fbpx
Skip to main content
Pljačka banke

OVAKO SU PALI SRPSKI PINK PANTERI: Tragom jednog člana srušili celu bandu

Foto: Profimedia/ilustracija
Tokom suđenja se saznalo da je policija mesecima prisluškivala Srbe

Trojici državljana Srbije, koji su osumnjičeni da pripadaju ozloglašenoj kriminalnoj grupi Pink Panter, počelo je danas suđenje u Cirihu. Srbi, koji su uhapšeni u februaru 2018. godine, terete se da su planirali spektakularnu pljačku juvelirnice u Luganu, međutim, policija je osujetila njihov plan.

Proverite zašto je svi imaju u telefonu! Svako ko ovo koristi, rešava sve probleme jednim klikom

Proverite zašto je svi imaju u telefonu! Svako ko ovo koristi, rešava sve probleme jednim klikom

NAJNOVIJE INFORMACIJE: Evo šta se dešava sa osumnjičenim za ubistvo Strahinje Stojanovića

NAJNOVIJE INFORMACIJE: Evo šta se dešava sa osumnjičenim za ubistvo Strahinje Stojanovića

Tokom suđenja se saznalo da je policija mesecima prisluškivala Srbe koji su toliko bili uvereni u uspeh da nisu ni shvatili da su im organi reda sve vreme za petama. Naime, nekoliko meseci uoči planirane pljačke, policija je uspela da uđe u trag jednom od članova Pink Pantera koji je povezivan sa pljačkama zlatara u Nemačkoj.

Nakon što su uz pomoć GPS-a locirali njegov motocikl, uvezali još trojicu članova bande i jednom od njih uspeli da ubace bubicu u vozilo i tako da ih prisluškuju i saznaju plan za spektakularnu pljačku. Navodno su uspeli da snime više od 180 poziva između članova bande. Tako su, između ostalog, čuli i da Srbi planiraju da napadnu zlataru u Luganu. To su shvatili iz razgovora u kom su optuženi pominjali kako će, na primer, za ukradeni sat ili komad nakita uzeti najmanje 400.000 evra.

Sa detaljnom razradom plana počeli su krajem januara, a navodno je bio plan da 19. februara krenu u pljačku. Prema rečima tužioca optuženi su duže vreme nadgledali juvelirnicu koja im je bila meta.

- Osmatrali su gde su sigurnosne kamere, policijske patrole. Uvek su vodili računa da to ne rade u grupi, kako ne bi bili sumnjivi. Policija je sve saznala tako što ih je prisluškivala - rekao je tužilac na suđenju.

Kako je navedeno, optuženi su uvek odvojeno putovali u Srbiju ili Tićino, gde su iznajmljivali stanove po principu "stan na dan". Imali su lažna dokumenta, oružje, ali i motocikle i vozila sa ukradenim registarskim oznakama koje bi kasnije iskoristili za bekstvo.

"OBEZBEDIO SAM DOBROG LIKA SA RATNIM ISKUSTVOM": Kako je Legija postao komandant "crvenih beretki"

"OBEZBEDIO SAM DOBROG LIKA SA RATNIM ISKUSTVOM": Kako je Legija postao komandant "crvenih beretki"

JELENA JE PRE GODINU DANA BRUTALNO ISKASAPILA KOMŠINICU (80): Sada počinje sudski proces za ovaj krvavi zločin

JELENA JE PRE GODINU DANA BRUTALNO ISKASAPILA KOMŠINICU (80): Sada počinje sudski proces za ovaj krvavi zločin

- Unajmili su vikendicu, pribavili su dva skutera i dva automobila sa ukradenim tablicama, koje su nabavili verovatno u Milanu. Sve su pripremili do 18. februara, a narednog dana su planirali da počine pljačku. Tada su i uhapšeni - naveo je tužilac.

On je istakao da je u pripremu pljačke uloženo oko 7.000 evra, te da su optuženi poznati u inostranstvu kao izvršioci krivičnih dela, uglavnom pljački.

Jedan od optuženih sumnjiči se da je sa je drugim članovima ozloglašenih Pink Pantera učestvovao u pljački u Dubaiju, ali nikad nije izručen Emiratima zbog nedostatka dokaza.

Tužilac je za "organizatora" zločina tražio sedam godina zatvora i zabranu ulaska u Švajcarsku 15 godina, dok za drugu dvojicu traži pet i po, odnosno šest godina robije i zabranu ulaska u Švajcarsku 10 godina. Njihovom saradniku, četvrtom članu grupe, sudi se odvojeno, jer je u međuvremenu priznao zločin.

Inače, trojica optuženih izjasnili su se danas da nisu krivi za dela koja im se stavljaju na teret. Jedan od optuženih je samo naveo da je u Tićino došao kako bi kupio dva vozila koje je kasnije želeo da preproda u Srbiji.

Advokati odbrane su u završnoj reči izneli da nema dovoljno dokaza da bi njihovi klijenti bili osuđeni.

Očekuje se da će presuda biti izrečena sutra.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
13 Beograd