fbpx
Skip to main content
Stefan Novoselac

Optuženi za PREBIJANjE MLADIĆA IZ RUME promenio iskaz! Tvrdi da je Stefanu teške povrede naneo neko drugi!?

Foto: Insagram/printscreen/Stefan Novoselac
Petar Vojvodić (20), optužen da je u Sutomoru krajem avgusta naneo teške telesne povrede dvojici mladića iz Rume Stefanu Novoselcu (20) i Dejanu Grujičiću (20), juče je u nastavku suđenja u Osnovnom sudu u Baru promenio svoju odbranu. 

Vojvodić je ostao pri priznanju da je naneo udarce mladićima iz Rume, ali kad su posledice u pitanju kazao je da ne želi da "odgovara za nešto što nije napravio".

Prema njegovim rečima Stefan i njegov drug su bili u alkoholisanom stanju i sami su napustili mesto incidenta.

- Svi smo otišli, a ja nisam znao šta se kasnije dogodilo. Dan posle sam bio na poslu, radio kao spasilac na plaži, a kad sam došao kući došla je policija. Čuo sam da su se dva sata kasnije momci iz Rume javili u Hitnu, a u policiji je data izjava da je jedan pao niz stepenice i zadobio povrede. Priznajem da sam ga udario, ali moj udarac nije bio toliko jak da bi mogao izazvati takve posledice - kazao je Vojvodić.

"Izašao je iz kola i počeo da se guši, lekari su mu dali nešto posle čega je zaspao i NIJE SE VIŠE PROBUDIO" NOVI DETALJI ŠABANOVE SMRTI

"Izašao je iz kola i počeo da se guši, lekari su mu dali nešto posle čega je zaspao i NIJE SE VIŠE PROBUDIO" NOVI DETALJI ŠABANOVE SMRTI

Sudija Tamara Spasojević je istakla da će se o povredama izjasniti veštak medicinske struke Krsto Nikolić u nastavku suđenja. U ponedeljak je na suđenju pregledan CD sa video-nadzora jedne od zgrade ispred koje se desio predmetni događaj.

Vojvodić se tereti i za nasilničko ponašanje. On je skoro šest meseci u pritvoru, a na prvom ročištu je iskazao žaljenje i naveo je da je svestan težine povrede te da je bio u alkoholisanom stanju što je razlog njegovog agresivnog ponašanja.

Njegov branilac Dragutin Durutović je zatražio ukidanje pritvora navodeći da je porodica spremna da stavi u jemstvo hipoteku na nekretninu, a optuženi Vojvodić bi dostavio putne isprave. 

Advokat oštećenog Mirko Bošković kazao je da Stefanovo lečenje mnogo košta porodicu koja je do sada za bolničke troškove i medicinske tretmane platila između 35.000 i 40.000 evra. Bošković je podsetio da je Stefan nakon teških telesnih povreda dobio delimičnu sepsu pluća, jer mu nije odmah pružena medicinska pomoć i trovanje krvi.

- Za nastavak lečenja potrebno je još minimalno toliko novca - kazao je advokat Bošković.

Suđenju je prisustvovao i otac Stefana Novoselca koji je rekao da Stefan još nije dobio poziv za saslušanje iz suda u Rumi. 

- Kako je moj sin, govori i činjenica da mu je socijalno u 20. godini odredilo penziju od 10.000 dinara. Stefan ne može bez kućne nege, a bio je sportista. Cela porodica je u teškom stanju. Stefan je sada na kućnom lečenju. Ne može da uđe u kadu, vidi duple slike, ne može da se potpiše. Optuženi danas govori da je Stefana udarila neka treća osoba, pa to je katastrofa. Naš sin je dete za primer. Imao je kafić u Rumi koji smo zatvorili kad se to dogodilo. Mislim da više neće moći nikada da otvori svoj lokal - kaže otac Nikola.

 

Pročitajte i:

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
12 Beograd