Skip to main content
Mesara

NEBEZBEDNO MESO! Naloženo UNIŠTENJE 12,5 tona hrane životinjskog porekla na IBARSKOJ MAGISTRALI

Foto: Profimedia/ilustracija
Veterinarska inspekcija je u ugostiteljskom objektu "Kod Brace", na Ibarskoj magistrali, naložila povlačenje iz prometa i uklanjanje 12 i po tona hrane životinjskog porekla.

Informacija o utvrđenim nepravilnostima je prosleđena sanitarnoj, turističkoj i tržišnoj inspekciji, radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti, a protiv odgovornog lica će, u skladu sa ovlašćenjima, biti podneta prijava Tužilaštvu, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

- Tokom sprovedenog vanrednog inspekcijskog nadzora, utvrđeno je da se u hladnjači ovog ugostiteljskog objekta nalazi velika količina hrane životinjskog porekla izmenjenih senzornih osobina, kao i hrane životinjskog porekla bez dokumentacije o poreklu, odnosno isprava o nabavci - piše u saopštenju.

Mesara
Mesara
Foto: Profimedia/ilustracija

Kako se ističe, sam deo objekta u kojem se priprema, odnosno skladišti hrana životinjskog porekla, zatečen je u jako lošem stanju, neodržavan i prljav, kao i oprema koja se koristi za pripremu hrane.

Dečko koji je pretukao devojku u Novom Sadu uputio jezivu poruku NJENOM BRATU

Dečko koji je pretukao devojku u Novom Sadu uputio jezivu poruku NJENOM BRATU

U objektu su izrađivani i poluproizvodi od mesa, za šta objekat ne poseduje odobrenje nadležnog organa.

- Sve naređene mere su i izvršene (u sredu) tokom dana, predajom nebezbedne hrane u količini od 12.500 kilograma (12,5 tona) na dalje postupanje - propisno uništenje - piše u saopštenju.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd