fbpx
Skip to main content
kriminal, mesto zločina

NOV TREND U MAFIJAŠKIM KRUGOVIMA: Kriminalci postaju sve dovitljiviji - Zaboravite na filmske scene!

Foto: Profimedia/ilustracija
Bojana Mirkovića, koji je pre nekoliko dana ubijen u naselju Belvil na Novom Beogradu, kako su pokazali snimci sa nadzornih kamera, likvidirao je ubica koji je zatim u nepoznatom pravcu pobegao na - biciklu!

Dakle, mafija više ne koristi skupa kola kojima bi "pucači" što brže pobegli sa lica mesta, niti ukradena vozila koja zatim spaljuju kako bi prikrili tragove, već najobičnije dvotočkaše.

JATACI UBICU SAČEKALI U JAKOVU: Poznati novi detalji hašenja ubica Bojana Mirkovića

JATACI UBICU SAČEKALI U JAKOVU: Poznati novi detalji hašenja ubica Bojana Mirkovića

KAVAČKO-ŠKALJARSKA SAGA TRESE REGION: Članovi navijačke grupe sumnjiče se za hladnokrvna ubistva vođe škaljaraca u Atini!

KAVAČKO-ŠKALJARSKA SAGA TRESE REGION: Članovi navijačke grupe sumnjiče se za hladnokrvna ubistva vođe škaljaraca u Atini!

UBICAMA IZ BELVILA PRETI DOŽIVOTNI ZATVOR: Saslušanje osumnjičenih sutra u Višem javnom tužilaštvu

UBICAMA IZ BELVILA PRETI DOŽIVOTNI ZATVOR: Saslušanje osumnjičenih sutra u Višem javnom tužilaštvu

U septembru ove godine, takođe na Novom Beogradu, ubijen je Strahinja Stojanović (30) kada je pod njegov džip postavljen eksploziv koji je, kako se pretpostavlja, aktivirao biciklista koji se nalazio u blizini.

Eksplozivnu napravu postavljenu pod džip Strahinje Stojanovića (30), koji je ubijen u nedelju na Novom Beogradu, najverovatnije je aktivirao biciklista, koji je bio u neposrednoj blizini.

- Pregledani su snimci sa sigurnosnih kamera sa okolnih objekata. Istražiteljima je najviše pažnje privukao muškarac obučen kao profesionalni biciklista, kog su kamere snimile dok prolazi nedaleko od mesta na kom je Stojanović dignut u vazduh - otkrio je tada izvor iz istrage.

Hronika
Hronika
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Prema njegovim rečima, bicikl koji odgovara onom sa snimka pronađen je bačen u reku Savu, u blizini šetališta u Bloku 45 na Novom Beogradu i sumnja se da je atentator njime pobegao sa mesta eksplozije.

Sličan model, ali pre više od jedne i po decenije, primenio je i višestruki ubica Čaba Der koji se nalazi u zatvoru u Mađarskoj. On je 2004. ispalio četiri metka u Branislava Jelačića u restoranu "Marina" u Novom Sadu i pobegao biciklom sa lica mesta.

Marko Nicović, bivši načelnik policije, kaže da nije neobično da se biciklom dolazi na mesto likvidacije.

Kamera za nadzor
Kamera za nadzor
Foto: Profimedia

- Ubice se prilagođavaju zato što policija obično zaustavlja automobile, koncentriše se na velika kola, džipove, retko zaustavlja bicikliste. Na taj način rade u Brazilu, Meksiku. Lako je bicikl odbaciti u gužvi, oni biciklom dolaze na određeno mesto, a nakon likvidacije im je lakše da pobegnu ako dođe do gužve i da se izgube. Biciklom mogu kroz mesta kuda automobili ne mogu, prolaze i kroz pešačku zonu, u skladu sa planom bekstva, u izvesnom momentu odbace bicikl i kacigu, i kreću se normalno do automobila saučesnika, koji ga čeka da ga pokrije ukoliko dođe do nekih nepredviđenih okolnosti i koji ga izvlači, nikad ne idu sami, uvek ima bar još jednog. Kretanje na biciklu je uobičajena praksa, pokazalo se kao delotvorno, posebno je to u Meksiku, Kolumbiji, Paragvaja, i teroristi to  koriste u Avganistanu - pojašnjava Nicović.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
-5 Beograd