Skip to main content
Ivan Kontić

OPTUŽNICA PROTIV IVANA KONTIĆA POTVRĐENA, ALI NIJE PRAVOSNAŽNA: Evo šta je izjavio prebijeni Miljan

Foto: Uprava policije CG
Rešenjem vanpretresnog veća Višeg suda u Novom Sadu, Ivanu Kontiću iz Nikšića je ponovo produžen pritvor

Optužnica, koju je Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo protiv Ivana Kontića (31) iz Nikšića, koji se tereti da je prošle godine prebijanjem pokušao da ubije Miljana M. (28) iz Beograda, potvrđena je, ali još uvek nije pravosnažna.

DETALJI TUČE U TUTINU: Muškarac pao u nesvest i više se nije probudio, vlasnik kafane uhapšen

DETALJI TUČE U TUTINU: Muškarac pao u nesvest i više se nije probudio, vlasnik kafane uhapšen

DRAMA U NEGOTINU: Izgorela tri autobusa na parkingu firme, vlasnik misli da je požar PODMETNUT

DRAMA U NEGOTINU: Izgorela tri autobusa na parkingu firme, vlasnik misli da je požar PODMETNUT

"MESEČNO SU ZARAĐIVALE OKO 10.000 EVRA" Šokantno priznanje najpoznatijeg estradnog makroa

"MESEČNO SU ZARAĐIVALE OKO 10.000 EVRA" Šokantno priznanje najpoznatijeg estradnog makroa

Istraga je završena 5. maja i Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv okrivljenog Ivana Kontića zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju, okrivljenog L. O., zbog krivičnog dela učestvovanje u tuči i okrivljenog V. L., zbog krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

O. L. i L. V. su mesec dana bili u pritvoru, a sredinom oktobra prošle godine su pušteni da se brane sa slobode.

Protiv Kontića se vodila istraga zbog sumnje da je 24. avgusta prošle godine pretukao Miljana M. Video-snimak onoga što se te večeri dogodilo u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, osvanuo je na društvenim mrežama dve nedelje kasnije i uznemirio javnost. Nakon brutalnog prebijanja, Miljan M. je sa povredama završio u bolnici, a osumnjičeni Kontić je pobegao u Crnu Goru.

Rešenjem vanpretresnog veća Višeg suda u Novom Sadu, Ivanu Kontiću iz Nikšića je ponovo produžen pritvor, i po tom rešenju može da traje do 2. septembra. On ostaje iza rešetaka, iz istih razloga po kojima mu je pritvor i određen.

Podsetimo, po međunarodnoj poternici koja je za njim bila raspisana, Kontić je uhapšen 11. oktobra u Podgorici, u iznajmljenom stanu. On je u decembru 2020. godine izručen našim pravosudnim organima, a na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak je tvrdio da nije pobegao iz Srbije, već da je u Crnu Goru otišao pre bilo kakvog pokretanja postupka protiv njega.

Prilikom saslušanja u tužilaštvu 11. decembra, Ivan Kontić je negirao krivicu i tvrdio da je bio prvi napadnut. Odgovarajući na pitanja u vezi sa sumnjama za koje se tereti, on je, prema našim saznanjima, rekao da je snimak s nadzornih kamera isečen i da je javnosti prikazan samo deo događaja. Istakao je tada da ni u jednom momentu nije imao nameru da ubije oštećenog, kako je to predstavljeno u javnosti i što mu se stavlja na teret.

Oštećeni Miljan M. je, prema nezvaničnim saznanjima, u istrazi potvrdio da ga je tukao Kontić kojeg poznaje kao bratovog prijatelja. Međutim, o povodu i razlozima tuče nije rekao ništa konkretno.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
23 Beograd