Utorak 19. mar 2024.
Oliver Ivanović

Objavljeni snimci UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA (FOTO)

Foto: Srpski telegraf/Profimedia
Na snimku, pa samim tim i fotografijama, tačno se vidi šta se dešava neposredno nakon atentata, ko prvi pritrčava telu Olivera Ivanovića i kako reaguju okupljeni

Mada vlasti u Prištini i takozvana kosovska policija od samog početka tvrde da su kamere proradile tek 10 minuta nakon ubistva lidera građanske inicijative SDP, fotografije koje su objavljene, a snimljene su upravo u tom vremenskom periodu, jasno demaskiraju ovu laž.

DANAS JE MAFIJA OBEZGLAVLJENA! Evo ko su KRIMINALCI pohapšeni u NASTAVKU VELIKE AKCIJE POLICIJE

Na snimku, pa samim tim i fotografijama, tačno se vidi šta se dešava neposredno nakon atentata, ko prvi pritrčava telu Olivera Ivanovića i kako reaguju okupljeni. Ovo nedvosmisleno ukazuje da su kamere zabeležile i sam čin atentata, ali da prištinske vlasti namerno ometaju istragu i pokušavaju za zločin da okrive srpsku stranu.

Fotografija pokazuje kako starija gospođa, Oliverova komšinica Mitra Generalović, koja stoji preko puta kancelarije lidera građanske inicijative SDP, odjednom čuje tup udarac i pad čoveka, okreće se i pretrčava ulicu vidno uplašena. U prvi mah ne shvatajući šta se događa, ona kreće da vrišti i doziva pomoć verujući da je u pitanju infarkt. Vapaje komšinice čuje Oliverova sekretarica Silvana Arsović, koja brzo istrčava. Nešto kasnije prilazi i policajac, koji se vidi na snimku, a sasvim slučajno se zatekao na licu mesta. On u panici najpre pokušava mobilnim da pozove Hitnu pomoć, misleći da je u pitanju prirodna smrt, pošto nigde nije bilo tragova krvi, zbog čega uopšte ne pomišlja da je neko pucao na Ivanovića. Nakon toga policajac nesmotreno uzima čaure sa lica mesta misleći da su od šenlučenja. Potom ponovo poziva Hitnu pomoć. Svi okupljeni oko tela shvataju da je u pitanju ubistvo tek kada su Olivera okrenuli i videli velike rane na telu i krv koja je curila. Ništa od toga prethodno nije bilo uočljivo. Ono što je još posebno zanimljivo jeste da su srpske službe došle do saznanja da tragovi nalogodavaca i atentatora vode ka Prištini, odnosno sadašnjem predsedniku parlamenta lažne države Kosovo Kadriju Veseljiju. Njega, inače, nazivaju "gospodarom Kosova", pa bi to objasnilo zašto se dokazi skrivaju od prvog momenta kada je ubijen Oliver Ivanović.

- Postoje operativna saznanja da su istražitelji Specijalizovanog suda za zločine OVK stupili u kontakt sa Oliverom Ivanovićem dok je bio u pritvoru kako bi eventualno bio svedok suda. Moguće je da su okidač za Ivanovićevo ubistvo bila njegova saznanja vezana za teroristički napad čiji je organizator bio upravo Kadri Veselji. Napad se dogodio se 13. marta 1999. godine i tada su od eksplozije podmetnute bombe na pijaci u Kosovskoj Mitrovici poginule tri osobe, među njima i dete, a 42 su ranjene. Teroristi su eksplozivnu napravu jake razorne moći postavili ispod tezge, na oko 10 metara na ulazu u pijacu. Organizator ove akcije bio je Kadri Veselji, o čemu je navodno Oliver Ivanović imao konkretna saznanja - saznali su operativci srpskih službi i o tome podneli izveštaj u koji je Srpski telegraf imao uvid.

Ubijeni su na NAJBRUTALNIJI NAČIN, a sada su našli MIR: Ovo su DECA zbog kojih je PLAKALA Srbija! (FOTO)

Nekadašnji obaveštajac Božidar Spasić kaže da je pojavom ovakvih snimaka jasno počela da se otkriva istina.

- Ivanović je u Mitrovici imao prijatelje s obe strane, pa je mogao lako da dođe do pouzdanih informacija o umešanosti Veseljija u slučaj eksplozije na pijaci. Sumnjivo je da ni kosovski ni međunarodni tužioci nikako ne ulaze u predmet koji se vodio protiv njega iako naše vlasti redovno sugerišu da to urade. Pristizanje raznih dokumenata, video-snimaka ili čaura samo su dokaz da je negde konačno počela da curi istina. Fotografije sa mesta ubistva sigurno će dati zamah istrazi, moguće je da se pojave i famozni satelitski snimci, za koje se takođe tvrdi da navodno ne postoje - rekao je Spasić.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd