fbpx
Skip to main content
vatrogasci

HITRA REAKCIJA POLICIJE I VATROGASACA! UNIŠTENA BOMBA NA JASTREPCU: Nije pričinjena materijalna šteta - stanovnici upozoreni na vreme

Foto: Srbija Danas
Prilikom uništavanja EOR-a nije pričinjena materijalna šteta, a o samom uništenju stanovništvo je bilo blagovremeno obavešteno.

Specijalistički Timovi za zaštitu od neeskplodiranih ubojitih sredstava uprava za VS iz Niša i Kragujevca uništili su ekplozivnu napravu nađenu na starom Vojnom poligonu na planini Jastrebac kod Kruševca.

Uništavanje EOR-a (eksplozivnih ostataka rata) obavljeno je na poligonu "Trajal" u ataru naselja Buci kod Kruševca, a mesto događaja obezbeđivali su pripadnici PU Kruševac, ekipe Vatrogasno-spasilačke jedinice i Hitne pomoći Doma zdravlja.

Prilikom uništavanja EOR-a nije pričinjena materijalna šteta, a o samom uništenju stanovništvo je bilo blagovremeno obavešteno. Ručna bomba nađena je prilikom pretrage terena ja Jastrepcu. Mesto pronalaska je odmah obeleženo i osigurano do dolaska specijalističkih ekipa za uništenje eksplozivnih naprava.

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
16 Beograd