Skip to main content
bus

OBRT U SLUČAJU ZAPALJENOG AUTOBUSA: I ova putnica je bila u buktinji po povratku iz Grčke, ali je njena priča potpuno drugačija

Foto: Facebook/Dragana Djuric
Autobus pun srpskih turista koji su se vraćali iz Grčke potpuno je izgoreo u noći između subote i nedelje, a sam vozač iz cele priče izašao je kao heroj spasilac. Međutim, pojavila se potpuno drugačija verzija celog događaja.

Putnici ovog autobusa buktinje vraćali su se sa ostrva Egina, a autobus se zapalio kod Leptokarije. Na sreću, niko od putnika nije povređen, spasena je i većina njihovog prtljaga kao i dokumenta.

Celu priču na društvene mreže objavila je jedna od putnica. Nedugo nakon incidenta ona je ispričala kako se autobus zapalio jer je na putu naleteo na dušek, čije su se žice, kako tvrdi, kasnije zabile u instalacije i izazvale požar. Ove navode potvrdio je i vozač autobusa Zoran Marjanov, koji je rekao da nije mogao da izbegne dušek, kao i da se jedna njegova žica zakačila za motor, što je izazvalo vatru koja se veoma brzo proširila na ceo autobus.

Međutim, juče se na društvenim mrežama pojavila objava takođe jedne putnice autobusa, ali je njena priča potpuno drugačija i od saputnice i one koju je ispričao vozač.

Ispovest vozača Zokija koji je spasio putnike iz zapaljenog busa: Žica se zakačila za motor, a onda je vatra buknula između sedišta

Ispovest vozača Zokija koji je spasio putnike iz zapaljenog busa: Žica se zakačila za motor, a onda je vatra buknula između sedišta

PROVLAČIO SE IZMEĐU SPUŠTENIH RAMPI! Voz udario u auto kod Surčina, samo pukom srećom NIKO NIJE STRADAO!

PROVLAČIO SE IZMEĐU SPUŠTENIH RAMPI! Voz udario u auto kod Surčina, samo pukom srećom NIKO NIJE STRADAO!

Policijac MUNJEVITOM reakcijom, uz pomoć sugrađana, sprečio pokušaj samoubistva u Novom Sadu!

Policijac MUNJEVITOM reakcijom, uz pomoć sugrađana, sprečio pokušaj samoubistva u Novom Sadu!

- Posle nesreće koja nas je zadesila po povratku sa ostrva Egina kada se autobus kojim smo putovali zapalio usled svoje neispravnosti, primorani smo da reagujemo usled objava određenih putnika ove agencije koji iz nekih njima samo znanih razloga pokušavaju da prenebregnu ili sakriju činjenicu da smo na put od 1.250 kilometara krenuli starim, isluženim i vidno dotrajalim autobusom, koji jedino može služiti u međugradskoj liniji tj. do 100 kilometara - navodi na početku svog posta Emilija Pantić koja takođe tvrdi da je bila jedna od putnica.

Njena porodica, kaže, pošto je bila u zadnjem delu autobusa, bila je direktno izložena vatri "koja je iznenadno i naglo buknula, šireći se nezadrživo".

- Vozač u početku nije odreagovao na naše vapaje da se autobus odmah prestroji u zaustavnu traku i otvore vrata, već je prešao još nekoliko stotina metara bez ikakve potrebe iako je zaustavna traka bila potpuno slobodna. Što se tiče priče o prelasku preko nekakvog dušeka koji je ispao iz nekog vozila, mogu vam reći da je u svoj muci i ozbiljnosti situacije kod grčkih policajaca i vatrogasaca to izazvalo podsmeh - tvrdi ona.

UMALO UBIO BEBU! Pasatom se zakucao u parkirana vozila, a onda sleteo s puta!

UMALO UBIO BEBU! Pasatom se zakucao u parkirana vozila, a onda sleteo s puta!

SELOM SE ŠIRE JEZIVE INFORMACIJE: U masakru u Jabukovcu korišćena dva oružja! Jedan detalj nedostaje!

SELOM SE ŠIRE JEZIVE INFORMACIJE: U masakru u Jabukovcu korišćena dva oružja! Jedan detalj nedostaje!

"MOM SINU JE SAD NAJTEŽE, NIJE U REDU DA TAKO PIŠETE O NJEMU" Majka pijanog vozača BMW koji je ubio četvoro šokirana pisanjem o Nikoli!

"MOM SINU JE SAD NAJTEŽE, NIJE U REDU DA TAKO PIŠETE O NJEMU" Majka pijanog vozača BMW koji je ubio četvoro šokirana pisanjem o Nikoli!

Vozač je inače u svojoj izjavi, pre nego što je nastala ova objava, ispričao da rasute stvari na putu i sam dušek, nikao nije mogao da zaobiđe u datim okolnostima, i da je najsigurnije bilo da preko svega toga pređe, kako ne bi izazavao veću nesreću.

Pantićeva, međutim, tvrdi da je autobus je pokazivao "znake slabosti" mnogo pre toga.

- Nekoliko stotina kilometara pre kobnog događaja, vozači su izlazili i proveravali zašto autobus ispušta čudne zvuke. Negde u blizini Leptokarije došlo je do dva snažna trzaja kao da je autobus udario u nekakvu rupu na putu. Nakon toga, autobus se zaustavlja, vozači izlaze i proveravaju sta se dogodilo, nakon toga vraćaju se u autobus i kreću - priča Pantićeva.

U tom momentu, prema njenim rečima, izbija veliki požar. Jedan momenat, prepričava, njenom ocu koji je bio u blizini autobusa, nakon njegovog gašenja, nije promakao.

Emilija
Foto: Facebook/Emilija Pantić

- Taj momenat je kada je vozač iz svoje kabine vadio određene stvari i stavljao ih u plavu kesu koja je bila tik ispred autobusa. Poslednje što je ubacio u kesu bio je nosač motora, koji je pretpostvaljam trebao biti zamenjen. Na kraju, autobus je odšlepan na uviđaj. Odgovor uskoro sledi od strane grčke policije - tvrdi ova putnica.

Kako je napisala, što se tiče herojstva, spasavanja kofera i pasoša bez grčkih vatrogasaca od toga ne bi bilo ništa, "pošto vozačima nije bilo dobro jer su se nagutali dima, tako da su bili jedno vreme dezorjentisani".

- Vodič je uistinu spasao pasoše, ali tek nakon upozorenja jednog momka iz autobusa koji je bio pribran i upozorio ga da se hitno vrati po njih - napisala je ona.

Agencija tvrdi: Nije bilo problema sa vozilom

Povodom cele ove priče i ove objave koja potpuno odudara od prve verzije celog događaja, kontaktirana je agencija preko koje su putnici uplatili aranžmane za Egini.

- Nas ona uopšte nije kontaktirala, ali smo čuli da je neko nešto pisao. Nemamo komentar, to što je navedeno uopšte nije istina. Vozači nisu primetili bilo kakve probleme za vozilom sve dok nisu naleteli na taj dušek. Dakle, nije bilo nikakvih problema sa autobusom do tada - izjavila je Ljiljana Bogdanović, direktorka turističke agencije.

Napomenula je da iščekuju izveštaj vatrogasaca koji bi uskoro trebao da stigne, pa da će nakon toga biti više informacija vezanih za nesreću.

Dušek na putu

Kako je nakon nesreće ispričao vozač autobusa Zoran Marjanov, on je najpre video neke šarene rasute stvari po putu, koje su izgledale kao da su ispale iz nekog kamiona. Ubrzo, primetio je nekakvu izbočinu na putu. Bio je to sivkasti, jedva vidljivi dušek i sve što je mogao u tom trenutku jeste da preko njega pređe.

- Sa leve strane (u brzoj traci) me je preticao automobil. Nisam mogao naglo da kočim, jer bi tada sigurno bilo povređenih. I da pređem u zaustavnu traku, opet bih ga zakačio. Jedino rešenje bilo je da pređem preko njega. I sve bi bilo dobro da nije imao žicu u sebi koja se zadnjem delu autobusa zakačila za motor - objasnio je Zoran koji je prema prvim navodima putnika zapravo bio heroj cele priče, jer je svojom prisebnom reakcijom spasao putnike.

 

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
BM's picture

BM

Molim gospodju Pantic da mi objasni kako je zkljucila na osnovu pogleda na spoljasnost autobuaa zakljucila kakva je njegova ispravnost i za koju je liniju, takodje me zanima model autobusa, kao i koja je agencija/prevoz u pitanju...gospodjo ako ste uspeli tako lako da ocenite ispravnost imate posao kod mene u firmi i redovnu platu po dogovoru, takvi strucnjaci nam trebaju...

0 | 1

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
30 Beograd