fbpx
Skip to main content
Policija

ODLOŽENO SUĐENJE ZA UBISTVO U LOVU U NIŠU: Na sledeće ročište osumnjičeni dolazi uz pratnju policije

Foto: Srbija Danas
Maksimalna kazna predviđena zakonom za ubistvo iz nehata iznosi pet godina zatvora, a suđenje u ovom slučaju počinje danas.

Početak suđenja Miroslavu Č. (53) iz Gornjeg Dušnika, koji se tereti da je 16. avgusta prošle godine u toku lova iz nekada ubio lovca Predrag M. (53) Donjeg Dušnika, danas je odloženo jer se optuženi nije pojavio pred krivičnim većem Osnovnog suda u Nišu.

UŽAS U NIŠU: Mladić (19) osumnjičen da je udario maloletnicu na pešačkom, pa pobegao sa lica mesta

UŽAS U NIŠU: Mladić (19) osumnjičen da je udario maloletnicu na pešačkom, pa pobegao sa lica mesta

KRAGUJEVAČKI PROFESOR SE DANIMA NIJE POJAVLJIVAO NA POSLU: Policija mu ušla u stan na prijavu direktora škole

KRAGUJEVAČKI PROFESOR SE DANIMA NIJE POJAVLJIVAO NA POSLU: Policija mu ušla u stan na prijavu direktora škole

SRAMNO DA SRAMNIJE NE MOŽE! Oglasio se Mikin advokat sa rečima koje potresaju Srbiju još jače

SRAMNO DA SRAMNIJE NE MOŽE! Oglasio se Mikin advokat sa rečima koje potresaju Srbiju još jače

Budući da je okrivljeni uredno pozvan, a da izostanak nije opravdao, zamenica osnovnog javnog tužioca u Nišu Aleksandra Vujisić zatražila je da se donese naredba o njegovog privođenju što je sud usvojio, pa će Mirosav Č. na naredno ročište, koje je zakazano za 26. mart, biti doveden u pratnji policije.

Kako su mediji pisali, tragedija u lovu desila se u selu Kaletinac kod Gadžinog Hana. Predrag je pogođen u desnu butinu, ali je iskrvario na putu do ambulante u oko 10 kilometara udaljenom Donjem Dušniku.

Miroslav se, prema navodima optužnog predloga, nalazio na mestu zvanom "Česta vrela", kada je na radio-stanici čuo da drugi lovci teraju divlje svinje u njegovom pravcu.

- Čuo je zvuk i okrenuo se na levo i otkočio lovačku pušku "bokericu" kalibra 12 milimetara i usmerio je ka mestu odakle je dolazio zvuk. Držeći prst na okidaču krenuo je par koraka unapred i u momentu kada se okliznuo, povukao je okidač i istovremeno ispalio dva projektila u pravcu sada pokojnog Predraga koji se nalazio u žbunju, nanevši mu prostrelne rane desne butine koje predstavljaju tešku telesnu povredu opasnu po život usled koje je, zbog masivnog iskrvarenja, nastupila smrt - navodi se u optužnom predlogu.

Utvrđeno je da su kobne povrede butne vene i arterije nastale usled pogotka hitaca koji su ispaljeni iz daljine ali i te da se, po oceni tužilaštva, osumnjičeni Miroslav nije pridržavao propisa.

- Okrivljeni je bio svestan da je nošenjem napunjenog lovačkog oružja sa rukom koju drži na okidaču, što je suprotno odledbi člana 4 tačka 10 Pravilnika o merama bezbednosti u lovištu, može doći do opaljenja iz puške i zabranjene posledice u vidu povređivanja i smrti oštećenog, ali je olako držao da do zabranjene posledice neće doći ili da će je moći sprečiti - stoji u optužnom predlogu.

Osnovno javno tužilaštvo tražilo je da sud okrivljenog nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza, oglasi krivim i osudi na kaznu od najmanje jedne godine zatvora, kao i da mu se oduzme lovačka puška "bokerica".

Nakon tragičnog događaja i obavljenog uviđaja Miroslav je prvo bio osumnjičen za ubistvo iz nehata, ali je radi provere svih okolnosti i nađenih tragova, slučaj preuzelo Više javno tužilaštvo. No, kako VJT nije našao da se radi o ubistvu, već o sumnji na ubistvo iz nehata, predmet je ponovo vraćen Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu koje je podiglo optužni predlog.

Kako se pisalo, Predrag i Miroslav su bili drugovi još iz školske klupe jer su osnovnu školu pohađali zajedno, tako da je, prema nezvaničnim informacijama, Miroslavu dodatno teško pao tragični događaj.

Inače, maksimalna kazna predviđena zakonom za ubistvo iz nehata iznosi pet godina zatvora, a suđenje u ovom slučaju počinje danas.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
-1 Beograd