Utorak 19. mar 2024.

O njemu pišu i nemački mediji: Otac i sin (7) se davili u Srebrnom jezeru, spasao ih NAŠ ČOVEK (FOTO)

Slave ga kao heroja

Kenan Kuč (28) ovih dana tema je broj jedan u nemačkim medijima koji ga slave kao heroja pošto je pre tri dana sigurne smrti spasao dva života - oca i njegovog sinčića (7), koji su se zamalo utopili u Srebrnom jezeru (Silbersee) kod Hanovera.

O njemu je izveštavala nemačka TV RTL, a pisao je i tamošnji najtiražniji tabloid Bild dok novopazarski mediji preciziraju da je reč o momku s naših prostora.

Tako prenose da je Kenan, dok je sedeo i uživao u prirodi sa svojim društvom, začuo vrisak koji dolazi iz jezera. Onda je, nerazmišljajući ni trena, skinuo majicu i skočio u jezero. Dečak je već bio pri dnu, a njegov otac plutao po površini.

- Zaronio sam u vodu i išao ka dnu nekih dva minuta. Našao sam ga ali nisam mogao da ga izvučem. Tri puta sam se vraćao, udahnuo vazduha i opet ka dnu. Nakon deset minuta borbe, uspeo sam da ga izvučem na plažu. Ljudi su prilazili i sve snimali telefonom, a pomoći ni od koga - priča Kenan.

TRUDNA VERENICA POGINULOG MILOŠA HITNO PREBAČENA U BEOGRAD! Lekari VMA se bore za njen i bebin život!

Ovaj skromni heroj ipak nije krio nelagodu zbog toga što su drugi samo stajali po strani snimajući svojim telefonima ono što se umalo pretvorilo u tragediju.

- Tu sam mu i pružio prvu pomoć, okrenuvši ga na bok i uz veštačko disanje, sve dok nije došla Hitna, nakon par minuta. A onda je usledila borba sa ocem. Spasao sam i njega - izjavio je Kenan za nemačke medije ne krijući iznenađenje i ogorčenost što su drugi samo stajali.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd