Utorak 19. mar 2024.
Radoje Zvicer

POZNATO GDE SE KRIJE RADOJE ZVICER Vođu kavčana čuvaju naslednici kartela Pabla Eskobara, transportovan preko Albanije

Foto: detective-info.com.ua
Predsednik Vučić je pre nekoliko dana pominjao Južnu Ameriku u kontekstu Zvicerovog kretanja, obećavši mu hapšenje gde god se krio.

Šef "kavačkog klana" Radoje Zvicer krije se u Kolumbiji, gde ga čuvaju pripadnici medeljinskog narko-kartela, koji su nasledili poslove Pabla Eskobara, saznaje Srpski telegraf.

SVETSKI IGRAČI SE PRIKLJUČILI RONALDU I MESIJU NA MOZZARTOV POZIV I POKLONILI SVOJE DRESOVE ZA POMOĆ MALOM GAVRILU

SVETSKI IGRAČI SE PRIKLJUČILI RONALDU I MESIJU NA MOZZARTOV POZIV I POKLONILI SVOJE DRESOVE ZA POMOĆ MALOM GAVRILU

SVE BILO SPREMNO ZA ATENTAT NA VUČIĆA! Otkriveni detalji jezivog scenarija, likvidacija na kružnom toku Topčiderska zvezda

SVE BILO SPREMNO ZA ATENTAT NA VUČIĆA! Otkriveni detalji jezivog scenarija, likvidacija na kružnom toku Topčiderska zvezda

PORCIJU "LJUDSKIH ĆEVAPA" MALO SENFA I PUNO LUKA: Hanibalizam Zvicera i Belivuka nastavlja da šokira javnost Srbije!

PORCIJU "LJUDSKIH ĆEVAPA" MALO SENFA I PUNO LUKA: Hanibalizam Zvicera i Belivuka nastavlja da šokira javnost Srbije!

Zvicer je, čim je čuo za hapšenje Veljka Belivuka i njegove grupe ubica u Srbiji, aktivirao veze u toj južnoameričkoj zemlji koje su mu organizovale transport preko albanskih luka. I predsednik Vučić je pre nekoliko dana pominjao Južnu Ameriku u kontekstu Zvicerovog kretanja, obećavši mu hapšenje gde god se krio.

Zašto Kolumbija?

- Određene grupe sa zapadnog Balkana su napredovale u lancu u prethodnih 20 godina, od sitnih lopova i kurira su postali veliki distributeri narkotika u mreži koja se proteže od Latinske Amerike do zapadne Evrope i Južne Afrike - izvestila je i Globalna inicijativa protiv transnacionalnog organizovanog kriminala.

Velja Nevolja
Foto: E-stock/Miloš Rafailović/Profimedia

Veza sa Belivukom i Miljkovićem

Za Radojem Zvicerom tragaju srpska i crnogorska policija zbog ubistava, trgovine drogom i drugih nedela. Srpska policija ga je označila kao nalogodavca Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njihovoj ekipi, koja je osumnjičena za niz monstruoznih ubistava.

U ovakvim analizama pod balkanskim kartelima podrazumevaju se kavački i škaljarski klan.

- U trenutku kad su u međusobnim krvavim obračunima "kavčani" skoro počistili "škaljarce" sa narko-mape, možemo govoriti samo o "kavčanima" kao balkanskom kartelu. Jasno je da je Zvicer u poslovima sa kolumbijskim kokainom ojačao veze sa tamošnjim bosovima i da je njima u interesu da ga sačuvaju - kaže dobro obavešteni izvor iz srpske policije.

Vezu balkanskog kartela i kolumbijskog zalivskog klana, grupe koja je nasledila dobar deo poslova Pabla Eskobara, kolumbijski istražni organi našli su i u prošlogodišnjem ubistvu Dejana Stanimirovića, Beograđanina koji je vodio karate klub u Španiji. U Kolumbiju je ušao iz Ekvadora. Stanimirović tj. Markos, kako su ga tamo zvali, dolazio je u Kolumbiju i ranije.

Dejan Stanimirović Markos
Foto: Printscreen

Globalna inicijativa ukazuje da se balkanske kriminalne grupe koje dolaze u Kolumbiju kreću pažljivo, putuju bez zabranjenih supstanci ili sumnjive količine gotovog novca, trude se da budu neprimetne i retko se zadržavaju duže od jednog meseca.

Zvicer je, inače, što je otkriveno prilikom njegovog ranjavanja u Ukrajini, imao dokumenta nekoliko zemalja.

Pablo Eskobar
Foto: Profimedia

Pablo Eskobar

- izgradio narko-carstvo tokom osamdesetih i devedesetih godina

- bio jedan od najbogatijih ljudi na svetu

- zloglasni klan Amerika snabdevao hiljadama tona kokaina

- dugo uspevao da izmakne kolumbijskoj policiji, ali i američkoj DEA

- milione dolara delio siromašnima u svojoj zemlji, sponzorisao mnoge kompanije, potplaćivao (ili ubijao) političare i policajce

- pritisak iz Amerike je bio prevelik, ubila ga je kolumbijska policija 1993.

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd