Skip to main content
Jelena Marjanović

Objavljeno PET ZADATAKA koji su OBAVEZNI u NOVOJ ISTRAZI: Ubistvo pevačice PUNO TAJNI, pomenut i SVEDOK MILAN!

Foto: Srbija Danas
Pevačica Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila 2016. godine na nasipu u Crvenki

Novi tužilac u slučaju Marjanović imaće težak zadatak - da ispravi greške nastale u prethodnoj istrazi, a na koje je ukazao Apelacioni sud, vraćajući optužnicu protiv Zorana Marjanovića na dopunu. 

"Došao sam zbog SMRTI SINA, a SVE JE DRUGAČIJE! Mislio sam da smo došli do kraja": Oglasio se otac MALOG RADENKA

Apelacioni sud ukazao je tada na to da nova istraga protiv Marjanovića mora da odgovori na pet ključnih stvari koje će ukazati i odgovoriti na nejasnoće koje je prethodna optužnica imala. S tim u vezi, novi tužilac imaće pune ruke posla: da utvrdi detalje vezane za veštačenje mobilnih telefona Marjanovića i sivh na nasipum ali i DNK tragove sa rana na rukama Marjanovića.

Pevačica Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila 2016. godine na nasipu u Crvenki. Od tog trenutka gotovo već tri godine krenula je istraga koja još uvek nije rezultirala kaznom. 

Prvi korak: KAMERE

Kako stoji u odluci Apelacionog suda, potrebno je da se izvrši prostorno-vremensko veštačenje svih snimaka sigurnosnih kamera koje se nalaze na kući na Putu za Crvenku - odnosno svih kadrova koji glredaju na nasip. 

- To veštačiti sa posebnim ukazivanjem na to da u spisima predmeta postoji slika monitora koja u donjem delu ekrana po sredini pokazuje u kom pravcu gleda kamera, a sa koje nije veštačen video-zapis, a što je u daljem toku postupka neophodno obaviti - stoji u odluci suda.

Drugi korak: DNK

Biološkom fakultetu u Beogradu dostavljen je bris DNK uzet sa desne ruke s ogrebotine Zorana Marjanovića odmah po pronalasku pevačicinog tela. 

Jelena Marjanović
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Navedeni materijal nije otvaran ni veštačen. U tom smislu je neophodno da se obavi DNK veštačenje radi utvrđivanja da li se u DNK materijalu s ogrebotine uočava prisustvo materijala Jelene - stoji u nalogu za dopunu optužnice. 

Treći korak: KRV

Iz nalaza koji je dostavljen u optužnici Biološkog fakulteta u Beogradu utvrđeno je da DNK materijal izolovan sa zadnjeg sedišta "mercedesa" pripada Jeleni, a po svom intenzitetu odgovara jačem tragu krvi. 

-Međutim, u fazi istrage nije obavljeno veštačenje navedenog traga, odnosno nije navedeno na koji način je on mogao nastati i koja je njegova starost, o čemu se veštaci odgovarajuće struke nisu izjašnjavali - zaključuju u Apelacionom sudu.

Četvrti korak: ZORANOV TELEFON

Apelacioni sud u obrazloženju navodi da je neophodno da se u daljem toku postupka obavi dopunsko veštačenje telefona Zorana Marjanovića i objasni na koji način se može dokazati da li je zaista isključio telefon po dolasku na nasip.

- U tom veštačenju bi se veštak izjasnio na koji način mreža detektuje isključenje telefona, odnosno da se na jasan način utvrdi na bazi čega je utvrđeno da je okrivljeni svesno isključio telefon - kaže Apelacioni sud.

Peti korak: SVEDOCI

Apelacioni sud je naložio da je neophodno putem veštaka iz oblasti telekomunikacija obaviti prostorno i vremensko veštačenje kretanja mobilnog telefona svedoka Milana R., koji se u trenutku ubistva pevačice nalazio u blizini nasipa i koji je u svom iskazu naveo da je tog dana nosio mobilni telefon sa sobom.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd