Skip to main content
Velja Nevolja

ONI SU USPELI DA PREŽIVE BELIVUKA! Trojica su bila trn u oku Velji Nevolji, a ovako su se spasili mašine za mlevenje (FOTO)

Foto: e-stock/Profimedia/Fb/YT/BALKAN INFO - Zvanični kanal/Printscreen
Nevoljini vojnici dugo nadzirali Delije Radeta Dunjića i Peđu Panića i Grobara Kimija Radosavljevića, navodi izvor iz istrage.

Samo jako obezbeđenje i danonoćne mere opreza spasle su život dvojici vođa navijačkih frakcija Delija Radetu Dunjiću iz navijačke podgrupe "Hijene" sa Novog Beograda i Predragu Paniću, jednom od lidera "Belgrejd bojsa", kao i vođi navijačke grupe "Partizanovci" Milošu Kimiju Radosavljeviću, koji je duže od godinu dana bio jedna od ključnih meta Veljka Belivuka i njihove grupe. Kimi je Belivuku bio rak-rana jer nije odustajao od tribine uprkos perfidnim, ali i otvorenim pretnjama ne samo njemu nego i kompletnoj njegovoj navijačkoj grupi.

PRVIM DAMAMA PODZEMLJA ODUZETI PASOŠI! Detalji o najvećem krimi-klanu: iznosili novac iz Srbije?

PRVIM DAMAMA PODZEMLJA ODUZETI PASOŠI! Detalji o najvećem krimi-klanu: iznosili novac iz Srbije?

OVO JE REDOSLED KAKO IDU NA SASLUŠANJA! Belivuka i njegove vojnike sutra opet ispituje tužilac - otkriveni detalji

OVO JE REDOSLED KAKO IDU NA SASLUŠANJA! Belivuka i njegove vojnike sutra opet ispituje tužilac - otkriveni detalji

OBEZGLAVLJEN KAVAČKI KLAN! Uhapšeni Veljini vojnici u Norveškoj - MILION EVRA pokušali da unesu u Srbiju KAMIONOM (FOTO)

OBEZGLAVLJEN KAVAČKI KLAN! Uhapšeni Veljini vojnici u Norveškoj - MILION EVRA pokušali da unesu u Srbiju KAMIONOM (FOTO)

Radisavljević je s još nekoliko navijača Partizana nakon masovne tuče na večitom derbiju 2017, sa debelo plaćenim Splićanima od Filipa Koraća, isteran s južne tribine JNA, koju su nakon toga preuzeli "Janjičari" pod kormilom Veljka Belivuka. Od "Janjičara" je potom nastala grupa "Principi" s Belivukom i Markom Miljkovićem na čelu. Ta tuča je, u stvari, predstavlja prekretnica u navijačko-mafijaškom obračunu za prevlast nad tribinom, a još više za regionalno tržište narkotika.

Kimi
Foto: Youtube/Printscreen/BALKAN INFO - Zvanični kanal

I po hapšenju klana Belivuk-Miljković u februaru ove godine lov na suprotstavljene navijače nastavili su njegovi vojnici, protiv kojih nema dokaza da su učestvovali u otkrivenim zločinima.

U prilog tome govori i napad na Radosavljevića od letos, kada su na njega nasrnuli u bašti jednog kafića na Dorćolu u obračunu čak i stolicama.

- Poletele su letve i stolice u bašti lokala prema Kimiju i momcima s kojima je sedeo, ali je on definitivno bio prava meta. Napadači su uspeli da pobegnu pre dolaska policije, a Radosavljevićevi su ih jurili po okolnim ulicama. Posle sukoba zatečeni su automobili sa razbijenim staklima - pričali su očevici.

Vujačić: Proširenje istrage protiv bande

Svetozar Sveta Vujačić, savetnik ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, tvrdi da optužnica protiv Belivuka i njegovog klana nije konačna, te da se nada razotkrivanju još njihovih zverstava, kao i rasvetljenju otmica i nestanaka navijača.

- Izvesno je da će biti novih proširenja protiv klana Belivuk-Miljković jer, pored ostalog, traga se za još osoba koje bi potencijalno mogle biti žrtve ovog najozloglašenijeg klana - rekao je Vujačić.

U toku krvavog niza zločina Belivukove ekipe na ulici je buktao pritajeni rat navijačkih grupa, a pored Kimijeve ekipe, Velji Nevolji je posebno bio interesantan Rade Dunjić, mlađi brat Velibora Dunjića, ubijenog vođe navijača crveno-belih. Zbog ubistva Velibora još se sudi obezbeđenju jednog splava u Beogradu čiji pripadnici su upravo povezani sa Partizanovim navijačkim grupama.

Predrag Panić Peđa, jedan od vođa grupe delija "Belgrejd bojs", takođe je bio trn u oku Belivuku. Panić godinama važi za jednog od najuticajnijih delija i organizatora navijanja na severnoj tribini, kao i brojnih akcija u režiji severnog kopa, koje u navijačkom svetu važe za avangardne.

- Panića i Dunjića su Veljini vojnici dugo imali na nišanu, ali su ovi uspevali da im umaknu zahvaljujući razgranatoj mreži ostrašćenih navijača spremnih da daju i život da bi zaštitili vođe. Ta mreža navijača uspela je da ih pokrije i skloni u štek-stanove van Beograda, zbog čega su često Veljini "Principi" pisali da se vođe delija kriju po šumama. Čak su nekoliko puta pokušavali da ih namame, uništavajući grafite kraj Zvezdinog stadiona, ali su Panić i Dunjić prozreli da je u pitanju navlakuša - kaže izvor blizak istrazi i dodaje da ovaj spisak progonjenih nije konačan.

Predrag Panić
Foto: Facebook/Printscreen

- Neki su preživeli, a neki su, kao oni koji su završili u mašini za mlevenje u Ritopeku, nažalost, mrtvi. Istraga se sada vodi u tom pravcu - navodi naš izvor.

Snimci pretnji Kimijevim prijateljima

Početkom prošle godine na društvenim mrežama pojavio se snimak na kom se vidi kako Velja Nevolja maltretira Radeta Petrovića, navijača iz Kimijeve grupe.

Na snimku se vidi kako Petrović, pod prisilom, izjavljuje kako je njegova navijačka grupa "Partizanovci" "izdala Partizan", a da su on i Kimi "pi*ke" i da je jedina prava ljubav prema Partizanu na južnoj tribini, odakle su obojica isterana posle čuvenog incidenta sa Splićanima na večitom derbiju.

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd