Utorak 19. mar 2024.

"Ne mogu baba, GORE MI NOGE": Poslednje reči MALIŠANA KOJI JE IZGOREO U POŽARU u Inđiji! (VIDEO)

P. Batak (9) izgoreo je u požaru koji je juče popodne izbio u štali u ekonomskom delu dvorišta porodične kuće dečaka u selu Ljukovu kod Inđije!

Kako se saznaje, juče je u domu porodice Batak izbegnuta još veća tragedija jer su u trenutku izbijanja požara u štali bila i dva mlađa brata dečaka, od pet i sedam godina, kao i jedan drug.

ZLA SUDBINA ŠABANOVOG KLAVIJATURISTE: Nije hteo da svira već da bude stalno uz oca! ŽIVOT SE POIGRAO!

ZLA SUDBINA ŠABANOVOG KLAVIJATURISTE: Nije hteo da svira već da bude stalno uz oca! ŽIVOT SE POIGRAO!

- Dečak i njegova braća bili su juče sami kod kuće. Majka je bila na poslu, a otac je otišao u selo, isto poslom. Sa dečacima je bila rođaka, koja im je baka, ali ne rođena. Deca su otišla u štalu da se igraju, a pridružio im se još jedan dečak iz komšiluka - kaže komšinica porodice.

Prema njenim rečima, mališani su se igrali na vrhu štale, u delu gde se čuva seno.

- Dečaci su ispričali da je mali P. Batak poneo neku šibicu sa sobom i da ju je palio u seniku. U jednom trenutku, seno se zapalilo, počelo je da pucketa, a vatra je buknula. Dečaci su počeli da beže, da se spuštaju niz merdevine. Zvali su i dečaka da beži sa njima, ali on im je rekao '' Čekajte samo da ugasim'' - prepričava dramu uplakana komšinica i dodaje da se plamen jako brzo širio, a da je gust, crn dim kuljao iz štale.

Vrisku dečaka, ali i miris plamena primetila je i baka koja je čuvala njega i njegovu braću i odmah je dotrčala do pomoćnog objekta.

- Nesrećna žena se popela na merdevine iako je vatra kuljala. Htela je da mu pomogne, da ga izvuče. Čula je njegove jauke i vikala mu da joj da ruku ili da uzme balu sena u naručje i skoči sa njom, samo da se spase. Međutim, on joj je rekao ''Ne mogu baba, gore mi noge''. Trenutak kasnije, dim je ispunio čitav objekat i dečak je utihnuo. Više se nije čuo - plačući kaže sagovornica.

Komšije porodice Batak juče su se sjurile u njihovo dvorište u nameri da pomognu.

- Prvo smo čuli neko pucketanje, nalik petardama. Međutim, kasnije smo videli i dim i odmah smo došli do Bataka. Baka je pokušavala da pomogne dečaku, a i neke komšije su odmah počele da gase plamen, ali besuspešno. Utom je došao i dečakov otac Vasa - kaže komšija i nastavlja:

- Kada su vatrogasci na kraju ugasili plamen, on je ušao u štalu i pronašao sina. Jadničak je izgore do neprepoznatljivosti, ali otac ko otac, nadao se do poslednjeg trenutka da će uspeti da se izvuče, da će ostati živ. Ovo je nezapamćena tragedija.

JELENIN UBICA SE KAJE: Žao mi je što sam ubio majku svog sina! Na kraju suđenja, policajac otrkio detalje tragedije

JELENIN UBICA SE KAJE: Žao mi je što sam ubio majku svog sina! Na kraju suđenja, policajac otrkio detalje tragedije

Dečakova majka Marijana je za tragediju saznala na poslu.

- Nisu joj odmah rekli da joj je najstariji sin stradao. Međutim, čim je ušla u dvorište, ona je pitala ''Gde su mi deca?''. Tada su joj saopštili najtužniju vest. Žena je van sebe, kao i svi - kaže sagovornik.

 

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd