fbpx
Skip to main content
Nebojša Tubić Žabac

NEMA DOKAZA DA JE ON PUCAO! Optuženi za pokušaj teškog ubistva Nebojše Tubića Žapca oslobođen

Foto: Youtube/Printscreen/Goli Zivot TV HAPPY
Cvijetić je prvobitno zbog pokušaja ubistva Žapca bio osuđen na 15 godina zatvora, ali je Apelacija tu presudu ukinula i naložila da se postupak ponovi.

U ponovljenom postupku u Višem sudu u Novom Sadu, Goran Cvijetić (45) iz Budisave, oslobođen je danas optužbe da je 9. maja 2012. godine u Novom Sadu pokušao da ubije Nebojšu Tubića Žapca (57), koji je sa poznanicima sedeo u bašti picerije "Aleksandar".

OD MESIJEVOG I RONALDOVOG DRESA SA MOZZARTOVIH AUKCIJA - 2,4 MILIONA DINARA „PARA GAVRILO“!

OD MESIJEVOG I RONALDOVOG DRESA SA MOZZARTOVIH AUKCIJA - 2,4 MILIONA DINARA „PARA GAVRILO“!

VIŠI SUD DONEO ODLUKU: Jugoslav Petrušić i tzv. grupa "Pauk" oslobođeni optužbi za ubistvo Albanaca

VIŠI SUD DONEO ODLUKU: Jugoslav Petrušić i tzv. grupa "Pauk" oslobođeni optužbi za ubistvo Albanaca

HEROJSKI PODVIG RADNIKA KOD ČAČKA: Žena skočila sa mosta, oni odmah pritrčali i izvukli je iz ledene reke (FOTO)

HEROJSKI PODVIG RADNIKA KOD ČAČKA: Žena skočila sa mosta, oni odmah pritrčali i izvukli je iz ledene reke (FOTO)

Obrazlažući jednoglasnu odluku sudskog veća, sudija Srđan Savić je kazao da je ovakva odluka doneta jer nije dokazano da je Cvijetić počinio delo za koje je optužen.

U dokaznom postupku, prema sudijinim rečima, osim činjenice da su na tri od 12 metaka pronađeni mešani Cvijetićevi DNK tragovi, nije nađen niti jedan dokaz sa mesta ispaljivanja hitaca. U ponovljenom postupku izvedeni su dokazi koji su na prethodnom suđenju bili odbijeni, a ispitani su i svedoci. Pored toga, oštećeni okrivljenog nisu uočili na licu mesta gde se dogodila pucnjava.

- Jedan svedok je izričito tvrdio da je tog dana, ali i čitave te nedelje, Cvijetić izvodio građevinske radove na svojoj kući u Budisavi do kasno u noć - kazao je sudija Savić.

- Većina svedoka je napadača opisala drugačije, a jedna svedokinja je ispričala da je sa prozora videla muškarca svetle puti. Sa snimaka se nije moglo utvrditi ko je bio napadač.

Prema sudijim rečima, postavlja se pitanje ako je ispaljivao hice, zašto njegovih tragova nema na ostalim čaurama. On je naveo i činjenicu da je osoba koja je pucala, većinu hitaca, po nalazu balistačara, ispalila sa metar, metar i po u odnosu na poziciju gde su se nalazili. Takođe je pitanje, ako je imao nameru ubije više osoba, ne vidi se šta ga je u tome sprečilo, jer ispred sebe nije imao prepreku, a pogoci su grupisani iznad njihovih glava.

Cvijetić je, podsećamo, prvobitno zbog pokušaja teškog ubistva Žapca, 2018. bio osuđen na 15 godina zatvora, ali je Apelacija tu presudu ukinula i naložila da se postupak ponovi.

Podsećamo, Cvijetić čija je otmica pokušana maja 2017. godine ubrzo posle toga je uhapšen zbog sumnje da je 9. maja 2012. godine, u Ulici Miše Dimitrijevića, ispalivši 12 metaka iz "škorpiona", pokušao da ubije Žapca, koji je sedeo u bašti picerije "Aleksandar" sa nekoliko poznanika. Tubića je jedan metak pogodio i teško ranio u glavu.

Njemu se te 2018. godine u istom postupku sudilo i za podmetanje bombe po automobil "sitroen" JP "Urbanizam" 2013. godine, čiji je direktor tada bio Tomislav Bokan, lider pokreta "Dinara-Drina-Dunav" i nelegalno oružje, osuđen na četiri godine zatvora.

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
14 Beograd