Utorak 19. mar 2024.
Zatvor

OBESIO SE SRPSKI PINK PANTER: Potvrđeno da je Borko Ilinčić (35) izvršio samoubistvo u zatvorskoj ćeliji

Foto: Profimedia
Trenutno je bio na odsluženju desetogodišnje kazne zbog pljačke zlatare

Vlasti ujedinjenih Arapskih Emirata zvanično su saopštile da je vođa Oink Pantera Borko Ilinčić (35) izvršio samoubistvo u zatvoru u Dubaiju. Podsetimo, lokalne vlasti su najpre početkom januara tvrdile da je Ilinčić umro od srčanog udara, dok porodica Ilinčića sumnja da je reč o samoubistvu.

BEŽAO I SKOČIO U IBAR: Nestali mladić se utopio!

Ilinčić je u Dubaiju bio na odsluženju desetogodišnje kazne zbog spektakularne pljačke u "Vafi centru"2007.godine. Pošto su se tužilaštvo i Ilinčićevi advokati žalili na presusu,srpskog "pink pantera" je čekalo sudjenje pred Apelacijonim sudom.

Prvo ročište bilo je zakazano za 1.februar. Na sudjenju održanom pre tri dana pojavio se i upravnik zatvora i sudiji Saidu Salemu bin Šarmu dostavio potrvrdu o smrti srpskog državljanina-navodi se u medijima. U potvrdi je navedeno da je Borko Ilinčić 2.januara izvršio samoubistvo vešanjem u zatvorskoj ćeliji.

zatvor
Foto: Profimedia/ilustracija

Obesio se pomoću prsluka, a pronašao ga je upravnik zatvora. Telo je pregledao lekar sudske medicine i potvrdio je da je reč o samoubistvu istakao je general- major El Mansuri, pomoćnik načelnika policije u Dubaiju. U obraćanju sudu nevedeno je da je Ilinčić "imao dobar tretman u zatvoru i da se dobro slagao sa ostalim zatvorenicima". Član porodice Borka Ilinčića došao je u Dubai, preuzeo telo i odneo ga u Srbiju radi sahrane, rekao je portparol srpske ambasade arapskim medijima i rekao da nema više detalja o smrti "pink pantera".

Pokojni vođa Pantera uspeo je da pobegne iz Emirata posle pljačke u "Vafi centru" i prvom presudom je bio osuđen na doživotnu robiju. Međutim pošto je u februaru 2014. indetifikovan i uhapšen u Madridu, a godinu i po dana kasnije izručen UAE na ponovljenom suđenju kazna mu je smanjena.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd