fbpx
Skip to main content
Veljko belivuk

OTKRIVEN BELIVUKOV GETO! Sa svojim vojnicima zaposeo CEO KOMPLEKS NA ZVEZDARI - kola posle zločina dovozili u podzemnu garažu OVE ZGRADE

Foto: Profimedia/Printscreen/Google Maps
Veljko Belivuk, Vlade Draganić i još najmanje trojica pripadnika zloglasnog kriminalnog klana, koji je brutalno ubijao i kasapio žrtve, živeli su kao u getu u jednom luksuznom stambenom bloku na Zvezdari.

Kako se saznaje, u zgradi su neprestano dežurali i članovi klana koji su bili lično obezbeđenje Belivuka.

TOP patike na sniženju zbog kojih jedva čekamo povratak u školu!

TOP patike na sniženju zbog kojih jedva čekamo povratak u školu!

OVO JE BELIVUK REKAO VUKIĆEVIĆU DOK JE VEZAN ZA STOLICU ČEKAO SMRT! Mučili žrtve dok nisu preklinjali da ih ubiju

OVO JE BELIVUK REKAO VUKIĆEVIĆU DOK JE VEZAN ZA STOLICU ČEKAO SMRT! Mučili žrtve dok nisu preklinjali da ih ubiju

HAPŠENJA U KRALJEVU ZBOG UTAJE POREZA: Preko lažnih naloga i računa prisvojili više od 11 miliona dinara

HAPŠENJA U KRALJEVU ZBOG UTAJE POREZA: Preko lažnih naloga i računa prisvojili više od 11 miliona dinara

- U zgradi u Ulici Živka Davidovića stanove su imali, osim Belivuka i Draganića, i Miloš Budimir, Nikola Stefanović, inače kum Marka Miljkovića, a tu su živeli i Boris Karapandžić, Milovan Tadić i drugi pripadnici, koji su se smenjivali u iznajmljenim stanovima - otkriva izvor.

Danima pretresali

Policija je danima pretresala stanove, ali i garaže u ovoj zgradi.

- Imali su i parking-mesta, nekoliko automobila je policija odvezla, među kojima je i "opel astra" koja se vodi na Vlada Draganića, a koja je, kako se sumnja, korišćena u krivičnim delima - dodaje on.

Veljko Belivuk
Veljko Belivuk
Foto: Profimedia

Izvor otkriva da su pripadnici klana saznali i kada se nekoliko dana pred hapšenje policija u zgradi raspitivala o vođi klana i mestima u garaži koja koristi.

STARLETA

Otvorila salon uz geto

Nekoliko zgrada od one u kojoj je kao živeo Belivukov klan kozmetički salon je otvorila starleta Tijana Maksimović, zvana Tijana Ajfon, koja je posle hapšenja kriminalne grupe saslušana u policiji u svojstvu građanina. Ona je bila verena za osumnjičenog Milovana Tadića, Belivukovog šefa obezbeđenja, u vreme kada je otvorila salon.

- Na to je odmah upozorena Belivukova supruga Bojana, na koju se stan i vodio. Tako su praktično dva dana pred hapšenje znali da policija motri na njih - dodaje on.

Kako dodaje, još uvek se proverava zbog čega su vođe zloglasne grupe izabrale da veliki broj stanova kupe ili iznajme baš u ovom kraju.

- Motrili su na svakoga ko je dolazio ili odlazio, a bio im sumnjiv. Stanari su najčešće znali kada je Belivuk u stanu, jer je oko zgrade, ali i na spratovima bilo momaka koji su izgledali kao obezbeđenje. U garažu su povremeno dovozili blindirane automobile, ali i "škodu kodjak", koju su takođe koristili za odlazak u Ritopek. Interesantno je da su posle nekoliko zločina u kući strave kola dovozili baš u podzemnu garažu u ovoj zgradi, jer tu nisu bila lako uočljiva - dodaje on.

Stanari odahnuli

Stanari zgrade na Zvezdari kažu da su odahnuli otkako ne viđaju Belivuka i njegove ljude u komšiluku.

GRADILI VILU

Mesar živi u blizini

Belivukov najbliži saradnik Marko Miljković živeo je u blizini, u luksuznoj kući sa najsavremenijim video-nadzorom. Pored njega, kuću je gradio i Belivuk, ali nije uspeo da je završi pre odlaska u pritvor.

- Verovatno mu se nije mnogo ni žurilo, jer je ovako imao dobru logistiku, u istoj zgradi mu je praktično živelo obezbeđenje, a u najbližem komšiluku saradnici bez kojih nije mogao - otkriva on.

- Nije bilo nikakvih neprijatnosti, osim što su zagledali nepoznate ljude koji su dolazili. Još dok je bio u kućnom pritvoru, viđali smo i njega i ženu u zajedničkom dvorištu - objašnjava sagovornik. Kako kaže, iako je reč o velikom kompleksu, komšije se poznaju, jer je veliki deo objekta neuseljen.

- Zgrada ima kamere, obezbeđenje, i u tom smislu im je verovatno bilo lako da kontrolišu posetioce - dodaje komšija. Da je ovo Belivukov geto, svedoče i grafiti podrške koji su ispisani na zgradi posle hapšenja kriminalne grupe 4. februara.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd