fbpx
Skip to main content
Pedofil

Pedofil iz Sombora koji je maloletnici slao jezive poruke osuđen na osam meseci, majka devojčice i dalje u strahu

Foto: Profimedia
Policija je prilikom pretresa kuće Mate F. pronašla mnogo fotografija golih žena, ženski i dečji donji veš, ali i sveske

Mate F. (61) iz Odžaka osuđen je na osam meseci zatvora zbog polnog uznemiravanja devojčice (14) kojoj je u periodu od avgusta 2020. do 15. maja ove godine slao  poruke u kojima ju je pozivao na intimne odnose, piše Informer.

U VLASTU ISPALILI 10 METAKA, PUCALI MU U GLAVU: Detalji sukoba Miloševića i Belivuka - objavljeni SNIMAK potresao Srbiju

U VLASTU ISPALILI 10 METAKA, PUCALI MU U GLAVU: Detalji sukoba Miloševića i Belivuka - objavljeni SNIMAK potresao Srbiju

NIJE IMAO ŠANSE DA PREŽIVI, TRAGEDIJA NA AVALSKOM PUTU: Motociklista (35) se zakucao u kamion i poginuo

NIJE IMAO ŠANSE DA PREŽIVI, TRAGEDIJA NA AVALSKOM PUTU: Motociklista (35) se zakucao u kamion i poginuo

TRAGEDIJA NA VOŽDOVCU: Muškarac se sunčao na simsu, pao sa osmog sprata i na mestu ostao mrtav

TRAGEDIJA NA VOŽDOVCU: Muškarac se sunčao na simsu, pao sa osmog sprata i na mestu ostao mrtav

Mate F., koji je invalid, priznao je krivicu i sklopio sporazum s Osnovnim tužilaštvom u Somboru, na osnovu kog je i osuđen 9. jula. Majka devojčice koja je pretrpela veliku traumu za Kurir kaže da su razočarani presudom, ali i besni, jer i dalje žive u strahu od pedofila.

– U avgustu prošle godine ćerka je počela da dobija poruke sa nepoznatih brojeva. U početku joj je neko pisao da je lepotica, pitao je šta radi i neke bezazlene stvari. Poruke su bile potpisane sa Miki. Ćerka je mislila da je to neki dečak iz škole, simpatija, i nije nam ništa pričala. Međutim, u novembru dopisivanje dobija ozbiljnost, počinju da joj stižu odvratne poruke od "Mikija" i dete nam je sve ispričalo – rekla je majka žrtve.

Ona objašnjava da je odmah sve prijavila policiji i da su, u dogovoru sa inspektorima, ona i suprug nastavili da se dopisuju s "Mikijem", predstavljajući se kao devojčica.

– Dan nakon prijave stigla je poruka: "Znam da si me prijavila, ali ne ljutim se, jer te i dalje volim." Počeli smo da sumnjamo da je to neko iz našeg okruženja. Problem stvara to što svakog puta poruka stiže s drugog broja, ali inspektori su uspeli da lociraju deo grada iz kog se one šalju – kaže ona.

Poruke koje su stizale postajale su sve ogavnije, pedofil se nije ustručavao da napiše i izuzetno vulgarne reči, aludirajući sve vreme na eksplicitan sadržaj.

Posle nekog vremena, roditelji devojčice i policajci namamili su Matu F. u klopku.

– Tražio je da se sastanemo, insistirao je da to bude ispred njegove kuće. Naravno, on sve vreme misli da će doći devojčica. Glumila sam ćerku, sakrila sam se u žbun, u mrak, i promenila glas. Pedofil me je dozivao, ali sam ja rekla da se plašim i on je izašao iz dvorišta. Tada su ga policajci ščepali – priča majka i dodaje da je kuća u kojoj živi Mate F. poput jazbine, bez struje i vode.

– Ne želim ni da zamislim šta bi se dogodilo i da li bi moje dete izašlo živo da je ušlo u tu kuću strave! Sramota je da dobije ovako malu kaznu! Šta će se dogoditi kada je odsluži, da li će opet napasti moje ili neko drugo dete? U ćeliji je s drugim pedofilima, šta ako i njima da broj deteta, ispriča im ko je, gde živi? Ne mogu ni da razmišljam, znam samo da živimo u konstantnom strahu – očajna je majka devojčice.

Policija je prilikom pretresa kuće Mate F. pronašla mnogo fotografija golih žena, ženski i dečji donji veš, ali i sveske.

– U sveskama je zapisivao kada je kome poslao poruku, koji je sadržaj i sa kog broja telefona! Kod njega je nađeno čak osam mobilnih telefona i 13 SIM kartica. Katastrofa, čovek je vodio evidenciju i vidi se da je poremećen um – kaže majka žrtve i dodaje:

– Pa, mi smo se bukvalno duže dopisivali s njim nego što će on provesti u zatvoru. Taj čovek je dobio i povlastice. Neće platiti sudske troškove, a olakšica je takođe i činjenica da je invalid, jer nema jednu nogu.

Majka devojčice objasnila je kako je došlo do toga da Mate F. ima broj njene ćerke.

– Našao je svesku mog deteta iz četvrtog razreda u kontejneru, jer smo mi normalno to bacili. Uzeo je tu svesku na kojoj je pisalo ime i prezime, broj telefona i adresa. Dete je to onako, kao i sva deca, popunilo i ovaj ludak je to našao. Prvo je dete cimao na telefon kako bi čuo glas i kada se uverio da je dete, počeo je sa jezivim porukama – objašnjava majka i dodaje da niko nije pomislio da neka stara sveska može da donese toliki haos kroz koji prolaze.

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
16 Beograd