fbpx
Skip to main content
suđenja

NAJPRAĆENIJI SLUČAJEVI ULAZE U ZAVRŠNICU: Zločini koji su potresli srpsku javnost konačno će dobiti sudski epilog!

Foto: Srbija Danas/Facebook/Printscreen
Glavni pretresi najpraćenijih slučajeva prethodnih godina ove 2021. ulaze u završnicu

Suđenje za ubistvo pevačice, paljenje kuće novinara, ubistvo studenta, kriminalni obračuni... Glavni pretresi najpraćenijih slučajeva prethodnih godina ove 2021. ulaze u završnicu čime će zločini koji su potresli javnost konačno dobiti sudski epilog!

DVOSTRUKO HAPŠENJE U BORU: Okomili se na mladića (21) jedan mu pretio, drugi ga tukao bejzbol palicom?

DVOSTRUKO HAPŠENJE U BORU: Okomili se na mladića (21) jedan mu pretio, drugi ga tukao bejzbol palicom?

MLADIĆI MALTRETIRALI BRATA (15) I SESTRU (29) UZ PRETNJU PALICAMA? Drama u Pančevu

MLADIĆI MALTRETIRALI BRATA (15) I SESTRU (29) UZ PRETNJU PALICAMA? Drama u Pančevu

DRAMA NA SLAVI U ZEMUNU: Domaćin pravio haos? Reagovala policija

DRAMA NA SLAVI U ZEMUNU: Domaćin pravio haos? Reagovala policija

Mafijaška likvidacija u Vranju

Marjan Vujačić, ubica škaljarskog klana, našao se pred sudom u Vranju zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića.

Optužnicom, Vujačić se tereti da je u haustoru zgrade u Vranju, 27. septembra 2017. godine, sa 30 hitaca iz vatrenog oružja ubio Jugoslava Cvetanovića, rođenog brata Saše Cvetanovića, koji je osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Nikole Bojovića.

Marjan Vujačić
Marjan Vujačić
Foto: Facebook/Printscreen/Marjan Vujačić

Niz dokaza ukazalo je Višem tužilaštvu u Vranju da je Vujačić izvršilac ove likvidacije, a među njima je DNK trag pronađen na mestu zločina, kao i snimak sa jedne sigurnosne kamere na kojoj se vidi kako muškarac odlazi nakon likvidacije. Na suđenju su saslušani veštaci, brojni svedoci, a do sada ročišta su otkazana samo dva puta - zbog epidemije korone. Naredno ročište zakazano je za kraj januara, nakon čega se očekuje iznošenje završnih reči, a odmah potom i presuda.

Ubica sa "Tvitera"

Suđenje Neđeljku Đuroviću, optuženom za ubistvo studenta iz Čačka Miloša Mileusnića (24), u januaru 2019. godine, ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu, takođe bi trebalo da bude okončano do proleća.

Suđenje Neđeljku Đuroviću
Suđenje Neđeljku Đuroviću
Foto: Facebook/Printscreen

Do sada u ovom postupku saslušani su svedoci, policajci, pregledani su snimci sa sigurnosnih kamera na kojima se vidi okrivljeni, a za sam kraj januara predviđeno je saslušanje veštaka koji bi trebalo da objasni na koji način je Đurović izbo mladića kojeg nije poznavao, a ubio ga je iz čista mira, ispred zgrade u centru Beograda.

Ukoliko Đurovićeva odbrana i tužilaštvo ne budu predlagali izvođenje novih dokaza nakon ovog saslušanja može se očekivati iznošenje završnih reči, odnosno presuda.

Paljenje kuće novinara

Ako odbrana bivšeg predsednika opštine Grocka ne bude nastavila sa odugovlačenjem suđenja kao što je slučaj od početka procesa za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, presuda u ovom postupku može se očekivati već u februaru. Do sada saslušani su svedoci, okrivljeni, oštećeni, ali i veštaci koji su radili na otkrivanju počinilaca ovog zločina. Naredno suđenje zakazano je za 11. januar za kada je sudija najavio i kraj ovog suđenja.

Simonović se tereti da je druge optužene podstrekivao da u znak opomene zapale imovinu Jovanovića 12. decembra 2018. godine. Optuženi su i Igor Novaković i Vladimir Mihailović, koji se terete za krivično delo "teško delo protiv opšte sigurnosti", a Simonović se tereti da ih je na to podrstrekao.

Aleksandar Marinković tereti se kao direktni izvršilac krivičnog dela, ali je od prošle godine u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica, a postupak je razdvojen. Novaković i Mihailović su na početku istrage, priznali paljenje kuće po nalogu Simonovića, dok su na suđenju to negirali. Simonović je ranije u svojoj odbrani u celosti negirao izvršenje krivičnog dela i opisao svoj stav prema Jovanovićevom novinarstvu i portalu za koji radi.

Ubistvo pevačice

Hoće li konačno ubistvo pevačice Jelene Krsmanović dobiti sudski epilog na sudu biće poznato u narednim mesecima. Glavni pretres za najpraćeniji slučaj u medijima počeo je 11. septembra 2019. godine, a do sada je saslušan niz svedoka, poznanika, prijatelja ubijene Jelene i njenog supruga Zorana Marjanovića koji je optužen za njeno ubistvo. Svi oni pričali su o odnosima ovo dvoje supružnika, nakon čega je pred sudom govorio i sudski veštak koji je veštačio mobilne telefone pokojne i okrivljenog za zločin. On je ukazao da je Zoran u vreme ubistva pevačice bio u neposrednoj blizini mesta zločina.

Ubistvo Jelene Krsmanović
Ubistvo Jelene Krsmanović
Foto: Srbija Danas

Na sledećem suđenju koje je zakazano za kraj januara predviđeno je saslušanje pevačica Indi i Sandre Afrike koje je predložila Zoranova odbrana, a koje su u pojedinim emisijama govorile "o skladnom braku ovo dvoje supružnika". Ukoliko Marjanović ne smisli nekog novog svedoka, kojeg nikada ranije nije pominjao, kao pomenute dve estradne ličnosti, suđenje bi vrlo brzo moglo da se završi, a presuda izrekne uoči pete godišnjice pevačicine smrti.

Jelena Krsmanović ubijena je 2. aprila 2016. godine u kanalu pored nasipa u naselju Crvenka u Borči. Nakon istrage duge godinu i po dana, zbog sumnje da je počinio teško ubistvo za koje je po starom zakonu zaprećena kazna 40 godina robije, uhapšen je njen suprug Zoran Marjanović.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd