fbpx
Skip to main content
Zatvor

"NEĆU, EVO I NE PIJEM VIŠE" Legija iz Gadžinog Hana traži da ga puste iz zatvora, kune se da neće ubijati više

Foto: Profimedia/Ilustracija
Miljan Jovanović (24) iz Donjeg Dušnika, koji se predstavlja sa nadimkom Legija, optužen je da je 28. novembra prošle godine brutalno ubistvo penzionera Savu Krstića (93) iz ovog sela kod Gadžinog Hana, zatražio je danas na početku suđenja pred Višim sudom u Nišu da bude pušten iz pritvora.

- Zašto mi se produžava pritvor, neću nikoga da ubijem niti pijem alkohol više, rekao je danas pred sudom Jovanović. Viši sud u Nišu odlučivao je o pritvoru Jovanoviću budući da je poslednje rešenje kojim mu je produžena ova mera, ističe sutra. Veće sudije Mirka Draškovića prihvatilo je predlog zamenika Višeg javnog tužioca Andrije Ivića da mu se za još 60 dana produži pritvor nakon čega je današnje ročište odloženo da bi se novi Jovanovićev branilac po službenoj dužnosti Milan Pejčić upoznao sa predmetom.

Jovanović je negodovao tražeći da ga zastupa advokatica koja ga je zastupala na pripremnom ročištu ali ga je sudija Mirko Drašković podsetio da je njoj otkazao punomoćje kada je angažovao drugog advokata, koji mu je u međuvremenu otkazao punomoćje.

STRAVIČAN UDES NA PUTU SIVAC-CRVENKA! Motorno vozilo pokosilo pešaka

STRAVIČAN UDES NA PUTU SIVAC-CRVENKA! Motorno vozilo pokosilo pešaka

JEZIVA SAOBRAĆAJNA NESREĆA NADOMAK ZRENJANINA! Vozač kombija u teškom stanju - vatrogasci SEKLI VOZILO kako bi izvukli putnike (FOTO)

JEZIVA SAOBRAĆAJNA NESREĆA NADOMAK ZRENJANINA! Vozač kombija u teškom stanju - vatrogasci SEKLI VOZILO kako bi izvukli putnike (FOTO)

STRAVIČAN POŽAR U POŽAREVCU: Gorela stambena zgrada, dva stana potpuno ugljenisana

STRAVIČAN POŽAR U POŽAREVCU: Gorela stambena zgrada, dva stana potpuno ugljenisana

- Ovo nije igra, ovo je ozbiljan sudski proces. Na pripremnom ročištu ste otkazali punomoćje advokatici rekavši da imate novog advokata. On vam je u međuvremenu otkazao punomoćje. Sud vam je dodelio novog advokata po službenoj dužnosti Milana Pejčića i on će ostati angažovan do kraja postupka za slučaj da ponovo angažujete novog branioca, na šta imate pravo, i da mu opet otkažete punomoćje.

Ročišta se zbog toga više neće odlagati. Sva pisma su prosleđena advokatici koju ste naveli, bio je kategoričan sudija Drašković.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Nišu Jovanović se se tereti da je Krstića ubio iz bezobzirne osvete smatrajući ga krivcem za to što je osuđen za krađu alata iz njegove kuće 2017. godine. U optužnici stoji da nesrećni starac nije prijavio lično Jovanovića za ovu krađu nego NN osobu ali je optuženi smatrao da je starac kriv zbog robije na koju on mora da ide.

Prema navodima optužnice, kobnog dana Miljan je bio u gostima kod Save, gde su zajedno pili rakiju, a na odlasku iz kuće zatražio je od njega da mu šalje cigarete i uplaćuje novac dok je na izdržavanju kazne zatvora, što je Sava Krstić odbio.

- Okrivljeni mu je najpre u hodniku, a potom i u sobi pomoćnog objekta kuće, zadao veliki broj udaraca rukama, nogama i drugim mehaničkim oruđem i to po glavi, telu, rukama i nogama od kojih je sada pokojni Sava Krstić zadobio povrede glave, navodi se u optužnici.

Nesrećni Sava od udaraca zadobio je višestruke i teške povrede glave, a polomljena su mu i rebra, kičmeni stub, vratni pršljen, grudna kost... Sve 0ove povrede, utvrđeno je obdukcijom, predstavljale su teške telesne povrede opasne po život. Optuženom Jovanoviću to nije bilo dovoljno, nego je, kako stoji u optužnici, starca ugušio pritiskanjem prednje strane njegovog vrata iI zatvaranjem nosa i usta.

- Okrivljeni se potom udaljio iz kuće i otišao svojoj kući, pri čemu je bio svestan dela, njegove zabranjenosti, pa je njegovo izvršenje hteo čime je izvršio krivično delo teško ubistvo - zaključuje se u dispozitivu optužnice.

Nije ga nikad direktno sumnjičio

Nakon što je prošle godine beživotno telo njenog oca pronađeno, Savina ćerka Gordana ispričala je da on ni jednog komšiju direktno sumnjičio za krađu.

- Nikada nije tog komšiju direktno sumnjičio, ali je sumnjao da ga krade. I njegova baba sa kojom živi je koliko puta došla da kaže „moj Miljan ti je to ukrao, platiću ti samo nemoj da ga teretiš“ - kazala je Gordana. Odbio da prizna ubistvo za kaznu od 18 godina Jovanoviću se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena maksimalna kazna doživotnog zatvora. Suđenje je zakazano nakon što je nedavno odbio sporazum o priznanju krivičnog dela sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu kojim bi mu bila izrečena kazna od 18 godina zatvora.

Naime, glavni pretres je trebalo je da počne 6. oktobra ali je na zahtev Jovanovićevog tadašnjeg branioca odložen jer je najavljena mogućnost da prizna krivično delo za koje se tereti i sklopi sporazum sa VJT. No, nakon što se vratio u pritvorsku jedinicu Kazneno popravnog zavoda, Jovanović je odbio sporazum.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
-2 Beograd