Skip to main content
Hitna pomoć i policija

Otac dvoje dece (36) izgoreo u sanitetu Hitne pomoći: "Majka je cvilila i molila da ga odvezu u bolnicu, odbijali su jer NIJE PO PROTOKOLU"

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Otac dvoje dece (36) izgoreo u sanitetu Hitne pomoći

"Ne želimo nikoga da krivimo, ali želimo da znamo zbog čega je naš Danijel preminuo. Da li je i kolika krivica doktora u prokupačkoj bolnici, nadležnih i onih koji su ga u nedelju ujutru transportovali ka niškom kliničkom centru kada se zapalilo sanitetsko vozilo, a moj brat proveo na nosilima 40 minuta napolju na nekoliko stepeni ispod nule."

POZNAT IDENTITET VELJINE "KRTICE"! Bivši šef DB nema sumnju: Isplivaće podaci koji će zapanjiti javnost

POZNAT IDENTITET VELJINE "KRTICE"! Bivši šef DB nema sumnju: Isplivaće podaci koji će zapanjiti javnost

GORI KAMION NA SRED PUTA: Obustavljen saobraćaj na ovim relacijama! Ekipe na terenu

GORI KAMION NA SRED PUTA: Obustavljen saobraćaj na ovim relacijama! Ekipe na terenu

POZNATI SRPSKI REPER OPTUŽEN ZA NASILJE U PORODICI: Prijavile ga još dve devojke, evo KOLIKA KAZNA MU PRETI

POZNATI SRPSKI REPER OPTUŽEN ZA NASILJE U PORODICI: Prijavile ga još dve devojke, evo KOLIKA KAZNA MU PRETI

Ovim rečima Katarina (29), sestra Danijela M. (35) mladića iz sela Glašinca kod Žitorađe, koji je u nedelju ujutru oko dva sata iza ponoći u pratnji lekara i medicinskog tehničara sanitetetskim vozilom prokupačke bolnice upućen u niški kliničko bolnički centar gde je i preminuo, ističe da porodica želi da sazna istinu o Danijelovoj smrti. I dok pojašnjava da će obdukcija koja će najverovatnije biti rađena sutra pokazati uzrok smrti ovog mladog čoveka, Katarina pojašnjava da je njen brat u četvrtak zadržan u prokupačkoj bolnici zbog loših rezultata, odnosno upale pankreasa i jetre.

- Rađen mu je i ultrazvuk, a bilo je problema sa sondom kojom su mu radili drenažu žučne kese. Ta sonda je ispala, posle dva, tri sata i posle toga nije vraćena. Međutim, nama porodici pre svega nije jasno zašto ga iz prokupačke bolnice nisu odmah poslali za Niš ako su uvideli da su mu rezultati loši nego su to odlučili u subotu noću, odnosno dva sata posle ponoći dok je ujutru i tokom dana doktorka tvrdila da je u stabilnom stanju i da su dolazili pacijenti sa mnogo lošijem krvnom slikom i lošijim rezultatima - dodaje Danijelov brat Tomislav (34) i ističe da su sanitetsko vozilo pratili autom otac Nebojša i majka Jasmina, koji su zapravo uočili da sa sanitetom nešto nije u redu da je počeo odozdo da gori.

- Krećući se iza saniteta otac je uvideo da vatra zahvata donji deo vozila i svirajući i blicajući, signalizirao je vozaču da se nešto dešava, a potom ga je pretekao i zaustavio. Iz vozila koje je vrlo brzo buknulo i izgorelo, izneli su brata i boce sa kiseonikom, ali verovatno nisu stigli da izvuku masku tako da je brat sve vreme bio napolju na nosilima-priča Tomislav i dodaje da su roditelji skinuli jakne kao i jedan mladić koji je prolazio kako bi utoplili Danijela. Čak mu je, kaže majka sve vreme držala jaknu iznad lica kako ne bi udisao hladnoću:

"Drugo vozilo je došlo tek za četrdeset minuta. Došla je Hitna pomoć Doma zdravlja iz Prokuplja, a vozač Hitne pomoći odbijao je da nastavi da vozi ka Nišu, zato što to, kako je rekao, nije po protokolu. Međutim, pošto je majka cvilila i molila, doktor je sugerisao vozaču da ga voze za Niš."

Katarina i Tomislav koji pored pokojnog Danijela imaju još jednog brata, dok im je jedan brat 2014. godine poginuo kada ga je pregazio auto.

- Po dolasku u Niš lekari su rekli roditeljima da je Danijel dovezen dovezen u veoma kritičnom stanju odnosno polumrtav. Iako su pokušali sve da ga spasu, preminuo je u četiri sata i dvadeset minuta ujutru - ističu Katarina i Tomislav za Novosti , dok objašnjavaju da njegovim sinovima koji pohađaju treći i šesti razred osnovne škole još nisu saopštili da im je otac preminuo.

Inače, Danijel je sa suprugom i decom živeo u rodnom Glašincu, dok je radio kao građevinski radnik u Rusiji i Nemačkoj.

Vremenska prognoza
Clear sky
37 Beograd