fbpx
Skip to main content
braća Jeličić

PODZEMNO BLAGO KOŠTALO IH ŽIVOTA: Podignuta optužnica za ubistvo braće Jeličić iz Futoga

Foto: Društvene mreže
Braća Erić su uhapšena zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Predraga Jeličića (43) i njegovog rođenog brata Stanislava (37) iz Futoga.

Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici podiglo je optužnicu protiv Dejana Erića (39) iz Jarka zbog sumnje da je počinio ubistvo, kao i zbog nedozovoljenog posedovanja oružja.

Evo sta je neophodno da znate prilikom kupovine stana! Jednostavno je – ali većina pravi grešku!

Evo sta je neophodno da znate prilikom kupovine stana! Jednostavno je – ali većina pravi grešku!

TRAGEDIJA U RAKOVICI! Automobil naleteo na decu, jedno od njih TEŽE POVREĐENO

TRAGEDIJA U RAKOVICI! Automobil naleteo na decu, jedno od njih TEŽE POVREĐENO

Napadnut čistač u Knez Mihailovoj ulici: Radnik "Gradske čistoće" zadobio povrede vrata

Napadnut čistač u Knez Mihailovoj ulici: Radnik "Gradske čistoće" zadobio povrede vrata

Optužnicu koja je podignuta protiv njegovog brata Nebojše Erića (37), Viši sud je vratio u tužilaštvo na dopunu, potvrđeno je u ovom sudu, uz napomenu da još uvek razmatraju akt podnet protiv Dejana.

Braća Erić su uhapšena zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Predraga Jeličića (43) i njegovog rođenog brata Stanislava (37) iz Futoga. Sve se dogodilo 6. decembra 2020. u šumi u potesu sela Jarak, kod Sremske Mitrovice. Erići su se tog jutra sreli u šumi sa Jeličićima, gde je već bilo nekoliko grupica ljudi, koji su došli u lov na tartufe. Prema nalazima iz istrage, prvo su se posvađali, da bi svađa eskalirala u tuču.

- Jeličići, koji su u tom trenutku imali kopalice, nasrnuli su na Eriće, a onda je Dejan ispalio nekoliko hitaca u jednog brata, a Nebojša u drugog - navodi izvor iz istrage, dodajući da je Dejan u policiji hteo da zaštiti brata, pa je rekao da je on pucao u obojicu.

- Međutim, nalazom "parafinske rukavice" pronađene su barutne čestice i kod njega, što je bilo dovoljno za podizanje optužnice.

Tartufi
Foto: Profimedia

I posle šest meseci od ove tragedije, čiji je povod, najverovatnije borba za teritoriju, policijske patrole i dalje obilaze poznate lokacije na kojima se odvija lov na tartufe. To je i razlog što na području Sremskog okruga, od tada nije zabeležen nijedan incident među tragačima na "zlatne gljive".

Iako je često dolazilo do sukoba i borbe za tržište, ovo je prvo ubistvo u Srbiji, zbog lova na tartufe. Trovanje pasa, bušenje guma na automobilima, bili su samo neke od poruka da tragači nisu poželjni na tom terenu.

"PODZEMNO BLAGO" VREDNO I DO 150 EVRA

Tartufi ili kako ih još zovu "podzemno blago" mogu se naći na mnogo lokacija u Srbiji. Crni tartufi se prodaju od 50 do 150 evra po kilogramu, dok su beli mnogo skuplji i oni mogu da dostignu cenu i do nekoliko hiljada evra. Uglavnom rastu po šumama, u neposrednoj blizini reka, a kapitalni primerci mogu se naći na Fruškoj gori.

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd