fbpx
Skip to main content
Foto: Srbija Danas/Saša Džambić

Okončano suđenje po tužbi Andreja Vučića protiv Miroslava Aleksića

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Andrej Vučić je Aleksića tužio zbog povrede časti i ugleda

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je okončano suđenje u parnici po tužbi Andreja Vučića, brata predednika Srbije, koju je podneo protiv potpredsednika Narodne stranke i narodnog poslanika Miroslava Aleksića povodom njegovih navoda u vezi sa slučajem "Jovanjica", a koji su u međuvremenu osporeni veštačenjem.

IZRUČENJE DARKA ELEZA BOSNI I HERCEGOVINI: Klupko je tek počelo da se odmotava

IZRUČENJE DARKA ELEZA BOSNI I HERCEGOVINI: Klupko je tek počelo da se odmotava

RASTA NA SLOBODI! Reperu ukinut pritvor, poznato kada izlazi iz Okružnog zatvora

RASTA NA SLOBODI! Reperu ukinut pritvor, poznato kada izlazi iz Okružnog zatvora

HAOS U NOVOM SADU: Četvorka osumnjičena da je otela i pretukla mladića, uhapšena i MALOLETNA devojka

HAOS U NOVOM SADU: Četvorka osumnjičena da je otela i pretukla mladića, uhapšena i MALOLETNA devojka

Presuda u ovom postupku očekuje je u zakonskom roku od 30 dana, koju sud u pisanoj formi dostavlja parničnim strankama.

Andrej Vučić je Aleksića tužio zbog povrede časti i ugleda, zato što je Aleksić više puta u javnosti govorio da ima saznanja da je vlasnik poljoprivrednog dobra "Jovanjica" Predrag Koluvija, pre hapšenja u novembru 2019. godine, telefonom pozvao predsednikovog brata.

Vučićev punomoćnik advokat Vladimir Ðukanović rekao je da očekuje da sud usvoji njihov tužbeni zahtev i naloži Aleksiću da plati odštetu zbog povrede časti i ugleda.

- Koliko god da Aleksić i njegov advokat vršili pritisak na sudiju i opstruirali postupak izvođenjem najgroznijih performana, drago nam je da sudija nije pogledao pritisku već je zaključio raspravu - napomenuo je Ðukanović za portal SrbijaDanas.

Za novac koji će Aleksić morati da plati, Vučićev punomoćnik mu sugeriše da se "obrati onima koji su ga uvukli u aferu dajući mu lažne informacije".

- Očekujemo da će da platiti štetu i da će shvatiti da na lažima ne može da grati političku karijeru, što je očigledno pokušao tako što je bio očiti potparol pojedinih ljudi koji su želeli da napakoste Andreju Vučiću i mnogim drugim izmišljujući raznorazne stvari. Nije mi žao Aleksića, neka sada ide kod onih koji su ga uvalili u sve ovo i koji su mu davali te lažne podatke - naveo je Ðukanović za portal SrbijaDanas.

Andrej Vučić je tužbenim zahtevom tražio odštetu od 950.000 dinara. Đukanović je naglasio da je laž, da medijima nije dozvoljen ulazak u sudnicu i da je televizija N1 zakasnila na suđenje.

Aleksić je u pisanoj izjavi za medije nakon suđenja naveo da je sud odbio sve njegove predloge, kao i njegovog advokata Borivoja Borovića kako bi doneo "presudu kakva je naručena iz vrha režima".

Smatra i da je sudija "potvrdio da je pod velikim pritiskom, da je pristrasan i da strahuje", te da je odbrana zato dva puta tražila njegovo izuzeće, koje je odbijeno.

Njegov punomoćnik Borivoje Borović naveo je da je "suđenje farsa" i da ne veruje mnogo u nepristrasnost suda.

Inače, veštačenjem Koluvijinih telefona utvrđeno je da nije zvao Andreja Vučića pred hapšenje, saopštilo je još prošle godine tužilaštvo za organizovani kriminal koje vodi postupak protiv Koluvije zbog optužbi da je na Jovanjici organizovao proizvodnju marihuane radi dalje prodaje.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
8 Beograd