fbpx
Skip to main content
Kijev

"NJIH DVOJE SU HTELI DA ME UBIJU": Oglasio se srpski biznismen iz Ukrajine: Uskoro dolazim u Srbiju

Foto: Youtube/Printscreen/Kyiv Operativ
Podatke dobijo od kijevske policije

Jelena i Slobodan Sokić, prema tvrdnjama ukrajinske policije, organizovali su moje ubistvo! Rekli su mi da takva činjenica proizilazi iz materijalnih dokaza, koje su tamošnji istražni organi prikupili.

Pristao sam da me "otmu", kako bi im pomogao u istrazi. Ista tvrdnja ponovljena mi je i u tužilaštvu u Kijevu, koje je preuzelo slučaj. Uskoro dolazim u Srbiju, a u ovom trenutku ja jedino strahujem za svoje šestogodišnje dete, koje je pod istim krovom sa ovakvim ljudima.

Evo sta je neophodno da znate prilikom kupovine stana! Jednostavno je – ali većina pravi grešku!

Evo sta je neophodno da znate prilikom kupovine stana! Jednostavno je – ali većina pravi grešku!

FILMSKA PREVARA POLICIJE: Ovako su "pali" osumnjičeni za pokušaj ubistva srpskog biznismena u Ukrajini (VIDEO)

FILMSKA PREVARA POLICIJE: Ovako su "pali" osumnjičeni za pokušaj ubistva srpskog biznismena u Ukrajini (VIDEO)

POKUŠAJ ATENTATA NA SRPSKOG BIZNISMENA U UKRAJINI: Otmicu i ubistvo organizovali supruga i šurak? (VIDEO)

POKUŠAJ ATENTATA NA SRPSKOG BIZNISMENA U UKRAJINI: Otmicu i ubistvo organizovali supruga i šurak? (VIDEO)

Ovo je, ekskluzivno za medije, izjavio srpski biznismen Milovan Roganović (57), koji je prema tvrdnjama ukrajinske policije, u Kijevu izbegao brutalnu likvidaciju. Navodno, zločin su organizovali njegova supruga i njen rođeni brat.

- Uveren sam da će srpska i ukrajinska policija ovaj slučaj da rasvetle do kraja i da će oni koji su mi pripremali smrt, zakonski i da odgovaraju za to - poručio je na kraju Roganović.

Inače, prema tvrdnjama ukrajinskih medija i portala, koji prenose izjave policijskih zvaničnika, zločin je sprečen u poslednji čas i to zahvaljujući prikrivenom isledniku. Reč je o policajcu koji je infiltriran u jednu ukrajinsku kriminalnu grupu, od koje je traženo da organizuju smrt srpskog biznismena.

- Taj prikriveni islednik je obavestio kolege da se sprema zločin - navodi sagovornik upoznat sa slučajem. U međuvremenu, pripadnici kriminalne grupe su angažovali plaćenog ubicu i kao avans mu dali 10.000 evra. Ukrajinski istražitelji su tada, u dogovoru sa tužiocem, odlučili da lažiraju otmicu Roganovića i da "glume" mafijaše koji će da ga ubiju.

Fingirano kidnapovanje odigralo se u večernjim satima 7. juna ove godine. Medijima i portalima snimak "otmice" prosleđen je tri dana kasnije, i zatražena je navodna pomoć da se ovaj čin rasvetli. Za to vreme, prema tvrdnjama ukrajinskih zvaničnika, "kidnaperi" su održavali kontakt sa naručiocima ubistva, kako bi ih identifikovali i razotkrili do kraja.

Kada su istražitelji procenili da je prikupljeno dovoljno dokaza obavestili su javnost o tajnoj operaciji koja je trajala desetak dana. Roganović, koji je pristao na predlog policije da ga "kidnapuju", kako bi došli do materijalnih tragova, ponovo je bio "slobodan".

Ukrajinci su objavili i da bi kriminalna grupa, koja je trebala da ubije Roganovića, bila plaćena stanom u Moskvi, vlasništvo porodice njegove supruge, vrednim oko dva miliona evra. Ukrajinski zvaničnici najavili su da će zatražiti pomoć od srpske policije kako bi ovaj slučaj rasvetlili do kraja.

NISAM PRIPREMALA ZLOČIN

U javnosti se pojavila Jelena Sokić Roganović, koja je demantovala napise medija i negirala da ima bilo kakve veze sa pokušajem ubistva njenog muža. Ona je u jutarnjem programu Hepi televizije ispričala da je u toku brakorazvodna parnica. Istakla je da nikada nije bila u Ukrajini, iako je proputovala ceo svet. Roganovićeva supruga je iznela i detalje borbe oko starateljstva nad detetom.

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd