fbpx
Skip to main content

Nišliji stizala manja penzija, pa saznao da je žrtva prevare: Sve vreme otplaćivao tuđi kredit

Protiv glavnog osumnjičenog biće podneta krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave

Niška policija u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, podneće krivične prijave protiv tri osobe osumnjičene da su od marta do juna 2018. godine, malverzacijama oštetili jednog niškog penzionera.

RADOST KOJA NEMA CENU: Meridian posetio decu na Kosovu i Metohiji (FOTO)

RADOST KOJA NEMA CENU: Meridian posetio decu na Kosovu i Metohiji (FOTO)

- Četrdesetsedmogodišnja žena lažno se predstavljala kao zaposlena u osiguravajućem društvu, primala zahteve za registraciju vozila i izdavala polise, a novac od uplata nije stavljala na račun firme, već ga je prosleđivala jednom poznaniku koji je radio u toj firmi i dao joj nalog za pristup bazi podataka. On je taj novac trošio za svoje potrebe, a da bi nadoknadio manjak u kasi, uzeo je namenski kredit koristeći dokumentaciju jednog Nišlije koji nije imao pojma da mu je račun zadužen - objašnjavaju izvori beogradskih medija koji su upoznati sa ovim slučajem.

U tome mu je pomogao jedan pedesetdvogodišnjak, koji je pribavio ličnu kartu i ugovore i menice potpisao u ime oštećenog čoveka.

- On je primetio da mu se penzija isplaćuje sa znatnim umanjenjem, interesovao se za razlog što mu je penzijski ček lakši, i saznao da otplaćuje tuđi kredit. Obavestio je policiju pa se klupko razmotalo - kažu sagovornici.

Oni su proneverili sumu od 190.000 dinara. Policija je saopštila da će protiv pedesetogodišnjaka biti podneta krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave, a protiv ostalo dvoje za ista dela u pomaganju.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
13 Beograd