fbpx
Skip to main content
Mirko Butulija

"Počivaj u miru, brate Srbine" Održana komemoracija tragično nastradalom Butuliji (FOTO/VIDEO)

Foto: Srbija Danas
Minutom ćutanja u Skupštini grada Beograda počela je komemoracija tragično nastradalom predsedniku Auto-mota saveza Mirku Butuliji (43).

Veliki broj članova porodice i njegovih prijatelja i poslovnih partnera došli su da se poslednji put oproste od Butulije. Među okupljenima su ministri spoljnih poslova i energetike Ivica Dačić i Aleksandar Antić. Takođe su prisutni ministri odbrane i državne uprave Aleksandar Vulin i Branko Ružić.

Mirko Butulija
Butulija iza sebe ostavio suprugu Marijanu i četvoro dece
Foto: e-stock.us

Došli su i direktor policije Vladimir Rebić i naš najbolji automobilista Dušan Borković. Prisutan je i veliki broj članova Moto-kluba "Stara Hercegovina" koji su na motorima nosili fotografije Mirka Butulije.

"Čuvaću naše piliće od svih zala" POTRESNE ČITULJE ZA BUTULIJU! Ne zna se koja više UJEDA ZA SRCE (FOTO)

"Čuvaću naše piliće od svih zala" POTRESNE ČITULJE ZA BUTULIJU! Ne zna se koja više UJEDA ZA SRCE (FOTO)

Uz zvuke pesme "Romanija" Halida Bešlića zatim je prikazan film o poslovnim dostignućima tragično nastradalog Butulije.

- Teško je oslikati veličinu Mirka. Toliko smo bili srećni u našem prijateljstvu, a sada sam poražen njegovim stravičnim nestankom. Žurio je da sve završi i da se onda smiri da bude sa svojom porodicom. Odlikovali su ga čast, odanost i neviđena snaga. Prezirao je ljude koji ne poštuju prijatelje, ne poštuju reč i uvek je praštao greske i bio velikog srca - rekao je njegov prijatelj i nekadašnji predsednik AMSS-a Aleksandar Nikačević.

On je kroz suze opisao svoj poslednji susret sa Butulijom.  

- Dan pred brutalni nestanak rekao je da pati za danom kad će moći da se smiri i bude sa svojom porodicom - rekao je Nikačević.

Zatim se biranim rečima obratio Aleksandar Vulin.

Mirko Butulija
Foto: Tanjug/Oksana Toškić

- Mili prijatelju Butulija, kad se desi ovakav užas, nema se šta reći. Samo da se gledamo i ćutimo. Sve što govorimo, ne govorimo zbog Mirka, zna on koliko smo ga voleli, ne govorimo ni zbog majke, koja ga je njihala i ljudinu rodila, ni sestre, koja je znala kakav je to brat, ni Marine, žene sa kojom je hteo da bude svakog trenutka, već zbog njegove mile dece i bola koji osećaju, da se onda kada se bol smanji, jer neće nestati, sete šta smo rekli. Samo je svoju porodicu voleo više od svega, pamtite to mali anđeli, pamtite da vas je voleo više od svega - rekao je Vulin.

Ministar odbrane je prepričao jedan razgovor sa Butulijom.

Mirko Butulija
Butulija bio otac četvoro dece
Foto: Srbija Danas

- Jednom sam ga pitao kako se odlučio da u vremenu sebičnosti ima četvoro dece, a on je rekao: "Dvoje za mene i Marijanu da vratimo dug, jedno za Srbiju da nas bude više, a jedno za Republiku Srpsku da nas ne bude manje!" Nije bilo te zemaljske sile koja bi dovela da on svoju reč pogazi. Ja nisam ispunio svoje obećanje koje sam mu dao, a to je da ću ga naučiti da lovi, a on mene da vozim motor. Nismo ispunili obećanja, ali praštaj mi tamo negde, kao što si i ovde. Umeo si u cik zore da pošalješ poruku sa pesmom "Romanija" i da kažeš bio sam tamo negde i mislio na vas. Čuvaj se tamo negde! Veliki, idemo još jednom, neka ti je večna slava - kazao je Vulin.

Mirko Butulija
Bajkeri nosili Butulijinu fotografiju na motorima
Foto: Srbija Danas

Od Butulije se oprostio i naš legendarni rukometaš Nenad Peruničić.

- Dragi prijatelju Mirko, ni u najstrašnijim snovima nisam mogao da zamislim da ćeš tako da odeš! Mnogo si uradio za rukometni savez i nikada ti to nećemo zaboraviti. Počivaj u miru brate Srbine! Neka ti je večna slava - rekao je Nenad Peruničić.

Nenad Peruničić
Peruničić se biranim rečima oprostio od Butulije
Foto: Srbija Danas

Nakon komemoracije članovi Moto kluba "Stara Hercegovina" vozili su počasni krug od Skupštine grada do Novog groblja gde je ispraćaj njegovih posmrtnih ostataka zakazan za 13.30 časova.

Butulija je ubijen u petak u svojoj kancelariji kad mu je generalni sekretar AMSS-a i njegov dugogodišnji prijatelj Predrag Đurđev (43) ispalio više hitaca u glavu i telo. Đurđev je posle toga presudio i sebi hicem u glavu.

Butulija je bio otac četvoro dece. Prvi sa Balkana je bio član Upravnog odbora FIA Regije 1 koja je najveća od četiri regije koje čine Međunarodnu automobilsku federaciju (FIA). Bio je predsednik Rukometnog kluba "Crvena zvezda", a od 2014. godine i potpredsednik Rukometnog saveza Srbije. Sportski savez Srbije izabrao je 2018. godine Butuliju za potpredsednika svoje Skupštine. Bio je član Upravnog odbora Udruženja Trebinjaca "Jovan Dučić" i predsednik moto-kluba "Stara Hercegovina".

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd