fbpx
Skip to main content
Sonja i Strahinja

NAJNOVIJI DETALJI STRAHINJINE LIKVIDACIJE: Pomagač doneo bombu u rancu, biciklista je postavio ispod auta?

Foto: Instagram/@soniasuarezgmz
Biciklista, koji je osumnjičen da je podmetnuo eksploziv kojim je ubijen Strahinja Stojanović (30) na Novom Beogradu, imao je pomagača.

Kako se navodi pomagač je mlađi momak koji mu je u rancu doneo bombu.

- Policija je došla do novog snimka kamera za video-nadzor s druge lokacije, na kojoj je identifikovan biciklista koji je viđen blizu mesta eksplozije i koji je pričao mobilnim telefonom kada se dogodio napad. Pretpostavlja se da je on tako aktivirao eksplozivnu napravu. Na drugom snimku se vidi primopredaja predmeta za koji se pretpostavlja da je bomba koja je podmetnuta pod BMW X5 Strahinje Stojanovića. Biciklista nije sa sobom nosio smrtonosnu napravu, nju mu je donela druga osoba. U pitanju je mlađi momak, koji je bombu nosio u rancu. Karakteristično za tog mlađeg momka je što ima vidljive tetovaže, koje bi trebalo da olakšaju njegovu identifikaciju, na kojoj se radi - rekao je izvor koji je želeo da ostane anoniman.

ZANIMANJE - PLAĆENI UBICA: Klanovi često angažuju ljude iz okolnih zemalja, izvršiocima NOVAC NIJE JEDINI MOTIV

ZANIMANJE - PLAĆENI UBICA: Klanovi često angažuju ljude iz okolnih zemalja, izvršiocima NOVAC NIJE JEDINI MOTIV

BIZARNA SMRT ZAPANJILA CELU SRBIJU: Čovek nastradao od kazana za rakiju!

BIZARNA SMRT ZAPANJILA CELU SRBIJU: Čovek nastradao od kazana za rakiju!

"GNUŠAM SE NASILJA NAD ŽENAMA" Oglasio se Miladin Kovačević

"GNUŠAM SE NASILJA NAD ŽENAMA" Oglasio se Miladin Kovačević

Putovao bez straha

Policija je ispitala i Sonju Suarez Gomez (45), koja je poslednja videla Strahinju Stojanovića živog i koja je bila na mestu suvozača u trenutku eksplozije.

Nikolić: Nagodba plaćena glavom

Pošto je mafija saznala da je spreman da svedoči u zamenu za slobodu, Strahinji su dani bili odbrojani jer nije smelo da se dozvoli da progovori.

- Njegovo svedočenje bi bilo neprocenjivo za tužilaštvo jer bi moglo da razori čitavu strukturu klana kojem je pripadao. Nagodba sa državom je u tim krugovima neoprostiv greh i plaća se glavom, a njegova smrt je ujedno i poruka ostalima šta ih čeka ako se odluče na izdaju - smatra kriminolog Zlatko Nikolić.

- Nismo se skrivali, putovali smo slobodno po Beogradu i Srbiji, išli u restorane. Strahinja nije preduzimao nikakve mere opreza, nije pokazivao strah. Znao je da postavljam naše zajedničke slike na društvenim mrežama, nije imao ništa protiv toga. Živeo je od prodaje automobila - izjavila je Sonja Suarez Gomez u tužilaštvu.

Ona je u eksploziji koja je njenom momku otkinula noge ostala skoro nepovređena. Zadobila je posekotine po licu i puštena je dan kasnije na kućno lečenje.

Njeno svedočenje nije bilo od velike koristi, ali je posredno potvrdilo saznanja da je Strahinja pregovarao da bi dobio status svedoka-saradnika.

U zamenu za svedočenje protiv članova kriminalne organizacije kojoj je pripadao, bio bi amnestiran za krivična dela koje je počinio, međutim, očigledno je da je plan otkriven, pa Stojanović nikad nije progovorio o svemu što je znao.

Negirao ubistvo advokata

On je dovođen u vezu sa likvidacijom poznatog beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića jula 2018. godine. Ognjanović je zastupao Luku Bojovića i članove njegovog klana, a pretpostavlja se da iza njegovog ubistva stoje članovi klana braće Šaranović, koji su u krvnoj zavadi sa Bojovićima.

Strahinja bio veliki ženskaroš

Pokojni Strahinja voleo je žene i to nije bila tajna. On se navodno i sa svojim kumom pokojnim Milošem Vidakovićem došao u sukob zbog jedne žene. Prvo je došlo do pucnjave u Novoj Galenici, gde je navodno Strahinja ranio kuma, ali je Vidaković pred policijom ćutao. Posle je bio u vezi i za bivšom mis Marbelje Olac Bilbao, da bi život završio pored lepe Kolumbijke Sonje Suarez Gonzales.

Advokat je izjavio da ga dva momka prate, jednog je opisao kao Strahinju Stojanovića, dok je drugi bio, navodno, jedan od vođa navijača poznatog beogradskog kluba. Sonja je policiji rekla da je njen momak, navodno, bio vidno iznerviran kada je, dok su boravili u Francuskoj, čuo da ga dovode u vezu s tim ubistvom i tvrdio joj je da to nije učinio.

Prvi pokušaj ubistva Strahinje Stojanovića dogodio se nekoliko nedelja posle likvidacije Ognjanovića, u avgustu 2018. godine, kada je takođe podmetnut eksploziv pod njegov automobil u Novoj Galenici.

On je tada, sticajem okolnosti, prošao bez ogrebotine jer se setio da je zaboravio mobilni telefon u majčinom stanu, pa je u ključnom trenutku izašao iz auta. Tada je teže povređena njegova tadašnja devojka, a kasnije i supruga, španska misica Olac Bilbao, kojoj su naši lekari jedva spasli nogu.

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
10 Beograd