga skrenula u ovom pravcu - sve bilo pripremljeno

POJAVIO SE NOVI DETALJ U ISTRAZI ZA UBISTVO ĐOKIĆA! Istraga skrenula u ovom pravcu - sve bilo pripremljeno

HAPŠENJE KOD KRALJEVA! Muškarac napravio HAOS u ambulanti, pretio da će ih POBITI I BACITI BOMBU

HAPŠENJE KOD KRALJEVA! Muškarac napravio HAOS u ambulanti, pretio da će ih POBITI I BACITI BOMBU

Ona je pre 17 godina ostala bez oca kada je Branko Bata Bulatović ubijen u prostorijama Fudbalskog saveza 26. marta 2004. godine, u 54. godini. Njegova smrt i dan-danas je misterija - još uvek se ne zna ko je naručio njegovo ubistvo, kao i da li je likvidacija bila u vezi sa njegovim poslom u fudbalu ili nečim drugim.

Na Bulatovića je izvršen atentat na stepeništu prostorija saveza na Terazijama, oko 10:30 časova, a on je posle atentata hitno prebačen u Urgentni centar gde su se lekari borili za njegov život. Bulatović je preminuo dva dana kasnije od posledica pucanja u glavu. Prošlo je 17 godina od ovog ubistva, a ni dan danas se ne zna ko je naručilac ni ko izvršilac, a ponajmanje zbog čega.

Objavila je policija čak i foto-robot ubice Bulatovića, ali ni to nije bilo dovoljno da se otkrije ko je tog dana usmrtio generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore.

Ubio ga profesionalac

Ova brutalna egzekucija u stilu holivudskih filmova šokirala je sportsku javnost tadašnje Srbije i Crne Gore, ali i Evrope. Istovremeno su počela i nagađanja o motivima ubistva. Način na koji je izvedeno svedoči o profesionalcu koji je ispalio dva smrtonosna hica, zatim stavio pištolj u ručnu torbicu, pa mirnim hodom napustio mesto zločina i izgubio se među narodom na Terazijama. Mnogi pretpostavljaju da je Bulatović žrtva organizovanog kriminala.

Nekadašnji šef beogradske policije Marko Nicović je tada objasnio:

- U pitanju je naručen posao. Bulatović je nekom zasmetao i to platio glavom. Ovaj tužan događaj je samo drugo lice fudbala, jer je ovaj sport idealan za pranje velikog novca. Naručioce treba tražiti u strukturama vezanim za kladionice, prodaju igrača. Posle raspada prethodnog sistema te grupe ostale su bez gazda u vrhu sistema, a nije zemunski klan bila jedina krimi-grupa u Srbiji - rekao je tada Nicović.

Mediji su tada prenosili da je moguć razlog ubistva leži u novcu. Nezvanično je Bulatović dobio nekoliko pretećih pisama, a sam Bata se poverio prijatelju da mu prete iz Crne Gore.

"Nije ubijen zbog fudbala!"

Legenda jugoslovenskog fudbala Dejan Savićević izjavio je 2008. godine da generalni sekretar FSJ Branko Bulatović nije ubijen zbog fudbala. On je takođe naveo da nijedno ubistvo funkcionera beogradskih klubova, koja su se desila poslednjih godina, nemaju veze sa fudbalom.

Dejan Savićević
Dejan Savićević
Foto: MN Press

Savićević je istakao da tvrdnje iznete u emisiji "Insajder", a prema kojima je Bulatović ubijen u trenutku kada je odlučio da prekine dugogodišnju praksu nameštanja utakmica, nisu istinite.

- Sva ubistva koja se pominju u toj emisiji, od Arkana, preko oca Ace Bulića, Juse, pa do Bate Bulatovića, nemaju veze sa fudbalom. Ti ljudi jesu bili predsednici ili visoki funkcioneri pojedinih klubova, ali nisu ubijeni iz fudbalskih razloga. Niko, pa ni Bulatović! Bio je moj prijatelj i naravno da mi smeta što se sada na taj način spekuliše o razlozima njegove smrti. Nagađaju da je ubijen zbog transfera, pa zbog nekakvih sertifikata, pa zato što nije registrovao prvenstvenu utakmicu, ali tvrdim da to nema veze sa istinom - rekao je tada Savićević u razgovoru za "Press".

Ko je bio Branko Bulatović

Branko Bulatović rođen je 10. 12. 1951. godine u Kolašinu. Aktivno je igrao fudbal u juniorskoj selekciji Budućnosti iz Podgorice, od 1965. do 1968. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1976. Od 1981. do 1987. bio je generalni sekretar FK Budućnosti iz Podgorice. Godine 1987. prelazi u FSJ, gde radi kao pravni savetnik, a od 1991. postaje v.d. generalnog sekretara FSJ. Na mesto generalnog sekretara FSJ izabran je 1993. godine.

Na sednici Skupštine FSJ, koja je održana 30. 9. 2001, Branko Bulatović je ponovo izabran za generalnog sekretara FSJ, sa novim mandatom od četiri godine.

Od 1981. do 1987. Branko Bulatović je bio član Izvršnog odbora Zajednice klubova Prve savezne lige, a od 1985. do 1987. predsednik Takmičarske komisije Zajednice. Bio je sekretar Organizacionog odbora FSJ za SP ‘90. u Italiji.

Od 1995. godine je član Izvršnog odbora Sportskog saveza Jugoslavije. Kao član delegacije FSJ, Branko Bulatović je učestvovao na kongresima Uefe i Fife, a od 1997. bio je član Komiteta za transfere UEFA.

Vremenska prognoza
Light snow
2 Beograd