Skip to main content
policija

VELIKA AKCIJA POLICIJE U BEOGRADU! Uhapšeno 14 osoba zbog sumnje da su UTAJILI POREZ

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Poreskom policijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su 14 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, poreska utaja, zloupotreba položaja odgovornog lica i pranje novca.

Uhapšeni su A. K. (1963) iz Beograda, osumnjičen da je organizator grupe, M. M. (1956), B. T. (1980), Z. D. (1991), P. V. (1953), D. M. (1973) i V. B. (1982), svi iz Beograda, osumnjičeni da su pripadnici ove grupe.

PRITVOR za sudiju iz Lazarevca koja se sumnjiči za primanje MiTA! Ni njen suprug nije pošteđen!

Kao pripadnici grupe uhapšeni su i D. K. (1954), odgovorno lice firmi ''Sremački tim'' i ''Mimi World'', S.O. (1962), odgovorno lice firmi ''Tatmanc Impex’’ i ''Five Mil Trading'', A. N. (1989), odgovorno lice firme ''Niketal Angro'', Z. J. (1989), odgovorno lice firme ''Ceart Exim'', D. M. (1992), odgovorno lice firmi ''Lariki Tim'' i ''Pintila’’, T. M. (1965), odgovorno lice privrednog društva ''Tatmanc Impex’’, i J. K. (1996), odgovorno lice firme ''Ceart Exim'' iz Beograda.

SJAJNA AKCIJA BIA: U Lazarevcu uhapšeni MUŽ I ŽENA, oboje VISOKI FUNKCIONERI

Postoje osnovi sumnje da su pripadnici ove kriminalne grupe u toku 2017. i 2018. godine, u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi, pronašli više privrednih subjekata sa teritorije Republike Srbije koji su izvršili uplate na račune privrednih društava koja su bila pod kontrolom ove kriminalne grupe, a po prethodno ispostavljenim fakturama o navodno izvršenom prometu roba i usluga.

Nakon toga, sredstva su podizali u gotovom novcu, po osnovu takođe fiktivnih računa o navodno izvršenim uplatama, i vraćali ga odgovornim licima privrednih društava koja su izvršila uplate, a zadržavali proviziju u iznosu od oko 6 do 10 odsto.

Sahranjena devojčica (15) koja je preminula od ekstazija: Stigli nalazi obdukcije, a njen dečko UHAPŠEN!

Na ovaj način, pripadnici ove kriminalne grupe su do sada prisvojili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 5.818.125 dinara.

Protiv još sedam osoba, odgovornih lica privrednih subjekata, koje su izvršile novčane uplate na račune pomenutih firmi, biće podnete krivične prijave u redovnom postupku.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd