fbpx
Skip to main content
Ivana Kostić

Nakon smrti Ivane i njene bebe iz Niša, stigli rezultati iz Doma zdravlja: Nije bilo propusta u postupanju lekara

Tuga

Vanredni unutrašnji nadzor u Domu zdravlja u Nišu u kojem je vođena trudnoća Ivane Kostić (32) – porodilje koja je sa bebom Verom starom tri dana umrla nedugo nakon porođaja u Beogradu – pokazao je da nije bilo propusta u postupanju lekara.

Može li tragedija biti veća? Muž umrle porodilje Ivane otišao u bolnicu i zatražio jednu stvar

– Pacijentkinja se javila u junu lekaru koji je vodio njenu trudnoću. On je konstatovao blago povišeni pritisak od 140/90 i odmah dao lekove, ali i uput za GAK u Nišu na dalji tretman – kaže direktor Doma zdravlja u Nišu, prof. dr Milorad Jerkan.

Tačno u 7.39 sati povodom smrti Ivane iz Niša, Kliničkom centru stigao je mejl - onda je pala odluka!

On kaže da su komisiju koja je sprovela vanredni nadzor činili načelnik odeljenja ginekologije, jedan iskusan ginekolog sa 25 godina staža i pravnik.

– Komisija je pregledala dokumentaciju i utvrdila da nije bilo propusta jer je lekar odmah dao uput čim je utvrdio prvi problem sa povišenim pritiskom. To je, inače jedan od najboljih i najiskusnijih ginekologa unašoj ustanovi – kaže dr Jerkan.

Istovremeno, u Kliničkom centru u Nišu traje vanredni nadzor, a rezultati će biti poznati danas.

Ovako su umrle porodilja Ivana i njena beba iz Niša: Svi detalji tragedije koja je potresla Srbiju

- Jutros u 7.39 na mejl Kliničkog centra stigla je nepotpisana poruka sa nazivom “Primedba na rad lekara”. Poruka se odnodi na navodne propuste u zbrinjavanju Ivane Kostić. Odmah sam naredio da se utvrdi da li je zaista bilo propusta naših lekara. Ukoliko to bude itvrđeno, biće preduzete odgovarajuće mere – saopštio je novinarima prof. Dr Zoran Radovanović.

U toku je unutrašnja kontrola, rok za dostavljanje informacija je 48 sati. Sprovodi se postupak po zakonu, analizira se dokumentacija. Ukoliko ima potrebe biće urađen i spoljašnji stručni nadzor, ali prvo mora da bude utvrđen uzrok smrti i majke i deteta.

Rođaka preminule žene kaže da se porodica neće oglašavati dok ne pristignu obdukcioni zapisnik, dokumentacija o lečenju i izveštaj o nadzoru Ministarstva zdravlja.

Pročitajte i:

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd