fbpx
Skip to main content
Oliver Ivanović

NOVE FOTOGRAFIJE sa mesta LIKVIDACIJE Olivera Ivanovića: Otkrivena albanska tajna skrivana GODINU DANA! (FOTO)

Foto: Srpski telegraf/Srbija Danas
Na fotografijama se tačno vidi šta se dešava neposredno nakon atentata na Olivera Ivanovića

U javnosti su se pojavili snimci koji pokazuju šta se događalo neposredno nakon atentata na Olivera Ivanovića, a oni i dokazuju da je takozvana kosovska policija od početka lagala tvrdeći da tog 16. januara 2018. godine kamere nisu radile, pa snimaka ubistva nema, a da su navodno proradile 10 minuta posle zločina.

ISPOVEST MANDINOG SINA O UBISTVU U INTERKONTINENTALU: ''Tek što se pomirio sa Arkanom, oni su ih ubili''

Na prvoj fotografiji koja je objavljena jasno se vidi ko prvi pritrčava Ivanoviću (komšinica Mitra Generalović, koja misli da je imao infarkt), dok je na drugoj fotografiji vidljiv i policajac koji je zvao Hitnu pomoć. Oni nisu ni znali da je Oliver izrešetan sve dok ga nisu okrenuli i videli krv svuda po telu i rupe od metaka.

Srbija je sve učinila kako bi omogućila tzv. kosovskim vlastima da imaju sve okolnosti i do detalja sprovedu istragu povodom Ivanovićevog ubistva, dok je zvanični Beograd iz Prištine dobio samo plastične kopije ispaljenih čaura. Ministarstvo pravde Srbije prošle nedelje prosledilo je Prištini opsežan izveštaj i odgovarajuće zapisnike sa saslušanja određenih osoba u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, što je urađeno na osnovu njihovog zahteva. Dostavljeno je i apsolutno sve ostalo što su tražili, poput izveštaja nekih baznih stanica, operativnih saznanja i slično. To upravo pokazuje, kako je navela ministarka pravde Nela Kuburović, da je Beograd spreman na saradnju i da odgovori na sve zahteve koji dolaze iz Prištine, ali su tamošnje vlasti u startu odbile zajedničko sprovođenje istrage.

- Mi smo insistirali da dobijemo ono što je bilo na licu mesta da bismo otklonili sumnju u to iz kojeg je oružja pucano. To, međutim, ukazuje na veoma lošu saradnju od Prištine i Euleksa iako je Beograd veoma zainteresovan da se utvrde i ubice i nalogodavci ubistva Ivanovića - rekao je ministar policije Nebojša Stefanović.

Prema informacijama Srpskog telegrafa, od trenutka kada su se slike pojavile, u Prištini je maltene vanredno stanje.

- Vlast u Prištini bukvalno je ostala u šoku jer je bila ubeđena da je njihova prljava igra prošla. Nije nimalo slučajno što su oni od prvog trenutka tvrdili da kamere nisu radile s obzirom na to da je njihov najveći cilj da se sakriju svi tragovi ka izvršiocima, a posebno nalogodavcima atentata - objašnjava izvor iz Prištine.

Kako kaže sagovornik, u samom vrhu lažne države je odmah razrađena strategija koja bi trebalo na svaki mogući način da stavi van fokusa slike koje su se pojavile. Podsetimo i na saznanja srpskih službi da tragovi nalogodavaca i atentatora vode ka Prištini, odnosno prema Kadriju Veseljiju. Reč je o tome da je, navodno, Ivanović imao konkretne dokaze da je Veselji bio organizator napada na pijacu u Kosovskoj Mitrovici 13. marta 1999. godine. Tada su od eksplozije podmetnute bombe poginule tri osobe, dok su 42 ranjene.

Oliver Ivanović
Foto: Srbija Danas

- Upravo zbog toga zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Izmi Zeka najavio je nove mere protiv Srbije, odnosno zabranu kretanja po Kosovu vozila sa registarskim tablicama iz centralne Srbije ili bar naplatu nekih posebnih taksi za to. U stvari, radi se o pokušaju da se medijima da neka druga "hrana", posebno prištinskim, jer su i tako počeli da postavljaju nezgodna pitanja o tome zašto se lagalo da snimak ubistva ne postoji - navodi izvor.

Detalji zločina u Novom Pazaru: Sinovi zaratili, a onda je USLEDILA KIŠA METAKA U GRUDI mladića (18)! (VIDEO)

Nekadašnji šef beogradske policije Marko Nicović kaže da fotografije sa mesta zločina nedvosmisleno dokazuju laži Albanaca.

- Ti snimci pokazuju da bi međunarodna zajednica i zapadne obaveštajne službe mogle da pomognu u rasvetljavanju slučaja, ali da to neće da urade jer im odgovara tenzija oko pitanja ko je ubio Ivanovića i da se tim pitanjem manipuliše. Nove mere koje najavljuju moraju konačno da dobiju odgovor iz Srbije, pa neka njihova vozila onda zaobilaze našu zemlju. Verovatno da je ova zabrana delimično izazvana curenjem informacija o Ivanoviću, koje im ne odgovaraju, a posebno ne Kadriju Veseljiju - smatra Nicović.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
15 Beograd