fbpx
Skip to main content
Rambo

Osuđeni pripadnik "Crvenih beretki" već 17 godina ne izlazi iz samice: Redovno trenira i proučava psihologiju

Foto: You tube/printscreen/Nedeljnik Vreme
Najviše ga interesuje šta mu deca rade

Nenad Bujošević (49) Rambo, bivši pripadnik "Crvenih beretki" koji je osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Ivana Stambolića i četvorostrukog ubistva na Ibarskoj magistrali, trenutno u ćeliji uči anatomiju i ekonomiju.

Bujošević se na lični zahtev već 17 godina nalazi u samici požarevačkog zatvora "Zabela".

- Moj bivši suprug je u samici od 2001. godine. Malo se šali da je turista po ustanovama Ministarstva pravde. U posetu mu idu naši sin i ćerka, rodbina i prijatelji. Čita i informiše se o svemu, a pošto je rođen u Švajcarskoj, tražio je da mu donesemo nemački rečnik da bi se prisetio reči. Govori engleski i sada mu šaljem engleski rečnik sa gramatikom. Uđe u određene faze interesovanja, pa sada proučava ekonomiju, psihologiju i anatomiju. Tražio je preko raspusta da mu donesemo dečje udžbenike kako bi video šta mu deca uče - kaže Sanja Bujošević (43) od koje se Rambo sporazumno razveo pre tri godine.

Ona mu, kako kaže, ne odlazi u posetu, ali se čuju telefonom jer su ostali u korektnim odnosima.

Pretukao mi je sina, muža jurio nožem, a sada... Snežaninu porodicu PROGONE, a ovo je njena priča!

- Imamo dvoje dece i oni su naša neraskidiva veza. Ni pre razvoda nismo imali razmirice. Prosto, breme života je učinilo svoje. Sada smo malo modifikovani spoj - priča Sanja.

Filmovi i serije mu pomažu da brže prođe vreme iza strogo čuvanog sedmog paviljona u Požarevcu u kojem se nalaze osuđeni pripadnici "Crvenih beretki" i članovi zemunskog klana.

- Trenira koliko mu to uslovi dozvoljavaju. Ima svoje vežbe i tako uživa u vremenu i prostoru. Nije se posebno angažovao oko revizija nekih procesa, iako smatra da je bilo nelogičnosti i nepravilnosti u procesu suđenja "beretkama" - kaže Sanja.

OPTUŽNICA DONOSI JEZIVE DETALJE: Opisani poslednji minuti Jeleninog života

Njih dvoje su se razveli posle 20 godina braka jer je pre nekoliko godina uplovila u vezu sa drugim muškarcem sa kojim je dobila ćerkicu.

- Nenad i ja smo odlagali ono što je bilo neminovno. On će još 18 godina biti u zatvoru. Davnih dana smo planirali razvod, ali je ta priča stajala, jer između nas nije bilo problema. Nenad i ja se redovno čujemo. Uvek smo imali fer komunikaciju. Ćerka i sin su nam porasli i nisu zapostavljeni, što je njemu najbitnije - rekla je Sanja Bujošević.

Za zločin na Ibarskoj magistrali, u kojem su poginula četvorica funkcionera SPO, na maksimalne kazne od 40 godina zatvora osuđeni su bivši šef Državne bezbednosti Radomir Marković, komandant reformisane JSO Milorad Ulemek i bivši pripadnici "Crvenih beretki" Nenad Ilić Glavonja i Branko Berček zvani Maći. Duško Maričić Gumar i Leonid Milivojević Leo osuđeni su na po 30 godina.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd