Skip to main content
Milo Đukanović

Novi UDARAC iz CG: Milo prisluškuje srpske političare i vrh SPC! Jutrom izdaju, uveče se ispovedaju

Foto: Profimedia/ilustracija
Crnogorska vlast predvođena predsednikom Milom Đukanovićem i premijerom Duškom Markovićem, prisluškuje tamošnje istaknute srpske političare, sveštenike SPC i pojedine novinare

Razlog za to su dobri odnosi koje te osobe imaju sa zvaničnim Beogradom, a na ovaj način dolaze i do važnih informacija.

Zahlađenje odnosa

Kako piše crnogorska Borba, u Agenciji za nacionalnu bezbednost (ANB) nedavno je počelo da radi posebno odeljenje za praćenje i prisluškivanje pomenutih, a takva odluka je doneta nakon zahlađenja odnosa između zvaničnog Beograda i Podogorice.

"ĆIRILICA" koja je sve zabrinula: Zapadni vampir želi da POKORI SRBIJU, a Francuska nam lupila šamar! (FOTO)

- Cilj je da se što više podataka prikupi prisluškivanjem i praćenjem svih kontakata koje političari, sveštenstvo i novinari ostvaruju sa zvaničnicima u Beogradu. U tu svrhu je unutar ANB instalirano posebno odeljenje, privremenog karaktera, sa ciljem praćenja poilitičkih neistomišljenika. Pčigledno je da je deo opozicije stavljen pod kontrolu, ali da kontroli izmiču svi oni koji imaju dobre kontakte sa Beogradom, što je režim prepoznao kao opasnost - piše Borba i dodaje:

Vulin o SRAMOTI međunarodne zajednice: Vučiću je bilo najteže na Dan pobede

- Nakon sve očiglednijeg zahlađenja odnosa između dva državna rukovodstva, zbog otvorenog mešanja Crne Gore u unutrašnje stvari Srbije (Kosovo i Sandžak), kao i dešavanjima u vezi sa obeležavanjem "Oluje" i Podgoričke skupštine, bezbednosne službe podignute su na najviši nivo. Režim u Podgorici pokušava da spreči svaki mogući srpski dogovor u Crnoj Gori, zato se prati telefonska komunikacija svih onih za koje je služba procenila da imaju kontakt sa Beogradom. Na taj način žele da dođu do što više informacija da bi pripremili strategiju.

Prvorazredni skandl

Marko Milačić, predsednik stranke Prava Crna Gora, kaže da je uhođenje postalo manir kojim se vlada u Podgorici. Ocenjuje da je ovo prvorazredni sakndal, ali podseća da je Marković bio direktor ANB, pa nije čudno da ovako postupa.

Duško Marković
Foto: Profimedia

- Ovakve stvari se, naravno, rade uz znanje Đukanovića, on je na čelu ovoga. Ovo je nastavak antisrpske kampanje, a pozadina je činjenica da crnogorska vlast želi da uništi najozbiljniju prepreku u svojim kriminalnim naumima, a to je, pre svega, SPC u Crnoj Gori. Inače, većina Đukanovićevih glasača veruje SPC, odlaze u crkvu, ali uveče, jer ih je sramota tokom dana. Tako da me ne bi čudilo da isti oni koji prisluškuju ujutro, uveče idu na pričest.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
29 Beograd