fbpx
Skip to main content
Tanjug/​Sava Radovanović

Novi detalji istrage ubistva poznatog beogradskog advokata: Ognjanovića likvidirao plaćenik iz inostranstva

Tanjug/​Sava Radovanović
Ovu informaciju  potvrdila je ranije ministarka pravde Nela Kuburović

Iza ubistva poznatog advokata Miše Ognjanovića stoji egzikutor koji nije iz Srbije, već je unajmljen iz neke strane zemlje.

-  On je u Srbiju došao samo kako bi likvidirao advokata, nakon ubistva se najverovatnije sakrivao u neki stan a zatim pobegao iz zelje  - kaže izvor blizak istrazi.

Ovu informaciju  potvrdila je ranije ministarka pravde Nela Kuburović.

- Tužilaštvo za organizovani kriminal preuzelo je slučaj ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića. To pokazuje jasnu činjenicu: postoje osnovane sumnje da je to ubistvo počinila organizovana kriminalna grupa - kaže z ministarka pravde Nela Kuburović.

Dragoslav Miša Ognjanović je ubijen je  28. jula oko 20.30 sati ispred zgrade na Novom Beogradu. U njegovoj likvidaciji verovatno je korišćeno oružje koje je imalo prigušivač.

Na advokata je, informacijama, ispaljeno najmanje 10 hitaca iz pištolja kalibra devet milimetara.

Ognjanović je sigurno praćen nekoliko nedelja pre likvidacije. Ubice su tada već dobro naučile koje su njegove navike i planovi, što pokazuje i činjenica da su ga ubili nepuna dva meseca nakon što se sa suprugom preselio na novu adresu u Ulicu Antifašističke borbe na Novom Beogradu.

Ministarka pravde Nela Kuburović ukazala je da su nakon ubistva advokata Miše Ognjanovića Ministarstvo pravde i Ministarstvo unutrašnjih poslova hitno reagovali i izašli u susret zahtevima advokature. Dogovoreno je formiranje radne grupe koja će se baviti položajem advokata kroz izmene zakonodavnog okvira, pre svega Krivičnog zakona.

- Takođe, radna grupa treba da prati sve slučajeve koji se tiču napada na advokate koji treba hitno da se rešavaju. Formiranje ove grupe govori da je državi i te kako stalo do položaja advokata, koji su jaka karika u pravosudnom sistemu Srbije - rekla je Kuburović  i dodala da će u radnoj grupi, pored predstavnika advokature, Ministarstva pravde, MUP-a, biti i predstavnici iz reda sudija i tužilaca.

Detalji istrage zločina u Kragujevcu: Radoša upozoravali, pazi, spremaju se da te ubiju!

Koja organizovana kriminalna grupa stoji iza ubistva advokata koji je do smrti bio zastupnik porodice Bojović, pre svega Luke, za sada nije poznato. Istraga ubistva Dragoslava Ognjanovića vodi se u više pravaca, prema nezvaničnim informacijama, u igri su tri scenarija: nastavak rata porodica Bojović i Šaranović, prelivanje sukoba između kavačkog i škaljarskog klana (Bojovićeva grupa intenzivno sarađuje sa "škaljarcima") ili sukob unutar klana.

Ognjanović je bio jedan od najpoznatijih beogradskih i srpskih advokata koji su se bavili krivičnim pravom. Poslednjih godina najviše je zastupao Luku Bojovića, ali i njegovu porodicu i saradnike. Nedavno je zastupao Lukinu majku Anđelku, koja je u Crnoj Gori uhapšena zajedno sa rođakom zbog navodnog planiranja ubistva Ratka Koljenšića, jednog od pripadnika grupe Slobodana Šaranovića, okrivljenog za učestvovanje u ubistvu Nikole Bojovića.

Kao još jedna moguća teorija brutalnog ubistva mogao bi da bude i rat crnogorskih klanova. Bojović je navodno blizak škaljarskom klanu, koji uživa njegovu zaštitu, pa se Ognjanović kao njegov advokat našao na meti suprotstavljenog kavačkog klana. Takođe, i sam Ognjanović zastupao je 2018. uglavnom saradnike Bojovićevog klana - pre svega "škaljarce", crnogorske partnere u kokainskom biznisu. Tako je pred sudom branio Miloša Nilovića i Mitra Muratovića, i to, kao nekada Bojovića, zbog nelegalnog oružja nađenog u restoranu "Durmitor". Branio je i Vladimira Popovića i Vojislava Kostića, šefove kazina "Havana", a zastupao je Filipa Koraća - novog šefa klana (prema navodima policije). Koraća je Ognjanović zastupao čak i u parničnim sporovima, u njegovo ime je pisao i tužbe i podneske nižim i parničnim sudovima.

Crnogorski klanovi u sukobu su od 2014, a do sada je u tom ratu živote izgubilo više desetina ljudi sa obe strane.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd