Skip to main content
Obrenovac

Novi obrenovački put odnosi živote: Meštani svakog dana gledaju smrti u oči, a najgore je kad padne magla (FOTO)

Foto: instantstreetview printscreen
Deonica Novog obrenovačkog puta od Ostružnica do Umke predstavlja veliku opasnost za pešake, jer ima više automobilskih stajališta, ali nema trotoara ili pešačkog prelaza

To pokazuje i današnja saobraćajna nesreća u kojoj je poginula S.K, a S.M. je teško povređe, kada ih je pokosio automobil dok su pretrčavali put.

obrenovački put
Obrenovački put
Foto: instantstreetview printscreen

Meštani Umke kažu da svakog dana rizikuju život kad idu do autobuskog stajališta ili kad izlaze iz busa.

- Nema "zebre", pa nema načina da dođem do kuće osim da pretrčim put. Ponekad kad izađem iz autobusa čekam i po nekoliko minuta pre nego što mogu bezbedno da pređem put. Ovde svi malo brže voze, pa lako pogrešiš u proceni koliko vremena imaš da pretrčiš, pre nego što ti priđe vozilo,. Najgore je kada ima magle, tad je prelazak puta pravi "ruski rulet" - kaže meštanin Umke.

Obrenovački put
Obrenovački put
Foto: instantstreetview printscreen

Milan Vujanić, profesor na Saobraćajnom fakultetu kaže da je napravljen propust još prilikom izgradnje autobuskog stajališta na ovoj deonici.

- Onaj ko je tražio da budu postavljena autobuska stajališta, i onaj koji mu je to dozvolio, napravili su ozbiljan propust jer je tim projektom trebalo da se obezbedi i sigurnost ljudi koji će na tom mestu izlaziti i ulaziti u autobus. Takođe, moralo je da im se obezbedi bezbedno prelaženje te saobraćajnice - kaže Vujanić.  

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mist
16 Beograd