fbpx
Skip to main content
miljan

"NISAM MU PRITISKAO VRAT, SAM SE UGUŠIO U KRVI" Jeziva odbrana optuženog ja BRUTALNO UBISTVO deda Save - tukao sam ga dok me ispraćao

Foto: Facebook/Printscreen
Postupak će biti nastavljen 23. februara saslušanjem veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu gde je obavljeno neuropsihijatrijsko veštačenje optuženog

Prvo sam ga istukao dok me je ispraćao, na izlazu iz kuće, to mu je bilo zato što mi je psovao majku milosnu. Zatim sam ga uneo u sobu, pa sam ga udario još dva puta, to mu je bilo zato što mi je vređao i babu. Ali ga nisam gušio, moguće je da se ugušio u sopstvenoj krvi jer je bio ozbiljno povređen – ovako se danas pred Višim sudom u Nišu branio Miljan J. (23) iz sela Donji Dušnik kod Gadžin Hana koji se tereti za teško ubistvo komšije Save Krstića (93).

POLICAJCI UPALI UŽIČANINU U STAN, PA SE ZGRANULI: Zaplenjen eksploziv, pištolji i kokain - muškarac uhapšen

POLICAJCI UPALI UŽIČANINU U STAN, PA SE ZGRANULI: Zaplenjen eksploziv, pištolji i kokain - muškarac uhapšen

POŽAR U NOVOM SADU! U zgradi bila TRI BESKUĆNIKA - jedan se spasao skokom kroz prozor

POŽAR U NOVOM SADU! U zgradi bila TRI BESKUĆNIKA - jedan se spasao skokom kroz prozor

SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD ZLATIBORA! Vozilo potpuno uništeno - vozač prešao u suprotnu traku i direktno udario u kombi

SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD ZLATIBORA! Vozilo potpuno uništeno - vozač prešao u suprotnu traku i direktno udario u kombi

Kako tvrdi tužilaštvo, Miljan je 28. novembra 2020. godine starca ubio iz bezobzirne osvete jer ga je krivio što je osuđen na zatvorsku kaznu zbog krađe Savinog alata.

Optuženi je priznao da je starca istukao ali se branio da je to učinio u stanju pijanstva.

- Tog dana sam bio u kafani, popio sam sedam piva pa sam otišao u dragstor gde sam popio još tri. Zatim sam otišao do Save koga poznajem od detinjstva, jer se moja porodica sa njim družila a i ja sam ga često posećivao i činio mu sitne usluge. Kod Save sam zatekao njegovog prijatelja Bobana Cvetanovića koji je sa njim pio rakiju. Boban je prvi počeo da me vređa, nazivao me je lopovom i rekao mi da sam najgore dete u selu. Kazao sam mu da zaćuti zapretivši mu batinama, pa je on otišao - opisao je optuženi Jovanović i dodao:

- Popio sam sa Savom jednu rakiju i krenuo kući, a on je pošao za mnom da me isprati. Na rastanku sam ga upitao da li bi mogao da mi šalje novac i cigarete u zatvor, s obzirom na to da sam morao na odsluženje kazne zbog krađe njegovog alata. On mi je na to odgovorio da sam lopov i opsovao mi majku i babu a zatim me i udario. I ja sam njega udario više puta, bio je sav krvav, stavio sam ga na krevet a njegovu odeću odneo kući u bacio. Bio sam potresen, popio sam još tri piva šest bromazepama, ali nisam mogao da zaspim. Otišao sam još jednom do njegove kuće, ne znam da li je tada disao. Da nisam bio pijan, ništa se od toga ne bi desilo, i ranije sam imao običaj da se kad dosta popijem, potučem.

Negirao je navode obdukcionog nalaza da je starac preminuo usled gušenja.

- Nisam mu pritiskao vrat, niti sam mu zatvarao usta ni nos. Ostavio sam ga da leži na leđima, pa pretpostavljam da se tako ugušio – isticao je Miljan.

Saslušana je i veštak sudske medicine Lidija Kostić Banović koja je oborila Miljanovu odbranu. Ona je odbacila mogućnost da se starac ugušio usled krvavljenja izazvanog povredom nosne hrskavice, objasnivši da je žrtva mogla da diše kroz usta.

- Ustanovljeno je da je izvršen pritisak na prednju stranu vrata te da je došlo do zatvaranja disajnih organa, što je moglo biti ostvareno šakom, podlakticom, kolenom ili korišćenjem kakvog nepropusnog predmeta. Vremenski interval između povređivanja i pritiska na vrat i zatvaranja disajnih puteva bio je vrlo kratak. Pregledom pluća nismo našli tragove koji bi ukazali da se Krstić ugušio udisanjem krvi – objasnila je sudski veštak.

Postupak će biti nastavljen 23. februara saslušanjem veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu gde je obavljeno neuropsihijatrijsko veštačenje optuženog.

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd