fbpx
Skip to main content
Dragoslav Ognjanović

Ognjanović postavio KAMERE pred stanom, snimci se pregledaju? Ubica dobro upoznat sa jednim DETALJEM?

Foto: Media Centar
Najveća pomoć očekuje se od sina

Dragoslav Ognjanović, koji je važio za jednog od najboljih krivičara u zemlji, ubijen je u subotu uveče u Ulici antifašističke borbe na Novom Beogradu, nedaleko od "Štark Arene". U pucnjavi je u ruku ranjen i njegov sin Petar (26). Prema priči očevidaca, na advokata je pucao mladić obučen u crno, sa crnim kačketom na glavi. Ognjanović je napadnut u pasažu zgrade u kojoj je živeo sa suprugom i desetomesečnom ćerkicom. interesantno je, tvrde Novosti, da ovaj deo zgrade nije pokriven kamerama.

Naime, Ognjanović je, prema priči komšija, u stan u prizemlju u kojem su živeli njegovi roditelji i gde je odrastao, došao pre pola godine. Prilikom renoviranja, obnovio je zajedničko dvorište i tada je postavio sigurnosne kamere koje pokrivaju ulaz u zgradu, njen zadnji deo, gde je terasa stana porodice Ognjanović, ali ne i deo u kojem je nastradao. Pretpostavlja se, stoga, da je napadač bio dobro upoznat sa ovim detaljem, pa je sakriven čekao momenat da advokat krene prema stanu, sa donjeg ulaza prema terasi. Nije isključeno i da ga je pratio neko vreme, čekajući pogodan momenat.

Policija će narednih dana, tvrde Novosti, pregledati snimke postojećih kamera kako bi se utvrdilo da li je na njima zabeležen momenat dolaska napadača. Biće saslušani i svedoci, pošto se veruje da je u okolini zgrade tada bilo dosta ljudi. Najveća pomoć očekuje se od Petra Ognjanovića, koji bi možda mogao i da opiše napadača, kao i da objasni okolnosti pod kojima se desio zločin.

Dragoslav Ognjanović
Dragoslav Ognjanović
Foto: Media Centar

Pored toga, bitno je utvrditi i motiv zločina, jer je prema mišljenju jednih Ognjanović žrtva u nizu rata kriminalnih klanova, kao jedan od branilaca Luke Bojovića, blizak njegovoj porodici. Sa druge strane, ima onih, prenose Novosti, koji veruju da je bio umešan u poslove sa "one strane zakona".

Advokatske komore Srbije i Beograda ocenile su da je ovo ubistvo poslednje u nizu napada na advokate od kojih je veliki broj ostao nerasvetljen, te zatražili da se formira poseban tim koji bi činili predstavnici tružilaštva, policije i advokature u cilju brzog rasvetljavanja ovog zločina.

 

Pročitajte i:

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
17 Beograd