Utorak 19. mar 2024.

"NE MOGU VIŠE DA PODNESEM KRITIKE": Dečak (12) koji se ubio iz očevog pištolja ostavio POTRESNO OPROŠTAJNO PISMO

Dvanaestogodišnji dečak iz jednog sela na jugu Srbije izvršio je juče samoubistvo pucajući sebi u usta iz očevog pištolja. Pored njegovog beživotnog tela pronađeno je oproštajno pismo upućeno roditeljima, kao i 15 evra.

Kako se saznaje, dečak, koji je bio na samom početku života, je u pismu napisao da se na ovaj užasan korak odlučio jer nije mogao više da "podnese kritike zbog loših ocena".

Šta se tačno dešavalo u glavi i duši dvanaestogodišnjaka, pa se odlučio na tako stravičan korak, verovatno nikada neće biti sasvim jasno. Međutim, u oproštajnom pismu dečak je, kako se nezvanično saznaje, napisao jako potresne reči:

STRAVIČNA SCENA U CENTRU BEOGRADA: Pronađeno beživotno telo muškarca u Kameničkoj ulici!

- Ne mogu više da podnesem kritike zbog loših ocena. Sada više nećete imati koga da kritikujete... - napisao je dvanaestogodišnjak.

Kako se saznaje, u pismu je naveo i da se nada da će dete koje će njegova majka uskoro roditi "biti bolje nego on".

- Nadam se da će vas on usrećiti i da će biti bolji nego ja - napisao je ovaj đak šestog razreda osnovne škole u oproštajnom pismu, a potom je dodao:

- Nemam ništa više da vam ostavim, sem ušteđevine od 15 evra.

Dvanaestogodišnjak se ubio pucajući sebi u usta iz očevog pištolja. Ova nezapamćena tragedija dogodila se u porodičnoj kući na jugu Srbije, a otkrivena je kada je porodica pronašla dečakovo telo i pozvala lokalni Dom zdravlja da traži pomoć.

SRBINA PRONAŠLI RASKOMADANOG U KADI U AUSTRALIJI: Goranova poslednja poruka na Fejsbuku POTRESLA JE SVE (FOTO)

Kako se saznaje, lekari su brzo stigli na lice mesta, međutim nisu mogli da urade ništa osim da konstatuju smrt deteta. Pored dečakovog beživotnog tela pronađeni su 15 evra i oproštajno pismo.

Pištolj ukrao od oca

Prema nezvaničnim informacijama, dečak se ubio pištoljem svog oca. Oružje je bilo zaključano u jednoj fioci, a on ju je obio i uzeo pištolj.

Dečakova majka, koja je trudna, u vreme tragedije bila je kod komšija, dok je otac bio u nabavci drva.

Kako se saznaje, otac preminulog dečaka inače bavi se teškim fizičkim poslom. Dečak ima i mlađu sestru.

Meštani u šoku

Meštani ovog sela na jugu Srbije u šoku su nakon užasnog samoubistva dečaka na pragu života. Kako kažu, o njegovoj porodici imaju samo reči hvale.

Još jedna ŽRTVA VIRUSA GRIPA: Preminula žena u Čačku

- Delovali su kao srećna porodica. Ništa nije ukazivalo na tragediju - rekla je jedna meštanka.

Meštani navode da se dečak sa ocem i majkom i mlađom sestrom nedavno doselio iz susednog sela gde su kupili imanje.

- To je mirno, dobro, pametno dete. Pa, gde zbog ocena da se ubiješ?! - ne može da se načudi jedan od komšija.

Telo dečaka još u kući

Obdukcija dečaka nije rađena, a njegovo telo ostalo je u kući, na mestu tragedije.

Psiholog: Deca depresiju ispoljavaju drugačije od odraslih

Kako je moguće da niko nije primetio da dečak pati i razmišlja da sebi oduzme život, objasnila je psiholog Marina Nedejin Simić. Ona je navela da se depresija kod dece i adolescenata često ne ispoljava na isti način kao kod odraslih.

Dečak (12) pucao sebi u usta iz očevog pištolja, pored tela pronađeno oproštajno pismo za roditelje: Nezapamćena tragedija u selu kod Medveđe

- Teško je prepoznati depresiju kod dece jer su simptomi slični onima koji su inače karakteristični za period puberteta i adolescencije. Ono što tipično podrazumevamo pod znacima depresije: da je dete tužno i melanholično, vrlo često je, a posebno kod dečaka, zamenjeno agresijom i promenljivim raspoloženjem - objašnjava Nedejin Simić.

Ona je dodala postoje znaci na koje roditelji i bližnji treba da reaguju ako primete kod deteta.

- Promena raspoloženja, agresivnost, tuga ili osećaj krivice. Važno je obratiti pažnju i da li je dete razvilo poremećaj spavanja - teško se uspavljuje, previše spava ili se budi rano - objašnjava psiholog i dodaje da ukoliko roditelji sumnjaju da im dete pati od depresije, treba da konsultuju stručnu osobu.

Takođe je, dodaje Nedejin Simić, značajno ako se primeti i promena u ishrani deteta.

Za sat vremena 4 sudara na beogradskim ulicama, pune ruke posla za policiju i hitnu

- Najčešće to bude potpuni gubitak apetita, mada postoje i suprotni slučavi, poput prejedanja. Mi to nazivamo emotivna glad, koja se nadoknađuje hranom - objašnjava ona.

Psiholog savetuje da roditelji ili staratelji treba da konsultuju stručnu pomoć ako kod deteta postoji mogući okidač poput pada uspeha u školi, povlačenja u sebe ili problemi sa prijateljima i slično.

- U tim slučajevima postoje ciljani intervjui koji se rade sa decom. Najmlađi često nisu ni svesni da imaju problem, primećuju promene, ali ne znaju zbog čega je i kako došlo do tih promena - dodala je ona.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd