Skip to main content
Ljubiša Buha Čume

ODUSTAO OD MOLBE ZA USLOVNI OTPUST: Čume ostaje u pritvoru

Foto: Srbija Danas
Prvi srpski svedok saradnik Ljubiša Buha Čume nedavno je podneo nadležnom Trećem osnovnom sudu u Beogradu molbu za uslovni otpust,

On je odustao od te namere i rešio da ipak, ostane u KPZ Sremska Mitrovica, gde izdražava kaznu od 16 meseci zbog vređanja zamenika Trećeg osnovnog tužioca.

Sednica veća koje je trabalo da odlučuje o Buhinom uslovnom otpustu bila je zakazana za 22. novembar, ali došlo je do izmena. Iz nadležnog suda za  kažu:

Detalji HORORA kod Čačka: Sluti se identitet OBEZGLAVLJENE ŽRTVE, porodica otkrila DRAMU koja je prethodila nestanku

- Buha Ljubiša i njegov branilac su 20. septembra Trećem osnovnom sudu u Beogradu uputili molbu za uslovni otpust osuđenog. U podnesku primljenom u sudu dana 30. oktobra, osuđeni je, pored ostalog, naveo da moli sud da se hitno povuče njegova molba za uslovni otpust. Imajući u vidu da je osuđeni povukao molbu za uslovni otpust, doneta je odluka vanpretresnog veća Trećeg osnovnog suda u Beogradu, kojim je molba osuđenog, kao i njegovog branioca, odbačena kao nedozvoljena - kažu iz suda.

Podsetimo, Čume je svojevremeno bio osuđen na jednogodišnju robiju jer je pretio dvojici pripadnika obezbeđenja bivše supruge, a onda i na dve godine i osam meseci zbog ugrožavanja sigurnosti policajca Milana Ljubenovića, ometanja istage i uticaja na svedoke. Taj deo kazne je već "odležao", a zbog optužbi da je pretio bivšoj supruzi Ivani Dulović je oslobođen.

Na slobodu bi trebalo da izađe u leto 2019, ali kako je izdržao dve trećine kazne zakon mu dozvoljava da bude ranije pušten i eventualno kaznu dosluži kod kuće.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd