Skip to main content
Jelena Marjanović

NAJNOVIJI nalazi forenzičara o zločinu u Borči: Zoran je mogao da vidi Jelenino ubistvo!?

Foto: Srbija Danas
Pevačica je ubijena 02.aprila 2016. godine i njeno ubistvo još uvek nije rasvetljeno

Zoran Marjanović nije mogao da ne vidi napad na svoju suprugu Jelenu Marjanović. Ovo je zaključak Centra za forenzička istraživanja, koji je uradio rekonstrukciju kretanja Jelene, Zorana i Jane Marjanović na dan ubistva pevačice 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči.

SRPSKOG TRGOVCA DIJAMANATA SAHRANJUJU U CRNOJ GORI: Od deteta kriju da je Đorđe brutalno likvidiran

Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja, kaže da rezultat ovog istraživanja na osnovu baznih stanica mobilne telefonije ne odgovara iskazu pevačicinog supruga pred Višim tužilaštvom.

- Zoran Marjanović je u izjavi koju je dao pred tužilaštvom rekao da se Jelena popela na nasip, a da su se on i Jana igrali, a posle 15-20 minuta, laganim hodom uputili za Jelenom, jer ona u to vreme već pretrči do kraja rampe i sretnu se negde na nasipu. Na poziciji na nasipu koju je veštak odredio kao tačku B - 1.300 metara od rampe, s koje su krenuli, Jelenin teleofn je registrovala stanica u 16:52 časova, a Zoranov telefon je registrovan na istoj tački u 17:04 sati. Razlika je osam minuta i jedna sekunda. Ako su krenuli 20 minuta kasnije, ispada da je mala Jana rastojanje od 1.300 metara prešla za osam minuta, što je nemoguće - pojasnio nam je Šipka rezultate analize koju je izvršio po nalogu Jelenine sestre Teodore Krsmanović.

Jelena Marjanović
Jelena Marjanović
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

On je istakao da su tokom analize korišćene tablice koje se koriste u saobraćajnim veštačenjima kada se utvrđuju brzina hoda pešaka. Ovi proračuni, u kombinaciji s baznim stanicama, dali neverovatne rezultate.

- Ispada da je Jelena 600 metara prešla za 16 minuta, što je sporo za osobu koja trči, sve i da je usput zastajala da kuca poruke i obavi dva navodna telefonska razgovora s kuma Verom i svojom majkom. Nakon toga, drugo rastojanje od 700 metara telefon je prešao za četiri minuta, što odgovara trčanju, ali ispada da su Jana i Zoran išli uporedo sa Jelenom prvih 600 metara - rekao je Šipka. 

Opšte ludilo! POSLE VAŠARA NOVI HAOS U ŠAPCU: Dečja banda poharala grad! Nadležni nemoćni, građani u strahu!

Zaključak najnovijih analiza je da Zoran Marjanović nije mogao da suprugu izgubi iz vida, ili da ne čuje njene eventualne vriske. Kako je Šipka naglasio, optuženi Marjanović i njegova ćerka od pevačice su bili udaljeni 364 metra i 196 metara, a vidljivost je bila veoma dobra.

Ispovest oca Amerikanca ubijenog na Zakintosu: Svakog dana mi nedostaje! Kroz suze svedočio na sudu

- Jana i Zoran nisu mogli laganom šetnjom doći do mesta koje je on naveo u izjavi. Ukoliko je usledio neki napad na njegovu suprugu, prosto je nemoguće da on taj napad ne bi video, kao i da ne bi čuo očekivane vriske svoje supruge. Nemoguće je da se Jelenino ubistvo moglo dogoditi na samo 200 metara od njenog supruga. Takođe, ukoliko je u blizini ove tačke bio zaustavljen automobil kojim bi eventualni otmičari prevozili Jelenu nakon otmice, zaista je nemoguće da ga Zoran Marjanović ne bi primetio - kaže sagovornik.

Da li gledate rijaliti programe?

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Farsa's picture

Farsa

Zar strucnjaci ne rekose da bazne stanice ne mogu toliko precizno da detektuju kretanje i udaljenost signala?A ovde imamo drugu pricu!

0 | 0

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd