fbpx
Skip to main content
Nestala devojčica Barbara Vitez

Otac nestale Barbare ne gubi nadu: Goniću dečake koji su bili sa njom te noći na mostu! Informacija je da je u Hrvatskoj!

Foto: Facebook/PrintScreen/Vitèz Endre
Barbara Vitez nestala je 2016. godine, a navodno je poslednji put viđena na mostu preko Tise

Roditelji Barbare Vitez (16) iz Sente, koja je misteriozno nestala pre godinu dana i osam meseci, planiraju da uskoro podnesu krivične prijave protiv dečaka koji su bili sa Barbarom u noći kada je poslednji put viđena.

Krivično će ih goniti čim postanu punoletni.

Dečaci koji su bili sa njom podvrgnuti su poligrafskom testiranju, ali njihove izjave nisu do kraja razjasnile šta se tačno dogodilo na mostu.

Otkad je poslednji put viđena na mostu na Tisi 25. novembra 2016. godine, porodica Vitez živi u agoniji, bez ikakvog odgovora od nadležnih institucija. Ipak, u nadi ih drže informacije da je njihova devojčica viđena u Mađarskoj, a potraga se, u međuvremenu, proširila i na susedne zemlje.

Endre Vitez, Barbarin otac, kaže dok je živ neće odustati od traganja za istinom šta se dogodilo njegovom detetu. I dalje mu je sumnjivo dosta toga u vezi sa ćerkinim nestankom. S obzirom na to da mladići koji su je poslednji videli i bili sa njom uskoro postaju punoletni, razmišlja i o mogućnosti da protiv njih podnese prijavu.

Barbara Vitez nestala je 25. novembra 2016. godine, kada je imala 15 godina, a navodno je poslednji put viđena na mostu preko Tise. Ronioci su pretraživali reku, ali devojčica nije nađena. Drugovi koji su bili sa njom te večeri rekli su da je devojčica upala u reku. Desetak dana posle nestanka, njeni roditelji Endre i Melinda dobili su anonimno pismo u kome se navodi da je njihova ćerka omamljena, silovana, a potom ubijena i bačena u Tisu.

- Nameravam da tužilaštvu u Subotici podnesem krivičnu prijavu protiv sve trojice. Od njih su u policiji uzete izjave, ali su ih dali kao građani - rekao je otac, ističući da mu to nije logično, jer nije reč o slučajnim prolaznicima, već o osobama koje su poslednje bile sa njegovom ćerkom.

- Ako u Subotici ne prihvate prijavu, a postoji takva mogućnost jer navodno smatraju da nema elemenata za tako nešto, to ću učiniti u Novom Sadu. Ukoliko ni oni ne budu želeli da se bave ovim slučaje, onda idem u Beograd - odlučno kaže otac nestale devojčice.

- Teško je svih ovih meseci živeti u neznanju šta je bilo sa našim detetom te večeri na mostu, gde je poslednji put viđena - skrušenim glasom priča Endre.

Barbarina porodica bila je na meti napadača, a dobijali su i pretnje. Na svu muku, obraćaju im se razni ljudi, sa sumnjivim informacijama zauzvrat tražeći novac.

- I dalje dobijamo informacije da se Barbara nalazi u Mađarskoj. U kontaktu smo sa tamošnjom policijom. Odnedavno se u potragu uključio Biro za borbu protiv trgovine ljudima, svetska organizacija registrovana u Mađarskoj. Odnedavno proveravamo, na tragu informacija koje smo dobili, i u Hrvatskoj, u pograničnom delu, blizu Mađarske - otkriva Steva Đokić iz Centra za bezbednost, istrage i odbrane, koji mesecima traga za devojčicom.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd